понедељак, 19. јул 2010.

HOLANDSKE KUKURUZNE ROLNICE

Predivno kukuruzno testo punjeno kačkavaljem i šunkom. Autor recepta je Skusst, a objaviljen je na Coolinariki.




Ovde nema čekanja da testo naraste, nekih 10-ak minuta, tako da se rolnice izuzetno brzo rade. Doživele su nekoliko repriza u kratkom roku u mojoj kuhinji.




HOLANDSKE KUKURUZNE ROLNICE

TESTO
400g belog mekog brašna tip 400
100g palente
18g praška za pecivo
2 cela jaja
10 kašika ulja
8 kašika hladnog mleka
300g švapskog, sremskog sira ili fete...
so

FIL
300g krupno rendanog kačkavalja (Gauda, Edamer...)
250g šnita Praške šunke


Uključiti rernu na 200 stepeni. Spojiti sve suve sastojke za testo brašno, palentu, prašak za pecivo i so, pa odvaditi jednu šolju od toga i skloniti je sa strane. Dodati mokre sastojke suvim, tj. izgnječeni sir, ulje, mleko i jaja, pa polako zamesiti, tj. povezati  uz dodavanje na kraju šolje sa sastojcima koju ste sklonili, a po potrebi dodati još brašna. Kada to malo povežete istresite na radnu površinu i skupljajte testo da bi formirali loptu. Ovde ne želimo da nam testo bude pretvrdo, već mekano i ne treba ga dugo mesiti, već samo sjediniti. Ostaviti testo da se odmori oko desetak minuta.

Posuti brašno i palentu na radnu površinu, pa testo razvući oklagijom na 40x40cm i seći 16 kvadrate veličine 10x10cm. Na svaki staviti malo šunke i kačkavalja rendanog ili u listovima. 
    Napraviti rolnicu ali samo jedan zamotaj tako da je malo podvijen jedan kraj ispod rolne. Ugurati prstom kačkavalj koji viri iz rolnice i sasvim malo stisnuti rolnicu. Složiti ih u pleh sa pek papirom i premazati ih sa malo mleka.  Peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta, pa smanjiti na 160 i peći dok ne porumene još 10-ak minuta.

    Ako vam se desi da kačkavaljmalo iscuri iz rolnice, ostavite ih u plehu nekih 5 minuta, pa onda vratite iscureli kačkavalj nazad u rolnicu.




    HOLLAND'S CORN ROLLS WITH FETA, HAM AND CHEESE


    DOUGH
    400g of white flour
    100g of instant polenta (corn flour)
    salt (depends how much your feta is salty)
    18g of baking powder
    300g feta 
    2 whole eggs
    10 tablespoons of sunflower oil
    8 tablespoons of milk

    FILLING
    300g grated cheese 
    250g slices of ham


    Mix all the dry ingredients for the dough. Set aside one cup of the dry ingredients and then add in all the wet ingredients. Knead the dough just enough for the ingredients to form a ball, slowly adding the cup of dry ingredients that you have set aside. The dough is very soft, so there is no need for overworking it, the  feta cheese will just melt with the warmth of the hands. You can add a bit more flour but not too much. Let the dough rest on floured surface for 10 minutes.

    Roll the dough out to 40x40cm on floured surface and cut into 16 squares.  Place a slice of ham and some grated cheese on each piece and roll just once.

    Place the rolls on baking paper in the oven pan and glaze with milk. Bake in the preheated oven 200 degrees Celsius for 20 minutes. Turn the oven down to 160 and bake for another 10 to 15 minutes or until nice and golden.

    21 коментар:

    1. Joj meni joj, draga Jelena, što nam to radiš??!!..Izgledaju toliko meko, ukusno i pikantno..ma savršeno!

      ОдговориИзбриши
    2. ovo zvuči jako primamljivo. mislim da ću probati da napravim samo hleb od tog testa.

      ОдговориИзбриши
    3. looks yummy especially the cheese oozing out!

      ОдговориИзбриши
    4. Super izgledaju i imaš pravo, tijesto je lako za napraviti, a kao što se vidi, odlični su rezultati. Bilježim ga za probati!

      ОдговориИзбриши
    5. These bread look absolutely gorgeous with all the oozing out cheese!

      ОдговориИзбриши
    6. Oh my, Jelena, I am speechless! I want to make these!!

      ОдговориИзбриши
    7. What a treat. Your rolls look scrumptious. What a marvelous treat they would be. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

      ОдговориИзбриши
    8. Wao,ovo jo divno,umesicu za kcerkin rodzendan u nedelju....predivno izgleda ,a i po njenom je ukusu.
      Jelenice svrati kod mene po nagradu..pozdrav...

      ОдговориИзбриши
    9. Yummy!!! I want to make these very quickly... Thanks Jelena :)

      ОдговориИзбриши
    10. those rolls look outrageously good!! I can just imagine eating one right out of the oven!!

      ОдговориИзбриши
    11. Draga Jelena ,sve kolace koje su postavljenio na mom blogu su moji recepti koje sam objavila na Coolinarici.com.A one kapljice od bjele cokolade su od ratluka sa bademom i kokosovim brasnom,isto tako moj recept na Coolki. Kada ugrabim mlo vise vremena postavicu sve recepte uz slicice kako ih sada radim.Ove kaplice u originalnom(prvoj formi u receptu su bjela cokoladna srca).
      Pokusacu da stavim link od recepta ,ali neznam dal cu uspjeti:
      http://www.coolinarika.com/recept/slatka-srca
      evo to je to . pozdrav...

      ОдговориИзбриши
    12. This is my first visit to your blog and he looks beatiful. Really!

      Have a good day :)

      ОдговориИзбриши
    13. This is a perfct ham & cheese sandwich. Love the use of ricotta.

      ОдговориИзбриши
    14. Odlično !! Volim ovakva punjena slana peciva, ovo prekrasno izgleda !!

      ОдговориИзбриши
    15. Jelena, fantasticne su rolnice. Obavezno cu ih isprobati.

      ОдговориИзбриши
    16. Lepo izgledaju,izazovne su i ubrzo će biti za večeru :)

      ОдговориИзбриши