tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post5734326138155727742..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: ROZEN TORTA (sa domaćim korama)J e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger71125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-41060412451840569422018-12-09T10:29:09.505+01:002018-12-09T10:29:09.505+01:00Hvala za recept odavno ga trazim ne volim kupljene...Hvala za recept odavno ga trazim ne volim kupljene kore. Umesto crvene boje za glazuru probajte sa sirupom od malina ili aromom ukus je jos bolji...Pozdrav!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-86449547789577418502018-12-09T10:27:02.666+01:002018-12-09T10:27:02.666+01:00Hvala za recept odavno ga trazim ne volim kupljene...Hvala za recept odavno ga trazim ne volim kupljene kore a recept za kore sam na zalost izgubila dala mi ga je jedna baka koja je rozen tortu pravila savrseno. Za glazuru probajte umesto crvene boje da stavite sirup od malina ili aromu ako nemate sirup ukus je jos lepsi! Pozdrav!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-88196876744798814272014-03-05T11:36:03.396+01:002014-03-05T11:36:03.396+01:00Ti tako lepo barataš sa testom i korama da će ti o...Ti tako lepo barataš sa testom i korama da će ti ovaj recept biti mačiji kašalj i sigurna sam da će vam se dopasti. Javi utiske.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-53052150837084976972014-03-04T21:20:42.685+01:002014-03-04T21:20:42.685+01:00Recept ovde stoji dve godine i kusur, a ja naiđem ...Recept ovde stoji dve godine i kusur, a ja naiđem na njega baš u sred posta! Tja! Mislim da ću da je pravim za Vaskrs :) Pored toga što božanstveno izgleda, ukus je tako divno dočaran, da mi dođe da je napravim smesta. Inače sam probala samo neke suvonjave Rozenke koje obično budu na tacnama sa sitnim kolačima po raznim slavljima i nisu mi se dopale, pa pretpostavljam da nijedna od njih nije bila sa domaćim korama. Ukratko - jedva čekam da je isprobam! :) Svaka čast!Ime Hranehttps://www.blogger.com/profile/10427503968386726550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57224616462389849272014-01-15T18:17:52.259+01:002014-01-15T18:17:52.259+01:00Moguće, a baš bi volela da je naša. Ako naletiš na...Moguće, a baš bi volela da je naša. Ako naletiš na nešto slično na netu javi.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-5694738247540418152014-01-15T17:51:01.847+01:002014-01-15T17:51:01.847+01:00Mora da je švapskog porekla glede onog Rozen :-)Mora da je švapskog porekla glede onog Rozen :-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-43543991424697741612014-01-15T13:37:07.464+01:002014-01-15T13:37:07.464+01:00Vesna, da stvar bude još čudnija volim i ja Rozen ...Vesna, da stvar bude još čudnija volim i ja Rozen sa žilavim korama ali obožavam i ovu koja se kao puter topi u ustima. Ta žilava e u nju samo orasi popareni a ovde je fil drugačiji sa šamom.Samo, još uvek nismo otkrili čiji je recept Rozen torta i možemo li je prisvojiti ili smo to nešto šarali po severnijoj nam kuhinji, to me živo zanima, pošto skoro te samo sa Vasom možemo da se pohvalimo. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9890396813219722752014-01-15T12:23:14.372+01:002014-01-15T12:23:14.372+01:00Strašan sam mandžija za Rozen kao i ti. Ja volim b...Strašan sam mandžija za Rozen kao i ti. Ja volim baš onu sa tvrdim, žilavim korama. Nikad ne fajtam mlekom već je filujem mlakim orasima, ostavim je 24 sata pritisnutu (sa mnogo više tereta nego ti) na sobnoj temperaturi. Recept za kore je iz Patinog kuvara, mama je pravila po njemu ja samo jednom. Dok je postojala Sztr Crnogorka u Njegoševoj uvek sam kupovala kod njih je su bile baš onakve kakve volim. Sad je baš teško naći kore po mom ukusu pa ću morati da se bacim na pravljenje. Sad sam za slavu nafilovala tortu, zamrzla je na poslužavniku, uvukla u kesu i zatvorila, kasnije sam je samo izvadila i prelila. Bila je teško razočarenje, definitivno sam rešila da pravim kore da bih jela tu moju žilavu koju volim a i moji gosti :-) <br />Ovo ti je sve dokaz koliko je bezpredmetno diskutovati o ukusima :-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-73083761916317638652013-12-16T15:30:37.716+01:002013-12-16T15:30:37.716+01:00Polako čitaj uputstva. Ka dispečeš prvu koru ostal...Polako čitaj uputstva. Ka dispečeš prvu koru ostalo je lako! Ne može da ne uspe!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67825152068383408282013-12-16T14:53:54.424+01:002013-12-16T14:53:54.424+01:00Draga Jelena,dođe red i na rozen tortu kod mene,tj...Draga Jelena,dođe red i na rozen tortu kod mene,tj.da naučim da je pravim..Predobro si sve opisala kao i obično da ja nemam dilemu nikakvu da ću uspetu iz prvog pokušaja...dobro,makar i iz drugog :)) HvalaSandra Pecićhttps://www.blogger.com/profile/10541193641917046496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13260017067563321082013-12-11T20:11:28.509+01:002013-12-11T20:11:28.509+01:00živim u CG :-) stavi me na morsku listu ;-)))))) i...