tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post5878066734668077892..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: SESAME NOODLES - KINESKE NUDLE SA SUSAM I KIKIRIKI PUTEROM - LIANG MIANJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13382836074486033762013-12-25T21:05:10.638+01:002013-12-25T21:05:10.638+01:00Pozabavicu se u ovim slobodnim danima sa tim, bas ...Pozabavicu se u ovim slobodnim danima sa tim, bas :) <br />Hvala na ideji Jelena ;)Marija https://www.blogger.com/profile/10120481203040780453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57738869752543928642013-12-25T16:35:41.323+01:002013-12-25T16:35:41.323+01:00Marija idealno rešenje ti je Pinterest. Napravi ta...Marija idealno rešenje ti je Pinterest. Napravi table po grupama jela i tamo imaš pregledno sve recepte. Ja sam pre bookmarkirala, ali slaba vajda od toga. Vizuelne table su zakon.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-84949792036851452092013-12-25T09:28:01.919+01:002013-12-25T09:28:01.919+01:00Da znas da cu morati da probam, bas me kopka :)
M...Da znas da cu morati da probam, bas me kopka :) <br />Muvam se po mnogim blogovima, obzirom da sam nova u ovome, zapravo pravi pocetnik. Inspiracije kod vas drage dame, nikada dosta. Pozdrav od mene.Marija https://www.blogger.com/profile/10120481203040780453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-48779328598664456292013-12-24T08:12:36.802+01:002013-12-24T08:12:36.802+01:00Margie, ja sam recept malo zakomplikovala da bi sv...Margie, ja sam recept malo zakomplikovala da bi svi mogli da ga naprave sa domaćim sastojcima ali ako imaš gotov kikiriki puter onda ovo spada u fast food. Brzo i lako!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-71447391135648806852013-12-24T08:11:30.720+01:002013-12-24T08:11:30.720+01:00Slađo, ja se nekako nikada nisam toliko navukla na...Slađo, ja se nekako nikada nisam toliko navukla na kikiriki puter i nije mi bilo baš najjasnije kako se dopada američkoj deci. To je njima kao kod nas eurokrem. Jedina razlika je jelly koji mora da se maže preko, onaj crvenkast i kiseo koga kod nas nema jer bez njega čovek može da se udavi od suvoće u ustima. Kod nas su ga mnogi probali i nikom se niej baš dopao a mislim da je baš zbog nedostatka tog želea. E da ja živim blizu tebe pa ne bi mi palo na pamet da pravim ovakve stvari već bi jela autentično. Sreća pa postoji internet i po koji začin da se kupi pa se da improvizovati.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-23314337790601703042013-12-20T09:31:16.389+01:002013-12-20T09:31:16.389+01:00Iskreno do skora nisam bila neki ljubitelj kineske...Iskreno do skora nisam bila neki ljubitelj kineske/indonezanske kuhinje i tih nama neobicnih kombinacija. Ali, valjda se sa godinama ukus menja :) <br />U periodu slava i praznika koji nam dolaze, bas bi mi fino legle ove nudle, priznajem :) <br />Mozda se sa njima i pozabavim u skorije vreme. <br />U svakom slucaju, divan recept :) <br />Pozdrav. Marija https://www.blogger.com/profile/10120481203040780453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4087638378831274772013-12-19T22:43:19.340+01:002013-12-19T22:43:19.340+01:00Jelena, sto bi se reklo - da te nema, trebalo bi t...Jelena, sto bi se reklo - da te nema, trebalo bi te izmisliti! Svaka ti cast na inventivnosti! Sigurna sam da je tvoj puter od kikirikija mnogo bolji I zdraviji od ovih kupovnih sto su nama na Zapadu na dohvat ruke (i nisu skupi, otprilike kao teglica boljeg dzema). U poslednjih godinu i po ga redovno imamo u kuci, jer ga moj sin obozava i vrlo cesto konzumira za dorucak :-( Nazalost nemam vremena da ga pravim, a sigurno bih pokusala po tvom receptu. <br />Ovde je veliki uticaj indonezanske, pa i kineske kuhinje, tako da nudli - sto onih klasicnih, sto od pirincanog brasna ima u svakoj samoposluzi. I ovo ulje sa infuzijom ljutine si jako dobro smislila, bas sjajna ideja. Ja obicno kupujem sambal, tradicionalnu indonezansku cili pastu, mislim da se ovde i po kineskim restoranima koristi. Reci cu komsiji Kinezu koji u kvartu ima odlican restoran, da virtuelno poznajem nekoga ko moze da bude chef u njegovoj kuhinji! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-62354035488067979282013-12-18T10:03:22.179+01:002013-12-18T10:03:22.179+01:00Hvala Katarina. Ako imaš gotov kikiriki puter onda...Hvala Katarina. Ako imaš gotov kikiriki puter onda ovo ide očas posla.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-2259924429663437492013-12-16T14:53:26.351+01:002013-12-16T14:53:26.351+01:00Ovakve stvari obožavam, svi sastojci nisu za 5 već...Ovakve stvari obožavam, svi sastojci nisu za 5 već za 105! Bilježim i radim! Njami.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.com