Ukoliko ste ljubitelj kremastih, bogatih i aromatičnih jela onda je ovaj tanjir ne samo prava poslastica za vas već i jedna ideja za ručak koji se spremi jako brzo.
KREM PILETINA U SOSU OD PESTA I PAVLAKE
3 pileća bataka i karabataka ili belo meso
2 kašike ulja
4 kašike pesta
1 kašika brašna ili gustina
180g kisele pavlake
so
so
Skinuti meso sa bataka i karabataka i iseći ga na komadiće. Meso malo posoliti,dodati kašiku ulja, kašiku pesta i ostaviti da se marinira oko 30 minuta.
Zagrejati jednu kašiku ulja u šerpi, tiganju ili voku, pa propržiti piletinu uz dodavanje malo vode, a pred kraj po potrebi brašnom ili gustinom zgusnuti saft. Dodati 3 kašike pesta, skloniti sa vatre, pa umešati kiselu pavlaku.
Servirati uz krompir pire, pirinač ili pastu.
Zagrejati jednu kašiku ulja u šerpi, tiganju ili voku, pa propržiti piletinu uz dodavanje malo vode, a pred kraj po potrebi brašnom ili gustinom zgusnuti saft. Dodati 3 kašike pesta, skloniti sa vatre, pa umešati kiselu pavlaku.
Servirati uz krompir pire, pirinač ili pastu.
CREAMY CHICKEN IN PESTO AND SOUR CREAM SAUCE
3 chicken drumsticks and thighs
1 tablespoon of oil
4 tablespoons of pesto
1 tablespoon of flour
salt
180ml of sour cream
Take the skin of the drumsticks and thighs, debone them, and into into bite size pieces. Salt the meat, add the oil and a tablespoon of pesto and let marinade for 30 minutes. Heat the tablespoon of oil in a pan, cook the chicken adding a bit of water, and when done thicken with a tablespoon of flour. Add 3 tablespoons of pesto, stir, take of the stove and add the sour cream. Serve with mash potatoes, rice or pasta.