Nekad može i obrok bez mesa da prođe a da su sve koze na broju, svi stomaci siti i lica nasmejana!
SALATA OD BUNDEVE, RUKOLE, ORAHA I GORGONZOLE
predjelo za 2 osobe ili glavno jelo za 1 osobu
recept objavljen u oktobarskom broju MEZZE magazina
300g očišćene muskatne bundeve
30g rukole
50g gorgonzole
50g oraha
BALZAMIKO DRESING
1 kašika Aceto balsamico
1 kašika kečapa (Heinz je meni najlepši)
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica vode
ROCKET, PUMPKIN, WALNUT AND GORGONZOLA SALAD
appetizer for 2 or main course for 1
300g butternut pumpkin, peeled, deseeded and cut
30g rocket salad
50g gorgonzola
50g walnuts
BALSAMICO DRESSING
1 tablespoon Aceto balsamico
1 tablespoon ketchup
1 teaspoon olive oil
1 teaspoon water
SALATA OD BUNDEVE, RUKOLE, ORAHA I GORGONZOLE
predjelo za 2 osobe ili glavno jelo za 1 osobu
recept objavljen u oktobarskom broju MEZZE magazina
300g očišćene muskatne bundeve
30g rukole
50g gorgonzole
50g oraha
BALZAMIKO DRESING
1 kašika Aceto balsamico
1 kašika kečapa (Heinz je meni najlepši)
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica vode
Bundevu isecite na kockice ili trouglove veličine zalogaja, debljine oko 1 cm i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje. Rasporedite komadiće bundeve u jednom sloju. Pecite na 200 stepeni dok bundeva ne omekša i malo porumeni, nekih 30 - 40 minuta. Orahe grubo usitnite i tostirajte u blago nauljenom tiganju dok ne potamne na nekim mestima. Gorgonzolu isecite na kockice. Na tanjir spustite rukolu i po njoj poređajte tople komadiće bundeve, tostirane orahe i komadiće gorgonzole. Pomešajte sastojke za dresing i viljuškom ga nakapajte po salati u količini koja vam odgovara.
ROCKET, PUMPKIN, WALNUT AND GORGONZOLA SALAD
appetizer for 2 or main course for 1
300g butternut pumpkin, peeled, deseeded and cut
30g rocket salad
50g gorgonzola
50g walnuts
BALSAMICO DRESSING
1 tablespoon Aceto balsamico
1 tablespoon ketchup
1 teaspoon olive oil
1 teaspoon water
Deseed the pumpkin, peel it and cut into 1cm thick, bite size pieces. Lightly toss with olive oil. Place the punmpkin in an oven tray lined with baking paper and bake at 200 degrees Celsius (no fan) until the pumpkin goes soft and caramelizes in few spots. Roughly chop the walnuts. Toast them in a lightly oiled pan. Place the rocket on the serving dish. Top with roasted pumpkin, walnuts, gorgonzola pieces. Mix all of the ingredients for the dressing and lightly dress the salad.