tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post8283194637756836392..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: ZAGORSKI ŠTRUKLI IZ KUHINJE T&TJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-53646966097428496412011-10-20T20:55:06.734+02:002011-10-20T20:55:06.734+02:00:) Nikad jih još nisam pravila ali izgledaju super...:) Nikad jih još nisam pravila ali izgledaju super :). Možda nekad :)<br /><br />p.s.Ova posudica za pečenje je baš sladka :), sa kučicom :)Cinnamon and Thymehttps://www.blogger.com/profile/07902026136732814582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-25605355650113150062011-10-16T17:46:08.759+02:002011-10-16T17:46:08.759+02:00Divno su ti ispali! Ja sam ih probala prvi pita pr...Divno su ti ispali! Ja sam ih probala prvi pita prije više od 8 godina, i od tada ih često radim :) Volim ih i sa sirom i sa ostalim povrćem, pa čak i voćem :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-49304207462637700892011-10-07T10:52:00.133+02:002011-10-07T10:52:00.133+02:00Nemoj da probas tanje :))))
Eksperimentila sam sa ...Nemoj da probas tanje :))))<br />Eksperimentila sam sa nekoliko varijanti debljine, i ona sa skroz tankim korama nam se uopste nije dopala. Kada budem stigla objavicu post.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-75094652663248706302011-10-07T08:19:16.197+02:002011-10-07T08:19:16.197+02:00TACI
Ova kora jeste tanka i providi se, samo što a...TACI<br />Ova kora jeste tanka i providi se, samo što a slici zbog stolnjaka koji je boje kajsije i odbljeska izgleda da nije providna. Naravno može to i tanje, ali kako kažu ovde je lepše da su deblje. Mislim da je onaj tvoj trik sa sečenjem s jednog ka drugom kraju prava stvar a ne deljenje od sredine pa redom. Probaću ja i tanje.<br /><br />OPASNA<br />Ja ih nikada ranije nisam probala, pa nisam znala šta da očekujem i zaista sam bila oduševljena. Svi sastojci su jednostavni a ipak se dobije nešto sasvim posebno. Evo posredstvom Tadeje imamo i recept iz hotela. Kako cure kažu postoje tu varijacije sa nekuvanim, a pečenim i zalivenim, pa kuvanim i zalivenim, onda kuvanim i prženim u tiganju sa mrvicama i maslacom. Sve su to varijacije koje treba probati. To ti je kao proja u Srbiji. Negde se pravi samo sa brašnom i vodom, a negde dobiješ kolač od proje ili Božićnom česnicom. Razlikuje se od kraja do kraja.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-78132399719256850852011-10-07T00:07:56.300+02:002011-10-07T00:07:56.300+02:00Tokom jednog službenog puta, pre 5 godina, sam ods...Tokom jednog službenog puta, pre 5 godina, sam odsela u hotelu Esplanada i njihove Zagorske štrukle su mi najavljene kao najbolje koje se mogu probati u Zagrebu. Kada sam ih probala - pa, ne znam kako da se izrazim da opišem to stanje blaženstva. Mislim da još uvek osećam i njihov miris i ukus u ustima. Čak sam donela i časopis koji se tiče pita i savijača, ali ni do dana danšnjeg nisam se usudila da ih pravim. Snebivanje je završeno zahvaljujući Jeleni i Tadeji - čim pre ću se baciti na probanje, ubedile ste me originalnim receptom baš onih štrukli koje su me kupile još odavno. Hvala mnogo, javljam rezultat!Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29519256228030790872011-10-06T09:42:23.504+02:002011-10-06T09:42:23.504+02:00Jelo, probaj i koru da razvuces jos tanje, jer ce ...Jelo, probaj i koru da razvuces jos tanje, jer ce se onda bolje zalepiti testo. Gledala sam ovih dana recepte i devojke koje ih prave razvlace bas tanko, a recimo da sam ja razvukla kao i ti. Mada, meni je bilo fino sto su kore debeljusne pa jos kad se skuvaju, milina!Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-18482935891549736202011-10-05T23:37:20.418+02:002011-10-05T23:37:20.418+02:00Perfekcija za bilo koje doba dana!Perfekcija za bilo koje doba dana!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-39828374834945001062011-10-04T13:10:39.861+02:002011-10-04T13:10:39.861+02:00ANONIMNA
