tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post8976144028303940000..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: PASTA SA GAMBORIMA I DAGNJAMA NA CRVENOJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-64445616477861671322014-10-13T23:15:18.951+02:002014-10-13T23:15:18.951+02:00Danas pravila po ovom receptu! Odlično je! Prste d...Danas pravila po ovom receptu! Odlično je! Prste da poližeš!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13984445053926445668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-44028064300817996222013-01-23T22:10:28.782+01:002013-01-23T22:10:28.782+01:00Ja bih sir u sve dodavala. Bas sve.. :)
Dugo nismo...Ja bih sir u sve dodavala. Bas sve.. :)<br />Dugo nismo pravili morske plodove, uzelela sam ih se...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-18698453802983621452013-01-22T19:22:19.437+01:002013-01-22T19:22:19.437+01:00Obozavam plodove mora, a ovakvu pastu sam jela pro...Obozavam plodove mora, a ovakvu pastu sam jela proslog leta na Siciliji. Barem jednom nedeljno nama je na meniju riba ili plodovi mora, sreca ovde je sjajan izbor. Jos da nam je paradajz kao na jugu Evrope, ne bi se nikada zalili... Jelena, fotografije su fenomenalne! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-21592740658072347832013-01-22T10:07:02.551+01:002013-01-22T10:07:02.551+01:00Odusevljena sam prvom fotografijom,sjajna je,kao i...Odusevljena sam prvom fotografijom,sjajna je,kao i recept,naravno:)Bojanine tvorevinehttps://www.blogger.com/profile/04939171396176155773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-21580070288546562452013-01-22T08:48:02.837+01:002013-01-22T08:48:02.837+01:00Olivera ti bar imaš pregršt receptića sa kozicama ...Olivera ti bar imaš pregršt receptića sa kozicama i lignjama a da ne pričam kako lepo papate i rečnu ribu, naročito tvoja deca. Vi ste svi za primer.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-34015905785377612962013-01-22T08:46:37.782+01:002013-01-22T08:46:37.782+01:00E pa tvoj izbor sa Naschmarkta je sigurno 10 puta ...E pa tvoj izbor sa Naschmarkta je sigurno 10 puta bolji od ovog našeg. Sveži plodovi mora se ne mogu uporediti sa smrznutim i sigurno su mnooogo bolji.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-51963937754967982102013-01-22T08:44:43.209+01:002013-01-22T08:44:43.209+01:00Ivana pa ti loviš u Atlantiku a mi u Dunavu pa su ...Ivana pa ti loviš u Atlantiku a mi u Dunavu pa su naše zamrznute. Sećam se ribarnice na dokovima Potomka gde smo kupovali svežu ribu i plodove mora, to je bilo fenomenalno.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-24278380856415001762013-01-22T08:43:13.507+01:002013-01-22T08:43:13.507+01:00Tanja, i meni je ovo bio prvi put da ih probam a i...Tanja, i meni je ovo bio prvi put da ih probam a i pravim sa pastom. Samo vodi računa dagnje vakumirane, mislim da su bile Tropico uvoz iz Kine, imaju bradice, pa moraju da se očiste.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-84469869206150756082013-01-21T23:35:43.921+01:002013-01-21T23:35:43.921+01:00Nataša, nije sličica već mala maketa brodića i veš...Nataša, nije sličica već mala maketa brodića i vešto iskorišćena plava salveta.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-54876289026523977962013-01-21T22:27:05.987+01:002013-01-21T22:27:05.987+01:00Volim, volim... jako fino izgleda i iako znam da n...Volim, volim... jako fino izgleda i iako znam da nije "po pravilu" i ja bih sa parmezanom ;)JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63145029294494067442013-01-21T21:23:53.810+01:002013-01-21T21:23:53.810+01:00Vrlo često spremam plodove mora, ali nikada nisam ...Vrlo često spremam plodove mora, ali nikada nisam sa testeninom, da ne poveruješ. U stvari mi je bilo strano koliko, šta kad, kako se kuva (za rižoto imam sve precizno napisano). A evo i rešenja: prvom prilikom ću ih praviti, zaista.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-46249977549063867302013-01-21T19:51:20.780+01:002013-01-21T19:51:20.780+01:00Hahahaha... sad za par minuta krecem u pravljenje ...Hahahaha... sad za par minuta krecem u pravljenje dosta slicnog rucka, vec sam ranije isplanirana... bez dagnji. Mi to zovemo skampi u marinara sosu sa pastom. Moji skampi ili gambori su dosta krupniji i cesto su svezi... Brzo jelo zivih boja i zanosnog ukusa.