понедељак, 28. јануар 2013.

MILKICINI KREKERI SA SIROM, RUZMARINOM I ORASIMA

Ove Milkicine krekere sa sirom, ruzmarinom i orasima sam pravila još pre par meseci uz fantastičan Namaz od pečenog luka i origana u koji sam po Milkicinoj preporuci dodala i jednu veću tikvicu koja se pekla sa lukom. Mnooooooooogo su dobri, i namaz i krekeri, kao i sve što sam isprobala sa njenog bloga! 

Ovo je moja ulaznica za  FBI rukavice u okviru koje istražujemo Milkicin blog Mimi's kingdom.




MILKICINI KREKERI SA SIROM,  RUZMARINOM I ORASIMA
original recepta

120g putera, sobne temperature
1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina (ja sam stavila 3 kašičice suvog)
225g kačkavalja, rendanog
190g brašna
1 kašičica soli
60g oraha, sitnije seckanih*


Mikserom umutite puter, ruzmarin i kačkavalj. Dodajte orahe, so i pola količine brašna i nastaviti sa mućenjem samo da se masa poveže. Dodajte ostatak brašna i lagano povežite u kompaktnu masu. Od testa formirajte oblik valjka dužine oko 30cm, prečnika oko 4cm. Zamotajte testo u foliju i ostavite ga da se odmara  u frižideru oko 60 minuta.

Oštrim nožem secite tanje krugove testa, debljine oko 5mm. Ređajte ih u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. Ako želite da imaju savršen okrugli oblik onda ih pecite u 2 ture jer malo narastu tokom pečenja.

Pecite na 160 stepeni (bez fena) oko 20-ak minuta. Ostavite ih da se ohlade u plehu. Poslužite ih odmah, spakujte u hermetički zatvorenu posudu za kasnije ili ih zamrznite (odmrzavanje na sobnoj temperaturi).

*Vodite računa da orahe sitnije isečete, jer ako su krupniji imaćete problem prilikom sečenja testa. Testo je meko, krupni orasi su tvrdi, pa dok presečete orah, pokvarite oblik rolnice testa.




For the English version of the recipe  Cheese, rosemary and walnut crackers go to Mimi's kingdom.