tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post7914698790798978896..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: STUFFING - AMERIČKO PUNJENJE ZA ĆURKU ILI KLASIČAN PRILOGJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-78079036274598057992013-03-15T14:22:36.894+01:002013-03-15T14:22:36.894+01:00Moraću i ja da lobiram, držite mi palčeve :-)Moraću i ja da lobiram, držite mi palčeve :-)Dositejanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-28994037956053553572013-02-17T17:12:18.678+01:002013-02-17T17:12:18.678+01:00Jedno vrijeme sam imala maniju nadjeva. Svaku nedj...Jedno vrijeme sam imala maniju nadjeva. Svaku nedjelju je za ručak bio nadjeveni picek. Moji su već bili ludi od toga. Mogla bih pokušati ponovno, ne maniju nego si za gušt napraviti punjenog piceka. Mada mi je draži onaj nadjev koji se peće kraj piceka koji je odgore onako divno hrskav a na dnu sočan i slan jer je upio sve sokove koje je picek pustio i još salata od cikle uz to. Idem lobirati da sljedeću nedjeljuimamo punjenog piceke za ručak.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-59358139536136014362013-02-15T13:27:52.521+01:002013-02-15T13:27:52.521+01:00Aha, domaci... Jos dodju kuci. E sad ti stvarno za...Aha, domaci... Jos dodju kuci. E sad ti stvarno zavidim! Bas cu da procitam taj tekst na Marijinom blogu. Hvala!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-71647473312758658982013-02-15T13:11:00.289+01:002013-02-15T13:11:00.289+01:00Gor enaveden link je sjajan Marijin post o tome št...Gor enaveden link je sjajan Marijin post o tome šta se jelo u Srbiji u Srednjem veku i ne znam kada će to da prevede za one koji se ne služe Engleskim.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-33210508616260024652013-02-15T13:09:35.797+01:002013-02-15T13:09:35.797+01:00Ozbiljna, najozbiljnija o kilaži pilića. Toliko su...Ozbiljna, najozbiljnija o kilaži pilića. Toliko su teški da jedva stoje na nogama, a domaći (čak mi stignu i na kućnu adresu). Belo meso bez kosti ima preko kilogram. I u našoj kuhinji se to suvo voće koristilo dosta ali se to nekako izgubilo i sada se čini kao nešto što uvozimo sa Zapada i fensi, a nije tako<br />http://palachinkablog.com/foodbuzz-24-24-24-medieval-cuisine-of/<br />J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-53629672640198528512013-02-15T12:29:20.491+01:002013-02-15T12:29:20.491+01:00Jelena, moja iskustva sa americkom kunjinjom ne sp...Jelena, moja iskustva sa americkom kunjinjom ne spadaju u kategoriju nezaboravnih, ali ce ovi tvoji recepti definitivno promeniti moje misljenje o 'americkim' specijalitetima. Ovo punjenje izgleda fenomenalno, licno mislim da su suve sljive tu 'pokretac' ukusa. Vredi isprobati i sa suvim kajsijama. Nekoliko puta sam jela u par dobrih marokanskih restorana, za njih je suvo voce obavezno pri pripremi glavnih jela, narocito sa jagnjetinom i piletinom. Stvarno fenomenalno!<br />Je li to ozbiljno o pilicima od 6 kg? Moja curka od pre dva meseca je bila duplo manja :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4720540530772470782013-02-14T22:06:49.795+01:002013-02-14T22:06:49.795+01:00Ovo izgleda "bombastično"!!!Ovo izgleda "bombastično"!!!Začarana kuhinjicahttps://www.blogger.com/profile/00564131632249250217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-76896331496852493792013-02-14T20:14:10.367+01:002013-02-14T20:14:10.367+01:00Sandra, suve šljive i kajsije su sasvim drugačiej ...Sandra, suve šljive i kajsije su sasvim drugačiej od svežih. Probaj, možda ti se dopadne.