MEZZE

Ako ga niste otkrili do sada, onda vas čeka jedno pravo uživanje u listanju prvog besplatnog online gastronomskog časopisa MEZZE u Srbiji. Okupljeni oko ideje pravljenja nečeg lepog, i to prvi put na našim prostorima, ekipa food blogera, pravih zaljubljenika u kuvanje, predvođena urednicama Marijom i Anom, vam predstavlja nešto što po mom mišljenju može da parira svim vodećim svetskim gastronomskim časopisima. Zavalite se udobno, skuvajte sebi jednu toplu čokoladu, napravite koktel ili kafu i uživajte u divnim receptima, putopisima, preporukama i fotografijama.

Pronađite nas i na Facebook-uPinterest-u, Instagram-u Twitter-u.




Miriše na sneg. Mirno je veče. Kod kuće nas čeka pečenje. I mamini kolači. Jedva čekamo da stignemo. Radujemo se paketićima ispod jelke. I kuvanom vinu. Duva ledeni vetar. Ali nije nam hladno. Zato što se držimo za ruke...

Uživajte u specijalnom, mezzetluk izdanju! Ako planirate fenomenalan party ili intimnu večeru za omiljene ljude, inspiracija je u novom broju...

http://mezze.rs/decembar-2013/





Očaravajuće slane torte! Da oduševite i zadivite goste.



Recepti: Tri tortice od sira, Raznobojna slana torta, Zelena slana torta i Slani čizkejk.





A zašto da mezzetluk ne bude u čaši?

Ražani krekeri i namaz od cvekle i salata od pečene paprike.

http://mezze.rs/decembar-2013/ Str. 16-19.






Omiljeni drugar iz detinjstva, puding, u novom, drugačijem izdanju.



I recepti za: Indijski sutlijaš Kheer, Puding od tapioke, Bounty puding, Puding sa čia semenkama i Puding od hleba.





Evo malo kolaža da vam zagolicamo maštu.
http://mezze.rs/julavgust-2013/




Zavirite u čudesni podvodni svet dagnji...



Plus recepti za: zabiberene dagnje, čorbu sa dagnjama i belim pasuljem, dagnje u paradajz sosu sa njeguškom kobasicom i zapečene dagnje.





Blagi, ali aromatični dipovi, humus i baba ganuš, klasici Orijenta, omiljeni su među narodom ovih prostora već vekovima. Probajte ih sa neizstavnim pita hlebom.

http://mezze.rs/septembar-2013/ Str. 9-13.




Homemade burger! Da li ste ogladneli? 

http://mezze.rs/exhibit/mart-2013/

Str. 43-55.




U aktuelnom broju / http://mezze.rs/exhibit/februar-2013/ bavimo se starom, dobrom klopom, hranom na kojoj su odrastale generacije, koje su nam spremale bake... 

Cicvara, popara, pogačice sa čvarcima, ko im može odoleti 



Ovoga leta, umesto sokova, naš predlog za osveženje je Aromatizovana voda! 

Na fotografiji je naš favorit - krastavci+limun+nana=instant osveženje!

Za još kombinacija, virnite u naš novi dvobroj, str. 8-9.





Avokado na 3 načina + Mala škola trikova i saveta za one koji tek trebaju da ga zavole.







Predlog za super ukusni ručak/večeru: Rižoto na 2 načina, sa bundevom i suvim vrganjima!

Str. 47-51.





Homemade burger! Da li ste ogladneli? 

http://mezze.rs/exhibit/mart-2013/



Makeover> Saher kockice!
Divne na oko i super ukusne...
Recept na str. 102.

http://mezze.rs/exhibit/februar-2013/
 — са Suza E Bas Ta.




Mnogo više od torte... I bombice i torta!
Truffel torta, str 41.

http://mezze.rs/exhibit/januar-2013/



Čak i ako ste kuvarica-početnica možete biti zvezda Božića! Spremili smo vam detaljno uputstvo kako da napravite svoju prvu česnicu  

Česnica-masnica, str. 12-24.

http://mezze.rs/exhibit/januar-2013/



Ništa lepše nego kada vas na ovakav dan probudi miris toplog peciva iz rerne. Neka vas inspiriše neki od recepate iz naše kolekcije - Taze iz rerne (str. 7-25.)

* kajzerice
* srednjevekovni hleb sa 3 vreste brašna
* hala hleb
* lepinje sa brašnom od pira
* bagels
* lepinja sa kajmakom
* piroške sa mesom
* viršle u testu
* majmunski hleb

http://mezze.rs/exhibit/novembar-2012/


2 коментара:

  1. Ko ovaj fenomenalan časopis nije video, prelistao i degustirao do sada, mnogo je propustio, mada sve se može nadoknaditi. :))) Šalu na stranu, sa svakim brojem oduševljenje prenosim među svoj ovozemaljski svet i prijatelje. Ne postoji osoba koju poznajem, a da joj nisam rekla za vas devojke. Fantastične ste! I još dugo, dugo da nas uveseljavate. :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Olja! Veruj mi i mi se radujemo isto kao i ti čekajući svaki novi broj, a povratne informacije mnogo znače.

      Избриши