Svinjsku džigericu volim isključivo prženu, nikako dinstanu ili kuvanu. Prethodno je dan-dva potopim u mleko da bii bila mekša, a nakon prženja ređam u šerpicu i svaki sloj pospem sa dosta svežeg peršuna i sitno seckanog belog luka, onako sloj na sloj. Poklopim is ostavim da se peršun malo upari. Ako niste probali ovako, eto vam ideje.
SVINJSKA DŽIGERICA MARINIRANA U MLEKU SA PERŠUNOM I BELIM LUKOM
svinjska džigerica
mleko za mariniranje
brašno za umakanj
svež peršunov list
dosta sitno seckanog belog luka
so
ulje ili mast za prženje
Džigericu isecite na tanje šnite. Spustite komade u šerpicu i prelite ih mlekom da lepo ogreznu. Držite džigericu ovako prelivenu u frižideru 1-2 dana. Stavite je u đevđir da se lepo ocedi. Zagrejte oko 2 prsta ulja ili masti (može i mešavina) u tiganju, pa na vrelu masnoću spuštajte džigericu koju ste prvo umočili u brašno. Pržite dok ne porumeni, tj. to zavisi od debljine šnita i starosti svinje. Na samom kraju je posolite, jer zna da prska iznenada ako to uradite pre prženja.
Pržene komade ređajte u manjoj šerpici u slojevima, a svaki sloj obilato pospite sa sitno seckani belim lukom i svežim peršunom. Poklopite i ostavite 15-ak minuta da se peršun upari. Servirajte uz krompi pire.
Pržene komade ređajte u manjoj šerpici u slojevima, a svaki sloj obilato pospite sa sitno seckani belim lukom i svežim peršunom. Poklopite i ostavite 15-ak minuta da se peršun upari. Servirajte uz krompi pire.
PORK LIVER VERDE
pork liver, milk, parsley, garlic, salt, flour
Olá Jelena,
ОдговориИзбришиAqui fazemos muito desses bifes só que com fígado de boi.
Nunca provei fígado de porco, mas o aspecto é muito bom!
Bjuss!!!
It's simple but, it's a tasty recipe! Perfect for a meal of week when I did not have much time!
ОдговориИзбришиSlicno pravim; Problem je samo sto je moji djecaci ne vole :-(
ОдговориИзбришиI have never had pig's liver, it sounds pretty darn good! Thanks for sharing this recipe!
ОдговориИзбришиThis looks like a very delicious dish though I have never tried eating the liver before
ОдговориИзбришиA simply fingerlicking recipe! I ate lots of pork livers when I was still young...now I am trying to avoid it...sighs...
ОдговориИзбришиNasmijala si me jer ovaj "specijalitet" ne jedemo nikako - nikada ne jedemo nikakve iznutrice. Moj muž možda i bi, ali djeca i ja smo striktno protiv. Tako da nikada ne radim. Nekada davno čak sam znala jesti malo svinjskih jetrica, onako reš prženih na luku, ali to je bilo tako davno da se jedva sjećam. No, znam dosta ljudi koji vole ovakva jela i tvoj će ih recept razveseliti.
ОдговориИзбришиI am sorry I just don't like liver...but my parents would absolutely love this!
ОдговориИзбришиI am glad to see organ meat being cooked here. Too many people turn thier noses up at organ meat. Bravo, wonderful pork liver dish!
ОдговориИзбришиSvinjsku džigericu jedem na vrlo sličan način, sa puno belog luka. Vrlo često smo je jeli, kao deca, oanko samo bačenu na jaču vatru, da ostane rozikasta u sredini, bez brašna i mleka (to možeš kad poznaješ mesare i znaš odakle dolazi).
ОдговориИзбришиOvde svinjska Džigerica može da se nadje samo u azijatskim prodavnicama, pa je tamo i kupujemo.
Inače, svi moji ukućani se dave u džigerici svake vrste.
Dzigericu isto tako udavim u mleku, pa posle valjam u brasno i przim. U ono preostalo ulje od przenja ubacim tonu seckanog crnog luka, pa ga malo posolim i proprzim. Dziga na tanjir, preko onaj luk, a pored najcesce pire krompir, mada znam da dodam i spanac spremljen sa mlekom. E tako se to jede! :))))
ОдговориИзбришиSalim se, svako ima svoj nacin. Volim i persun i beli luk, ali nesto ne mogu da zamislim sa dzigericom u kombinaciji.
Kod nas se rijetko jela svinjska jetrica , uglavnom je to bila teleća a i ona rijetko. A priprema je bila otprilike kao po ovom receptu. Sada si me zapravo podsjetila na jetricu, baš je dugo , dugo nisam jela, a nisam je niti kod mojih baš primjetila.
ОдговориИзбришиOdlično si svoju pripremila i super prezentirala, posebno mi se sviđa druga fotkica.
ja svinjska jetra obožavam od kako znam za sebe, sjećam se kao mala uvijek dok bi bile kolinje kod bake ja sam čekala samo da se jatrica ispeku :)
ОдговориИзбришиe danas ju je teže nabaviti i tek povremeno je jedemo, većinom na ovakav naćin ako što si opisala sa češnjakom i rižom
Вместо мляко аз поръсвам със сода за хпяб.След 1час пържа и дроба е прекрасен.Пробвай.BG.
ОдговориИзбриши