Idealan recept za razne prigode jer ga možete napraviti i dan unapred, a hleb neće postati gnjecav, već taman upiti koliko je potrebno. Samo ga dobro zatvorite folijom. Pustite mašti na volju i dodajte sastojke koje volite plavi sir, orahe, lešnike, kisele krastavčiće...
PUNJENI BAGET ČETIRI GODIŠNJA DOBA
baget ( 50cm)
250g fete
150g krem maslaca (Philadelphia krem sir, Vajkrema, Krem maslac)
1 manja sveža crvena paprika (sitne kockice)
100-130g čajne kobasice (sitne kockice)
80g zelenih maslina (sitno)
30g sušenog paradajza u ulju (sitno)
2 kašike svežeg peršuna
na vrh kašičice belog luka u prahu
na vrh kašičice suvog ruzmarina
usitnjena sredine bageta
Ukloniti krajeve bageta i iseći ga na dva ili tri dela radi lakšeg punjenja. Izdubiti sredinu viljuškom. Spojiti fetu i krem sir i dodati ostale sastojke. Ostaviti da se malo fil prilagodi sobnoj temperaturi radi lakšeg punjenja nekih desetak minuta. Puniti baget sa oba kraja. Umotati u foliju, staviti u frižider da se stegne na bar sat vremena. Servirati šnite debljine oko 1- 1.5cm.
STUFFED BAGUETTE "4 SEASONS"
I have been meaning to make something like this for years, just haven't gotten around to it. The recipe is from a blog Baking Obsession and it turned out great. Let your imagination run with the ingredients: walnuts, almonds, blue cheese, pickles.....
baguette (50cm)
250g feta
150g cream cheese
100-130g pepperoni (spicy salami)diced
80g olives cut roughly
30g sun dried tomatoes
1 fresh red bell pepper diced
2 teaspoons of fresh parsley
pinch of dry garlic
pinch of rosemary
bread middle (that you have taken out)
Slice of both ends of the baguette and cut the baguette into 2 or 3 parts (it is easier to stuff if it's not too long and it will be cut anyway). Hollow the baguette by gently scraping with a fork. Mix the two cheeses and add the rest of the ingredients. Stuff the baguette and chill in the fridge for couple of hours. Cut slices 1.5cm thick.
Izgleda odlično!! :) morat ću probati! Baš bi mi odgovarao sad, ja na poslu a gladna :)
ОдговориИзбришиMust be very flavorful judging from the ingredients used! Looks good too!
ОдговориИзбришиTalk about the creativity! Love these stuffed baguette !
ОдговориИзбришиIznenađenje, prvi tren sam pomislila da su kriške kruha prekrivene namazom, još si mislim, zašto nisu do kraja? Onda shvatim da je to punjen francuz. Odlična ideja.
ОдговориИзбришиbaš i ja imam recept za nešto slično i više puta sam dolazila u napast da napravim, pa onda opet nađem nešto drugo... ovi sastojci za punjenje su mi odlični
ОдговориИзбришиStvarno odlični!
ОдговориИзбришиOvo je odlicno za izlete i ostale 'mobilne' ruckove,...ali moze i ovog momenta.
ОдговориИзбришиTreba se konačno odlučiti, od odlaganja obično nema ništa. Krasno si ovo pripremila, a recept je stvarno odličan.
ОдговориИзбришиI love this kind of recipe. The stuffed baguette is wonderful for parties or picnics. Yours sounds especially good and is beautiful to look at. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
ОдговориИзбришиJelena, this stuffed baguette looks absolutely fantastic! I am loving it too. Well, I love any bread actually. Thanks for sharing the recipe & enjoy your day.
ОдговориИзбришиCheers, kristy
Aaaa, Jelana, Šta mi radiš - odličan recept koji dobro dođe kad ti je pećnica pokvarena kao meni :)
ОдговориИзбришиDivno izgleda!
Delightful snack and fantastic photo.
ОдговориИзбришиMmm, ovo je tako dobro...bas kao i ti, odavno vec planiram da isprobam nesto slicno, pa nikako da stigne na red.;)) Svidja mi se punjenje i svi ovi fini zacini, verujem da je bilo jako ukusno.;)))
ОдговориИзбришиOdlican recept!
ОдговориИзбришиdivno izgleda, planiram da ga pravim za sinovljev rodjendan :)
ОдговориИзбришиSlične je sendviče moja mama radila za naše dječje rođendane. Sad si me sjetila tih odličnih, malih grickalica. Moram je pitati za njen recept, a moram isprobati i tvoj. :)
ОдговориИзбриши