понедељак, 18. октобар 2010.

LOLLIPOPS by Chef John

Ništa komplikovano, samo jedna dobra ideja koju sam spazila na blogu Food wishes gde možete pogledati video prezentaciju ovog recepta. Varijacije na temu su brojne. Napravila sam ih nekoliko sati unapred i stavila u frižider. Bile su sjajne. Sutradan, onako hladne izvađene iz frižidera, su možda bile još bolje. Vrh se topio u ustima. Rukola je mali dodatak koji nije tu samo radi dekoracije, već radi posebnog šmeka i nemojte je izostaviti.




LOLLIPOPS - SLANE LIZALICE
 
grisine
dunavska kobasica ili čajna ili kulen, koso sečena zbog veće površine
krem maslac (Vajkrem, Philladelphia)
rukola

Šnitu zimske salame tanko namazati krem maslacem. Staviti list rukole po sredini da malo viri van salame. Urolati štapić i odložiti ga na ravnu površinu. Držati u frižideru do posluženja.



 
LOLLIPOPS by Chef John

Nothing complicated, just a good idea for a party from a Food wishes blog. The combinations are endless. I've made them couple of hours ahead and they were great. The day after, they were even better when I took them out of the fridge. They just melted in the mouth. Rocket salad is there for a reason. It gives a special something to the bite.
 
Spread a thin amount of cheese on a thin slice of the salami. Place a leaf of rocket salad in the center and the bread stick. Roll.