Predivno kukuruzno testo punjeno kačkavaljem i šunkom. Autor recepta je Skusst, a objaviljen je na Coolinariki.
Ovde nema čekanja da testo naraste, nekih 10-ak minuta, tako da se rolnice izuzetno brzo rade. Doživele su nekoliko repriza u kratkom roku u mojoj kuhinji.
Ovde nema čekanja da testo naraste, nekih 10-ak minuta, tako da se rolnice izuzetno brzo rade. Doživele su nekoliko repriza u kratkom roku u mojoj kuhinji.
TESTO
400g belog mekog brašna tip 400
100g palente
18g praška za pecivo
2 cela jaja
10 kašika ulja
8 kašika hladnog mleka
300g švapskog, sremskog sira ili fete...
so
FIL
300g krupno rendanog kačkavalja (Gauda, Edamer...)
250g šnita Praške šunke
Uključiti rernu na 200 stepeni. Spojiti sve suve sastojke za testo brašno, palentu, prašak za pecivo i so, pa odvaditi jednu šolju od toga i skloniti je sa strane. Dodati mokre sastojke suvim, tj. izgnječeni sir, ulje, mleko i jaja, pa polako zamesiti, tj. povezati uz dodavanje na kraju šolje sa sastojcima koju ste sklonili, a po potrebi dodati još brašna. Kada to malo povežete istresite na radnu površinu i skupljajte testo da bi formirali loptu. Ovde ne želimo da nam testo bude pretvrdo, već mekano i ne treba ga dugo mesiti, već samo sjediniti. Ostaviti testo da se odmori oko desetak minuta.
Posuti brašno i palentu na radnu površinu, pa testo razvući oklagijom na 40x40cm i seći 16 kvadrate veličine 10x10cm. Na svaki staviti malo šunke i kačkavalja rendanog ili u listovima.
Napraviti rolnicu ali samo jedan zamotaj tako da je malo podvijen jedan kraj ispod rolne. Ugurati prstom kačkavalj koji viri iz rolnice i sasvim malo stisnuti rolnicu. Složiti ih u pleh sa pek papirom i premazati ih sa malo mleka. Peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta, pa smanjiti na 160 i peći dok ne porumene još 10-ak minuta.
Ako vam se desi da kačkavaljmalo iscuri iz rolnice, ostavite ih u plehu nekih 5 minuta, pa onda vratite iscureli kačkavalj nazad u rolnicu.
HOLLAND'S CORN ROLLS WITH FETA, HAM AND CHEESE
DOUGH
400g of white flour
100g of instant polenta (corn flour)
salt (depends how much your feta is salty)
18g of baking powder
300g feta
2 whole eggs
10 tablespoons of sunflower oil
8 tablespoons of milk
FILLING
300g grated cheese
250g slices of ham
Mix all the dry ingredients for the dough. Set aside one cup of the dry ingredients and then add in all the wet ingredients. Knead the dough just enough for the ingredients to form a ball, slowly adding the cup of dry ingredients that you have set aside. The dough is very soft, so there is no need for overworking it, the feta cheese will just melt with the warmth of the hands. You can add a bit more flour but not too much. Let the dough rest on floured surface for 10 minutes.