Hvala puno na divnom komentaru i nadam se...ANONIMNA<br />Hvala puno na divnom komentaru i nadam se da ćeš nam se i ti sa blogom pridružiti u ovoj zajednici gurmana jednoga dana. Anonimni komentari su mi jedni od najdražih jer sam i ja pre godinu dana anonimno posmatrala i čitala sve ove blogerice i ustručavala se nešto da napišem. Hvala ti od srca i ako imaš pitanje za bilo koji recept slobodno ostavi u komentarima. Svaka od nas će rado odgovoriti.<br /><br />TANJA<br />Da znaš da je sasvim moguće da je to u pitanju. Probaću tako sledeći put.<br /><br />MIHAELA<br />Na to sam i ciljala da se druge devojke ohrabre da ih naprave jer zaista nije komplikovano. Nadam se da će ovog meseca biti pomama za štruklama na blogovima. Nama u Srbiji je ovo nešto sasvim novo.<br /><br />NALE<br />Ti si majstorica pa očekujem štrukle i kod tebe na tanjiru uskoro.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-82500987194233754892011-10-04T13:06:25.595+02:002011-10-04T13:06:25.595+02:00DUNJA
Videla sam ja i tvoje štrukle od gosta kuvar...DUNJA<br />Videla sam ja i tvoje štrukle od gosta kuvara i sve varijante ću isprobati sada kada sam ovladala tehnikom ovog divnog testa.<br /><br />TANJA<br />Zavrni rukave pa da i ti uživaš u ovoj divoti. Zaista nije teško.<br /><br />BRANKA<br />Mislim da će štrukli biti zarazni ovog meseca za blogerice, pa se spremi na hrpu postova o njima, a pre ili kasnije ćeš ih napraviti, pa je bolje da to bude pre, da odmah uživeš.<br /><br />ALEKSANDRA<br />Ja sam se takođe dugo meračila, a šteta što ih nisam ranije napravila.<br /><br />KRANJICE<br />Štrukle su vam božanstven recept hrvatske kuhinje! Sve pohvale!<br /><br />MONIKA<br />Kao i kod nas i kod vas se od kraja do kraja razlikuju recepti. Nije ista gibanica u Vojvodini i u Leskovcu. Baš me zanima da vidim sve varijacije i da ih isprobam. <br /><br />NATAŠA<br />Moram i te sa prezlama probati!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-75334672405713304872011-10-04T10:22:58.181+02:002011-10-04T10:22:58.181+02:00Po ne znam koji put gledam ovaj tvoj post o štrukl...Po ne znam koji put gledam ovaj tvoj post o štruklama, šta da kažem nego čestitke. Velika si ti majstorica!Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67213351973935737722011-10-03T23:40:03.515+02:002011-10-03T23:40:03.515+02:00Majko mila, ogladnih gledajući ove štrukle!! Nikad...Majko mila, ogladnih gledajući ove štrukle!! Nikad ih nisam jela, ali mogu samo da zamislim kako su fantastične. Keramička posudica mi je prelijepa!tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-49619468876033194902011-10-03T22:32:02.783+02:002011-10-03T22:32:02.783+02:00Predobro ! Super si napravila štrukle, nije to nim...Predobro ! Super si napravila štrukle, nije to nimalo jednostavno pogotovo ako sama razvlačiš tijesto. A tvoje izgledaju perfektno ! I ja često pogledam na ovaj Tadejin recept ali nikako se odvažiti na isprobavanje. Drago mi je da su ti se štruklice svidjele, a meni se jako sviđa tvoja posuda za pečenje, jako je lijepa.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6192396336079428902011-10-03T16:43:03.120+02:002011-10-03T16:43:03.120+02:00Ove štrukle se meračim već duže vremena da pravim,...Ove štrukle se meračim već duže vremena da pravim, hvala ti na ovoj prezentaciji :)Aleksandra https://www.blogger.com/profile/11876435393799717165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-11252402351938429232011-10-03T16:04:30.058+02:002011-10-03T16:04:30.058+02:00Krasno izgledaju. Obožavam štrukle.Krasno izgledaju. Obožavam štrukle.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91786706694288013982011-10-03T13:38:56.835+02:002011-10-03T13:38:56.835+02:00Sjajno su ti ispali! Ja sam inače rodom zagorka i ...Sjajno su ti ispali! Ja sam inače rodom zagorka i na štruklima sam odrasla. Naravno da su bili i jedna od prvih stvari koje sam morala naučiti kad sam počela kuhati :) Doduše, u mom djelu Zagorja, štrukli se ne prelijevaju vrhnjem prije pečenja već se samo po njima stavi par listića maslaca prije pečenja. onda budu onako lagano hrskvi po površini i fenomenalno sočni u sredini. probaj idući put, možda ti se svidi :DMonikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-7110135936436517732011-10-03T13:03:02.349+02:002011-10-03T13:03:02.349+02:00Meni nema do kuhanih štrukli posipanih s prezlama ...Meni nema do kuhanih štrukli posipanih s prezlama prženima na malo ulja. Divota!!! Pečene im nisu ni do koljena!Natašanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-70274657066621186422011-10-03T00:05:32.008+02:002011-10-03T00:05:32.008+02:00Fantasticno izgleda. Nisam registrovani korisnik a...Fantasticno izgleda. Nisam registrovani korisnik ali redovno pratim tvoje postove i prckam po kuhinji :)) Odusevljena sam. Samo tako nastavi. I hvala puno na svim receptima. Veliki pozdrav i svim ovim divnim i vrednim devojkama ciji rad takodje pratim. <br />Veliki pozdrav od srca!