Recept je lagan za izradu, ekonomičan i izdašan. Ovi keksi mogu da traju jako dugo i mogu se konzumirati sami ili sa brojnim sirnim namazima. Idealni su za put. Par keksa i jogurt je sasvim dovoljno za doručak. Jedina mana im je što se stomak malo zaogrugli od silnih žitarica.
100g ovsenih pahuljica
100g ječmenih pahuljica
100g ražanih pahuljica
100g sojinih ljuspica
100g susama
2 kašičice kima
2 kašičice soli
MOKRI SASTOJCI
200ml mleka
200ml vode
200ml ulja
Pomešajte sve suve sastojke. Sipajte sve mokre sastojke i promešajte. Stavite smesu u frižider na oko 30-ak minuta.
JOŠ
250g otopljenog margarina ili putera
3 jaja
600g belog brašna
12g praška za pecivo
U smesu iz frižidera dodajte sve gore navedene sastojke. Masu izradite rukama da se ujednači. Ponovo vratite sa sve posudom u frižider na 120 minuta.
Uključite rernu na 170 stepeni (bez ventilatora).
Uključite rernu na 170 stepeni (bez ventilatora).
Zahvatite rukom trećinu ili polovinu smese i rastanjite je oklagijom na papiru za pečenje (na nekim radnim površinama i ne treba papir) na 5 do 7mm debljine. Čašom prečnika 7 do 8cm vadite krugove i ređajte ih u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. Ostatke testa sastavite sa neiskorišćenim delom i vratite u frižider. Ponovite postupak sa ostatkom testa.
Pecite oko 30 minuta što će zavisiti od debljine testa. Ovi keksi se više suše neko što se peku. Ovo je količina za 4 1/2 pleha od rerne.
Pecite oko 30 minuta što će zavisiti od debljine testa. Ovi keksi se više suše neko što se peku. Ovo je količina za 4 1/2 pleha od rerne.
SAVORY DIGESTIVE COOKIES (SECRET RECIPE)
100g of rolled oats
100g of rye flakes
100g of barley flakes
100g of soy flakes
100g of sesame seeds
2 teaspoons of salt
2 teaspoon of caraway seeds
Mix the dry ingredients and add the following.
200ml of water
200ml of sunflower oil
200ml of milk
Place in the fridge for 30 minutes, then add .
250g of warm melted margarine or butter
3 eggs
600g of white flour
12g of baking powder
Mix by hand and place in a ceramic bowl in the fridge for 2 hours. Take out of the fridge and with a rolling pin roll out between two pieces of baking paper 5 to 7mm thick. Cut circles with a glass dipped in flour or a cookie cutter with a diameter of 7 to 8cm or less. Place on a paper lined baking tray and bake for 30 minutes at 170 degrees Celsius (without the fan) Makes 4 1/2 trays.
Ovo testo se može upotrebiti i za pravljenje korpica. Bez podmazivanja kalupića, blago spljeskanu lopticu testa oblikujte prstima u kalupu.
You can use this recipe to make pastry shells and fill them up with your favorite cream salad. There is no need for buttering the pastry cups, just take a lightly flattened ball of dough and form to the shape of the mold.