уторак, 31. август 2010.

PILEĆE ĆUFTICE S JABUKAMA I LIMUNOM

Neobična kombinacija namenjena onima koji su smeli u kuhinji! Nemojte reći degustatorima koji nisu vični da probaju ovakve kombinacije i neće uspeti da pogode koji je tajni sastojak. 



PILEĆE ĆUFTE SA JABUKAMA I LIMUNOM

600 mlevenog pilećeg mesa (batak i karabatak)
1 jaje
1 kiselija jabuka rendana na krupno
kora limuna rendana sitno
suvi ili sveži peršun
so, biber
griz, prezla i brašno




Od navedenih sastojaka formirati masu.




Dodavati mešavinu griza brašna i prezle dok se sve lepo ne sjedini. Staviti u frižider najbolje preko noći.
Formirati 12 ćufti i svaku uvaljati u brašno. Ponovo staviti u frižider na sat vremena, pa ih ponovo uvaljati u brašno i pržiti na ulju.


    CHICKEN BALLS WITH APPLE AND LEMON

    600g minced chicken legs and thighs
    1 egg
    1 green apple shredded
    zest of one lemon
    dry or fresh parsly
    salt, pepper
    semolina, flour, breadcrumbs

    Mix chicken meat, egg, apple, zest, parsly, salt and pepper, then add a mixture of semolina, breadcrumbs and flour enough to incorporate all the ingredients. Place in the fridge overnight. Make 12 chicken balls and roll each in flour. Put back in the fridge for an hour and roll again in flour. Fry in oil.