živim u CG :-) stavi me na morsku listu ;-)))))) i kad ti dosadi snijeg dođi kod mene u HN !Danka Vhttps://www.blogger.com/profile/05447963232596734087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29222439505123541182013-12-11T19:37:39.552+01:002013-12-11T19:37:39.552+01:00Nema na čemu Danka i dobro nam došla! Samo mi reci...Nema na čemu Danka i dobro nam došla! Samo mi reci da te stavim na listu blogova jesi li iz Srbije, Hrvatske...da ne pogrešim?J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-69457961997154905662013-12-11T19:25:45.253+01:002013-12-11T19:25:45.253+01:00od srca ti hvala za ovako divan detaljan recept.ja...od srca ti hvala za ovako divan detaljan recept.ja spadam onu u grupu žena koje imaju "strah" od rozen korica,ali sa ovakvim objašnjenjem usudim se i probati napraviti.potpuno te razumjem kada opisuješ kremast i svilenkast ukus fila baš zbog bjelanca.ma SAVRŠENSTVO BEZ MANE.veliki pozdav ti šaljem.<br />-drago mi je da sam naišla na tvoj blog ! ja sam sa mojim tek na početku ;-)Danka Vhttps://www.blogger.com/profile/05447963232596734087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-17372490350546645982013-03-28T18:12:47.258+01:002013-03-28T18:12:47.258+01:00Nisam to nikada radila, iako sam komade Rozen tort...Nisam to nikada radila, iako sam komade Rozen torte zamrzavala i to je odlično. Ako ih zamrzavaš ja bi ih ređala sa papirom za pečenje između kora.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22954795506621753762013-03-28T14:14:31.284+01:002013-03-28T14:14:31.284+01:00Da li može da se ispeče malo veći broj kora i zamr...Da li može da se ispeče malo veći broj kora i zamrzne,pa po potrebi vadi i filuje?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20091502256422516082013-03-22T16:53:56.582+01:002013-03-22T16:53:56.582+01:00Hvala! A sad prosledi recept dalje da i drugi uživ...Hvala! A sad prosledi recept dalje da i drugi uživaju.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-72611289290680719882013-03-22T15:06:06.806+01:002013-03-22T15:06:06.806+01:00Torta je savrsena!Meni je uspela 100%.
Hvala od sr...Torta je savrsena!Meni je uspela 100%.<br />Hvala od srca za recept!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-17940475179434586662013-03-22T10:40:15.312+01:002013-03-22T10:40:15.312+01:00Savršeno objašnjeno,svaka čast i hvala!Već dugo tr...Savršeno objašnjeno,svaka čast i hvala!Već dugo tragam za dobrim receptom za domaće kore i biće isprobane što pre.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67280466594997529662012-11-27T19:58:45.113+01:002012-11-27T19:58:45.113+01:00Jos jednom bravo Jeco za recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...Jos jednom bravo Jeco za recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Draganahttps://www.blogger.com/profile/17695713441545082196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91386069518016126262012-11-27T18:18:17.116+01:002012-11-27T18:18:17.116+01:00Hvala, trudim se da navučem što više ljudi na Roze...Hvala, trudim se da navučem što više ljudi na Rozen tortu!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-89471516650929624042012-11-27T17:53:03.904+01:002012-11-27T17:53:03.904+01:00Opisano je ne za deset već za stodeset, bravo.Opisano je ne za deset već za stodeset, bravo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-58265013621745980932012-11-18T16:54:15.754+01:002012-11-18T16:54:15.754+01:00I moja je omiljena Dragana! Skoro sve koje sam pro...I moja je omiljena Dragana! Skoro sve koje sam probala nemaju tako kremasti nežan fil, jer ovde ide šam od belanaca u poparene orahe, pa on to sve lepo ublaži, d akrem bude svilenkast. Samo bi volela da znam poreklo ove torte, ali to nikako da pronađem.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-75670492140426703862012-11-18T15:29:30.152+01:002012-11-18T15:29:30.152+01:00ups, izvinjavam se ,meni je promaklo i ulje se dod...ups, izvinjavam se ,meni je promaklo i ulje se dodaje.<br />Hvala na divnom receptu.Ovo je bila omiljena torta moje nane,<br />a sad je i moja <3<3<3Draganahttps://www.blogger.com/profile/17695713441545082196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-37546590303963605492012-11-18T15:26:41.167+01:002012-11-18T15:26:41.167+01:00a sta sa uljem, samo se u glazuri pominje a nema ...a sta sa uljem, samo se u glazuri pominje a nema ga dole u postupku?Draganahttps://www.blogger.com/profile/17695713441545082196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-64359409592069031972012-09-25T09:44:03.974+02:002012-09-25T09:44:03.974+02:00Sanja, ako imaš bilo kakvu informaciju o poreklu o...Sanja, ako imaš bilo kakvu informaciju o poreklu ove torte bila bi ti zahvalna. Nigde nisam naišla na sličnu i baš se pitam i kopka me već dugo kog je porekla. Bilo bi genijalno da je naša, ali sumnjam? Verenička, ne znam za to a bilo bi tako lepo da znaš i neku priču vezanu za tu tradiciju.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com