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-46744837044751520412011-10-02T21:37:23.170+02:002011-10-02T21:37:23.170+02:00Nema mi druge,nakon ovoliko pohvala moram i ja da ...Nema mi druge,nakon ovoliko pohvala moram i ja da ih probam.Tvoje stvarno izgledaju bez mane.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-44062366214644122122011-10-02T21:25:01.262+02:002011-10-02T21:25:01.262+02:00I ja ih vec dugo planiram praviti, ali nikako da s...I ja ih vec dugo planiram praviti, ali nikako da se usudim. A tako primamljivo izgledaju... Moracu probati! Predobro izgledaju!!! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-28314482748220812322011-10-02T15:21:30.059+02:002011-10-02T15:21:30.059+02:00hi draga, evo mene ponovo
upravo se peku strukli a...hi draga, evo mene ponovo<br />upravo se peku strukli a mislim da sam resila "misteriju" otvaranja struklica. moguce je da mi jednostavno nismo ispraksovane kako da ih isecemo, jer sam lepo videla da se struklica otvara pod pritiskom fila. zato je mozda bolje da ih ne delis tako kako si delila, nego da secnes krajeve pa samo oznacis i polako seces po oznakama od kraja ka kraju, jer se tako pravi manji pritisak na ivice :) <br />pozzTanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26379192957582875212011-10-02T13:25:40.138+02:002011-10-02T13:25:40.138+02:00Joooj, fenomenalno izgledaju. Bravo!
Ovih mi se d...Joooj, fenomenalno izgledaju. Bravo! <br />Ovih mi se dana baš jedu peciva sa sirom ali ovakvog tipa, uh, gde me nađe:) <br />Još jednom, predivno napravljene:))Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-45213913830488179002011-10-02T01:57:12.027+02:002011-10-02T01:57:12.027+02:00The cheese ones sound especially good....The cheese ones sound especially good....Pathttps://www.blogger.com/profile/00241553607254199559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-68956431269563755422011-10-01T22:52:16.915+02:002011-10-01T22:52:16.915+02:00Mi smo ih probali jos u okviru istrage Tadejinog b...Mi smo ih probali jos u okviru istrage Tadejinog bloga i ostavile su na nas isti utisak kao na tebe i, koliko vidim, ostale devojke. Od tada su na nasem redovnom meniju i bas lepo sto ce se ovaj mesec naci u Kuvarijacijama tako da ih probaju i devojke koje do sada nisu imale priliku. A i ovaj tvoj post, bas na pocetku igrice, se super uklopio u celu pricu, taman da skrene paznju onima koje nisu planirale da ih prave jer ovo testo definitvno zasluzuje da bude isprobano :)<br />Dobro mi je dosla i ova informacija o mogucnosti zamrzavanja, a jos bolje ova o pecenju direktno iz zamrzivaca ;)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-41360166119901257712011-10-01T21:39:18.794+02:002011-10-01T21:39:18.794+02:00Jelo, Tadeja, hvala na odgovoru ... odvazicu se. J...Jelo, Tadeja, hvala na odgovoru ... odvazicu se. Ja se drzala tog nekog pravila iz straha da ne prsne posuda iako je vatrostalna, pa ih koristim samo kada pravim jela koja se peka u rerni a ne moraju u vrelu.<br />Ovde mi se posebno dopada ova varijanta sa zamrzavanjem, to cu lako da zloupotrebim :))Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-50901149929624340662011-10-01T19:05:01.249+02:002011-10-01T19:05:01.249+02:00TADEJA
Hvala na brzo odgovoru. Taj način zamrzavan...TADEJA<br />Hvala na brzo odgovoru. Taj način zamrzavanja mi baš odgovara. Jednom kad zasučem rukave napraviću punu kesu štrukli! ;)<br /><br />TAMARA<br />Eto, ti si ih jela kao dete, a meni je ovo prvi put da ih probam. Da nema ovih blogova ovu divotu bi propustila. Testo se izuzetno lepo i lako radi, pa ti preporučujem da što pre ovladaš ovom veštinom.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com