среда, 11. август 2010.

PUNJENI BAGET "ČETIRI GODIŠNJA DOBA"

Idealan recept za razne prigode jer ga možete napraviti i dan unapred, a hleb neće postati gnjecav, već taman upiti koliko je potrebno. Samo ga dobro zatvorite  folijom. Pustite mašti na volju i dodajte sastojke koje volite plavi sir, orahe, lešnike, kisele krastavčiće... 




PUNJENI BAGET ČETIRI GODIŠNJA DOBA

baget ( 50cm)
250g fete
150g krem maslaca (Philadelphia krem sir, Vajkrema, Krem maslac)
1 manja sveža crvena paprika  (sitne kockice)
100-130g čajne kobasice (sitne kockice)
80g zelenih maslina (sitno)
30g sušenog paradajza u ulju (sitno)
2 kašike svežeg peršuna
na vrh kašičice belog luka u prahu
na vrh kašičice suvog ruzmarina
usitnjena sredine bageta 


Ukloniti krajeve bageta i iseći ga na dva ili tri dela radi lakšeg punjenja. Izdubiti sredinu viljuškom. Spojiti fetu i krem sir i dodati ostale sastojke. Ostaviti da se malo fil prilagodi sobnoj temperaturi radi lakšeg punjenja nekih desetak minuta. Puniti baget sa oba kraja. Umotati u foliju, staviti u frižider da se stegne na bar sat vremena. Servirati šnite debljine oko 1- 1.5cm.





STUFFED BAGUETTE "4 SEASONS"

I have been meaning to make something like this for years, just haven't gotten around to it. The recipe is from a blog Baking Obsession and it turned out great. Let your imagination run with the ingredients: walnuts, almonds, blue cheese, pickles.....

baguette (50cm)
250g feta
150g cream cheese
100-130g pepperoni (spicy salami)diced
80g olives cut roughly
30g sun dried tomatoes
1 fresh red bell pepper diced
2 teaspoons of fresh parsley
pinch of dry garlic
pinch of rosemary
 bread middle (that you have taken out)

Slice of both ends of the baguette and cut the baguette into 2 or 3 parts (it is easier to stuff if it's not too long and it will be cut anyway). Hollow the baguette by gently scraping with a fork. Mix the two cheeses and add the rest of the ingredients. Stuff the baguette and chill in the fridge for couple of hours. Cut slices 1.5cm thick.





16 коментара:

  1. Izgleda odlično!! :) morat ću probati! Baš bi mi odgovarao sad, ja na poslu a gladna :)

    ОдговориИзбриши
  2. Must be very flavorful judging from the ingredients used! Looks good too!

    ОдговориИзбриши
  3. Talk about the creativity! Love these stuffed baguette !

    ОдговориИзбриши
  4. Iznenađenje, prvi tren sam pomislila da su kriške kruha prekrivene namazom, još si mislim, zašto nisu do kraja? Onda shvatim da je to punjen francuz. Odlična ideja.

    ОдговориИзбриши
  5. baš i ja imam recept za nešto slično i više puta sam dolazila u napast da napravim, pa onda opet nađem nešto drugo... ovi sastojci za punjenje su mi odlični

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je odlicno za izlete i ostale 'mobilne' ruckove,...ali moze i ovog momenta.

    ОдговориИзбриши
  7. Treba se konačno odlučiti, od odlaganja obično nema ništa. Krasno si ovo pripremila, a recept je stvarno odličan.

    ОдговориИзбриши
  8. I love this kind of recipe. The stuffed baguette is wonderful for parties or picnics. Yours sounds especially good and is beautiful to look at. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

    ОдговориИзбриши
  9. Jelena, this stuffed baguette looks absolutely fantastic! I am loving it too. Well, I love any bread actually. Thanks for sharing the recipe & enjoy your day.
    Cheers, kristy

    ОдговориИзбриши
  10. Aaaa, Jelana, Šta mi radiš - odličan recept koji dobro dođe kad ti je pećnica pokvarena kao meni :)
    Divno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  11. Mmm, ovo je tako dobro...bas kao i ti, odavno vec planiram da isprobam nesto slicno, pa nikako da stigne na red.;)) Svidja mi se punjenje i svi ovi fini zacini, verujem da je bilo jako ukusno.;)))

    ОдговориИзбриши
  12. divno izgleda, planiram da ga pravim za sinovljev rodjendan :)

    ОдговориИзбриши
  13. Slične je sendviče moja mama radila za naše dječje rođendane. Sad si me sjetila tih odličnih, malih grickalica. Moram je pitati za njen recept, a moram isprobati i tvoj. :)

    ОдговориИзбриши