понедељак, 27. мај 2013.

BRODIĆI SA JAJIMA I SUDŽUKOM

Jednostavan, brz, ukusan i vizuelno izuzetno lep i efektan recept za punjene kifle iz kuhinje Knjiškog Moljca u špajzu koji istražujemo u okviru food blogerske igrice FBI rukavice u mesecu maju i junu. Kifle se izdube i napune smesom od jaja, kačkavalja i pavlake, a neka pikantna kobasica je tu da preseče blagi ukus, pa vam nikako ne savetujem njenu zamenu šunkom. Ja sam na svoju ruku dodala malo rukole, umesto mladog luka i čeri paradajz koji se svojom slatkoćom super uklopi u ovoj kombinaciji. Zaboravila sam da napravim i sliku preseka koju možete videti kod Sanje. Ovi brodići ne spadaju u one suve zapečene sendviče kojima uvak manjka fil, baš suprotno, oni su prebogati i izuzetno sočni. Doručak, večera ili party varijanta, u svakom slučaju za svaku pohvalu i preporuku!




BRODIĆI SA JAJIMA I SUDŽUKOM
original recepta

4 puter kifle
150g sudžuka ili neke pikantne kobasice, deblji komadići
5 jaja, umućena viljuškom
100g kisele pavlake, 20%mm
150g kačkavalja, rendanog
pola šake rukole ( originalno mladi crni luk)
nekoliko cherry paradajza (moj dodatak)
so po ukusu

Odsecite gornji deo kifli, tj. poklopac i izdubite ih. Pomešajte jaja, kačkavalj, sudžuk, sredinu jedne kifle i seckanu rukolu ili mladi crni luk ako volite. Posolite po ukusu, oko pola kašičice soli. Napunite brodiće smesom do vrha. Ja sam na kraju udenula i polutke čerija.

Pecite u zagrejnoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta ili dok lepo ne porumene.



BAKED EGG BOATS

4 demi sourdough baguettes
150g pepperoni, thick slices
5 eggs, lightly beaten
100g sour cream
150g cheese, grated
half a handfull of rocket
couple of cherry tomatoes
salt to taste


Cut the top of each mini baguettes and take the soft part out almost to the bottom of the baguette. Mix eggs, cheese, sour cream, rocket and the soft white part of one baguette. Salt to taste. Fill the baguettes with the mixture. Place pepperoni in and cherry tomatoes cut in half. Bake at 180 degrees (no fan) for 20-30 minutes or until nice and golden.


12 коментара:

  1. Ah, taj Moljac:)) ima toliko divnih recepata, a ja ne pregledah ni jedan sada, kada ide igrica. Nekako sam u stalnom zaostatku s vremenom. Kćer mi veli da sam postala užasno neorganizirana ("a kako si nas samo šinfala", veli ona!). Može biti, s godinama se puno toga mijenja. Brodići su divni, krasno izgledaju, a i punjeni su odličnim sastojcima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Katarina, ovaj ekstra brz i ukusan recept prosledi ćerki, i tako rešiš problem.

      Избриши
  2. Najlepse ih je grickati negde u basti, moze i na terasi okruzenoj cvecem, a zgodno ih je poneti i na izlet.:) Jedno vreme smo se bas bili navikli na njih, pa sam ih pravila skoro svake nedelje, mogla bih da se podsetim, tebi su bas fino uspeli i svidjaju mi se paradajscici koje si dodala.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. lana, prelepi su i za doručak, i večeru i za goste i za piknik....Mnogo dobra stvar!

      Избриши
  3. Uh kako ovo mami... Za prste polizat :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман28. мај 2013. 12:22

    Prelepo! U frizideru uvek imam ostatke sudzuka, koriza ili neke pikantne kobasice, a o zutom siru da i ne govorim (nazalost nas kackavalj nisam videla godinama). Evo ideje kako da ih iskoristim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slađo, videćeš da su super mekane unutra i izuzetno bogate tim filom, pa ih i deca obožavaju. Možeš da variraš kako god voliš.

      Избриши
  5. Baš su slatki, sigurno super paše slatkoća putar štangica sa ljutkastim suđukom.

    ОдговориИзбриши
  6. Joj, odlični su! I ja nešto slično spremam!

    ОдговориИзбриши
  7. Obožavam ovakve stvari zato što je moguće bezbroj kombinacija, od svega što se nađe u frižideru! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Divno si to napravila. Znam ih, i meni su privukli paznju ali nikako da nadjem dobar sudzuk...Ima vremena, nacicemo:) Fotke me vuku da probam, bas su dobre:)

    ОдговориИзбриши