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-36982123747420188982013-02-14T20:13:37.687+01:002013-02-14T20:13:37.687+01:00Kod nas ima celerovog lista da se kupi i to svuda,...Kod nas ima celerovog lista da se kupi i to svuda, ali koren celera sa tankin stabljikama sa koga se skida nije istoo seme kao stabljike celera - raspitala sam se kod onih koji imaju svoje baštice kao i ti. Stabljike celera te tvoje Američke su meni bile prejake za grickanje i uvek mi je bilo fascinantno kako Ameri to grickaju sa dipovima. Valjda je to stvar navike. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87871344397086451952013-02-14T18:49:14.005+01:002013-02-14T18:49:14.005+01:00Nikad ga nisam pravila, probla jesam, ali ovaj tvo...Nikad ga nisam pravila, probla jesam, ali ovaj tvoj mi izgleda bolji od svih. Suve sljive kao i suve kajsije kad su sveze i nisu nesto, ali kad su suve za kuvanje su izmisljene. <br />Meni je celerovo stablo postalo kao sargarepa ili luk u kuvanju tako da ne mogu da zamislim jelo bez njega. Proucavajuci Patin kuvar saznala sam da se ranije celerovo lisce bas koristilo, kao persun. Valjda ce ga biti svuda uskoro, i prodavcima se isplati, mogu da zarade i na stablu i na korenu. <br />Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22474527481367048472013-02-14T18:04:11.358+01:002013-02-14T18:04:11.358+01:00Bas sam skoro bila do Merkatora i nisam nasla...In...Bas sam skoro bila do Merkatora i nisam nasla...Inace, bas retko vidjam.Anahttps://www.blogger.com/profile/12874717273865721399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-45273040883010505002013-02-14T17:22:00.266+01:002013-02-14T17:22:00.266+01:00jako mi se sviđa!jako mi se sviđa!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-28273036099607000052013-02-14T17:06:22.943+01:002013-02-14T17:06:22.943+01:00Ovo mi deluje super, jedino ja ne bih stavila voće...Ovo mi deluje super, jedino ja ne bih stavila voće.Sandrahttps://www.blogger.com/profile/13187309039072035265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13124116640111332652013-02-14T16:48:21.649+01:002013-02-14T16:48:21.649+01:00E baš tako Anja. Meni je tako i pirinač na vinu sa...E baš tako Anja. Meni je tako i pirinač na vinu sa puno celera, šargarepe i rendanog krompira na kome mama peče šarana mnogo draži od samog šarana.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-2228501351707961942013-02-14T16:36:34.077+01:002013-02-14T16:36:34.077+01:00Meni je ovakvo punjenje često draže i od samog mes...Meni je ovakvo punjenje često draže i od samog mesa u kojem se nalazi :D Super!Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-15589949386278039172013-02-14T16:26:03.408+01:002013-02-14T16:26:03.408+01:00Ana, nisam pile punila pošto moje pile ima oko 6kg...Ana, nisam pile punila pošto moje pile ima oko 6kg, pa mi se više isplati da ga podelim na delove. Stabljike nađem ponekad. Ima ih u Merkatoru i tamo možeš da odlomiš koliko voliš, pa ti to izmere od one cele bolumente. Pitaj prodavačicu za svaki slučaj ali meni su rekli da može, a i ponekad ima stabljika i u jednoj manjoj radnjici kod mene. Moram da priznam da se razlikuju po jačini ukusa od onih američkih, naše su mnogo blažeg ukusa. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-89585883838619149422013-02-14T15:08:04.596+01:002013-02-14T15:08:04.596+01:00Meni je ovo totalno ludilo, mogu da zamislim ekspl...Meni je ovo totalno ludilo, mogu da zamislim eksploziju ukusa. <br />Jesi probala pile da punis? I gde kupujes stabljiku celera?Anahttps://www.blogger.com/profile/12874717273865721399noreply@blogger.com