<br /><br />Super je fora sa brodicem.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-48139411908816024862013-01-21T19:35:15.823+01:002013-01-21T19:35:15.823+01:00Jelena, ovo je prava divota, ja bih mogla živjeti ...Jelena, ovo je prava divota, ja bih mogla živjeti na ovakvoj hrani :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-90065697958931391232013-01-21T18:39:13.837+01:002013-01-21T18:39:13.837+01:00Odusevila me je slicica sa brodicem:) Morski plodo...Odusevila me je slicica sa brodicem:) Morski plodovi se retko nadju u mojoj kuhinji, ali ovaj recept me bas mami da krenem u avanturu i isprobam nesto novo!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06341657015641972965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-47472094883076167372013-01-21T15:53:18.840+01:002013-01-21T15:53:18.840+01:00Kako je kod mene strašno oblačno i maglovito baš b...Kako je kod mene strašno oblačno i maglovito baš bi mi odgovarao ovakav ručak da unese malo boje u ovaj današnji sumoran dan.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-59150374955050215602013-01-21T15:43:03.077+01:002013-01-21T15:43:03.077+01:00Prekrasan obrok, pun okusa koje volim :)Prekrasan obrok, pun okusa koje volim :)Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26872808068713802792013-01-21T15:08:51.697+01:002013-01-21T15:08:51.697+01:00Morske plodove nažalost jako rijetko spremam, voli...Morske plodove nažalost jako rijetko spremam, volim ih jesti kad sam na godišnjem, na moru, tamo se davim u njima, ali kod kuće se ne sjetim, makar imamo u Beču prilično dobar izbor, npr. na Naschmarkt-u. Recept mi se jako dopada, i ja bih u svakom slučaju jela s parmezanom :)tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-70108862946118922492013-01-21T13:16:10.662+01:002013-01-21T13:16:10.662+01:00Jasna vi dole u Australiji imate zaista mnogo bolj...Jasna vi dole u Australiji imate zaista mnogo bolji izbor mosrke hrane nego mi, to je sigurno. Bitno je da si bila uporna.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-33608973030547225662013-01-21T13:15:08.274+01:002013-01-21T13:15:08.274+01:00Zoro, naravno da su bolji sveži i da je ukus mnooo...Zoro, naravno da su bolji sveži i da je ukus mnoooogo drugačiji ali šta da se radi. Ja lično ne ljubim one mešavine sa surimi (imitacija) dodacima morskih plodova, pa imaš utisak da jedeobavezno probaj Dagnje na buzaru<br />http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2012/02/dagnje-na-buzaru.html<br />može i sa paradajzom<br />J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-3154028261656679582013-01-21T13:12:55.293+01:002013-01-21T13:12:55.293+01:00Katarina i ja sam se pitala šta je ispravo pa sam ...Katarina i ja sam se pitala šta je ispravo pa sam malo tražila po netu i naišla na ovaj članak<br />http://www.nytimes.com/2008/03/30/magazine/30food-t.html?_r=0<br />Onda sam opciono poslužila gostima Parmigiano Reggiano i naravno da se svima dopalo više sa njim. <br />J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-44996516568777309702013-01-21T13:10:36.256+01:002013-01-21T13:10:36.256+01:00Obožavam! Ovo s parmezanom nisam znala, pa iako im...Obožavam! Ovo s parmezanom nisam znala, pa iako imam povjerenja u Talijane da znaju što je dobro, ipak bih se prije priklonila tvojoj varijanti:))Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-81253968384198072272013-01-21T13:04:55.548+01:002013-01-21T13:04:55.548+01:00Jelena, ja moram priznati, da retko kada u svojoj ...Jelena, ja moram priznati, da retko kada u svojoj kuhinji spremam morske plodove, ove vrste. Kad god vidim ovako nešto, kao što si nam ti prezentovala, dobijem jarku želju da kupim zamrznute i probam...Zorica Stajićhttps://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-10955208883557101152013-01-21T12:13:02.006+01:002013-01-21T12:13:02.006+01:00Moram priznati, trebalo mi je vremena dok se nisam...Moram priznati, trebalo mi je vremena dok se nisam naucila na 'seafood'...Sad ga obozavam i cesto pravim slicna jela kao sto je tvoje gore.jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.com