Da moja vaga ne ide više gore, nego dole, ovako bi izgledao svaki moj ručak. Kremasti bogati sos sa pančetom, piletinom, šampinjonima i vrganjima, pa još ukrčkan sa belim vinom i pavlakom. Milina!
Recept koji sledi je za 2 izuzetno gladne osobe, 3 prosečno gladne i za 4 osobe ako se služi kao predjelo.
PENNE U KREM SOSU SA ŠAMPINJONIMA, PILETINOM I SLANINOM
200g belog mesa, kockice
100g slanine, sitno seckane
400g šampinjona, listići
20g suvih vrganja
200ml Imlekove tečne slatke pavlake 36%mm ili pavlake za kuvanje
100-150ml belog vina
pola kocke za supu, 11g Takovo pileća
1 žumance
1 puna kašika brašna
limunov sok
pasta po izboru, 100g po osobi
Prelijte suve vrganje sa malo vrele vode i ostavite ih 15-ak minuta da nabubre. Ocedite ih, usitnite na trakice. Sačuvajte vodu u kojoj su se hidrirali.
Propržite slaninu, pa dodajte belo meso i pržite dok nepobeli. Ako vam j slanina suva možete dodati pola kašičice putera u tiganj. Dolijte belo vino, pojačajte vatru i mešatijte dok vino skoro ne ispari. Izvadite sve iz tiganja.
U istoj masnoći gde ste pržili piletinu spustite šampinjone i vrganje, posolite samo malo, poklopite i ostavite da pečurke puste svoju vodu. Kad su pustile vodu sklonite poklopac i pržite uz mešanje. Možete dodati i malo vode tokom prženja ako procenite da vam treba.
Vratite slaninu i belo meso u tiganj zajedno sa vodom u kojoj su se natapali vrganji.
Sipajte tečnu pavlaku i kocku za supu, pa pustite da baci ključ. Razmutite brašno sa malo hladn evode u gušću pastu. Dodajte i mešajte koliko vam treba u sos. Krčkajte zajedno 30-ak sekundi.
Dodate žumance i umešajte ga brzo, pa skloniti tiganj sa vatre. Dodajte limunov sok po želji. Ako vam je sos pregust dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala pasta. Pomešajte sa pastom u tiganju pa tek onda servirajte.
200g of chicken breast cut into cubes
100g of bacon cut into cubes
400g of button mushrooms sliced
20g dry mushrooms of your choice
100-150ml of white vine
200ml of cream
1 egg yolk
1 cube for stock or just salt
a bit of lemon juice to taste
1-2 tablespoons of flour
penne or pasta of your choice (100g per person)
Fry the bacon strips in a pan until golden glazed and add the chicken and brown. Add the vine and cook until it evaporates. Take the chicken and the bacon out of the pan and .in the same pan fry the the button mushrooms and hydrated dry mushrooms. When done place bacon and chicken back and pour the cream in. Let it boil and then thicken it with a flour paste . Add the yolk and stir for 30 seconds then take of the stove. Add lemon juice if you like. Cook the pasta and enjoy. This is enough for 2 very hungry pasta lovers.