tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post5679969900156771485..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: PROFITEROLE SA TOPLIM ČOKOLADNIM SOSOM GORDONA REMZIJAJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87009516284721809092014-04-29T10:11:53.299+02:002014-04-29T10:11:53.299+02:00Jedino mogu da nagađam. Ja ih ostavim u plehu da s...Jedino mogu da nagađam. Ja ih ostavim u plehu da se ohlade na sobboj temperaturi i nikako ih ne slažem jednu preko druge da se ne upare i ne omekšaju. sve rerne su individualne, pa je možda bilo potrebno peći još malo, tj. više sušiti. One lepo narastu u rerni u prvih 10 minuta ali se poslednjih 10 minuta suše tako narasle, pa su verovatno izvađene pre vremena jer su izgledalel pečene. Samo nagađam! J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-31359463612710849502014-04-28T17:08:51.688+02:002014-04-28T17:08:51.688+02:00Da li moze neko da mi kaze zasto su posle pecenja ...Da li moze neko da mi kaze zasto su posle pecenja pale(izduvale)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-66934953387168791352013-10-06T10:42:22.235+02:002013-10-06T10:42:22.235+02:00Ja u poslastici koju napravim mogu da uživam tek s...Ja u poslastici koju napravim mogu da uživam tek sutradan. Valja sam opijena mirisom u kuhinji pa mi ne leži taj dan. A nekad i ja volim kupljeni kolač, da ga neko spremi za mene. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-60267291537413957152013-10-05T23:57:29.884+02:002013-10-05T23:57:29.884+02:00Mmmm, ovo je fenomenalno. Pre sam pravila, ali sam...Mmmm, ovo je fenomenalno. Pre sam pravila, ali sam odustala. Jako dugo ih pravim, narocito kad imam više tura pečenja, a pojedeu se za pola sata. Zato sada kada mi se jedu, odem u neku poslastičarnicu i počastim se. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01156522203050085156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91726374307346739372013-03-14T21:55:56.000+01:002013-03-14T21:55:56.000+01:00I ja sam punila salatom od piletine ali manje prin...I ja sam punila salatom od piletine ali manje princeze <br />http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2011/11/krem-salata-od-piletine-kikirikija-i.html<br />Zato i služe blogovi, sa se navučeš i kreneš da eksperimentiše---tu nema povratkaJ e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-28571253839965059592013-03-14T14:40:10.298+01:002013-03-14T14:40:10.298+01:00Nema na cemu! :) Danas sam od istog tijesta, napra...Nema na cemu! :) Danas sam od istog tijesta, napravila samo loptice, presjekla ih na pola i napunila sa salatom od piletine. Umjesto secera sam stavila mrvicu soli u tijestu i izasle su suuuper! Sledeci put cu probati sa tuna salad mmmmm ;)Tvoj blog me inspirisao da eksperimentisem :) Hvala ti Jelena! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-86619879161489028082013-03-13T22:56:19.212+01:002013-03-13T22:56:19.212+01:00A da, sad vidim šta sam napisala. e baš sam blesav...A da, sad vidim šta sam napisala. e baš sam blesava. Hvala na ispravci. Ti labudići su mi poznati i super su. Mogu i ekleri da se prave. Ma to testo je jako zgodno, ekonomično a i svi ga vole. Jednom kad ovladaš veštinom kao što kažeš samo nebo je granica.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-79400834803985229232013-03-13T20:03:13.303+01:002013-03-13T20:03:13.303+01:00Nisam Goca ali sam citajuci njen komentar i tvoj o...Nisam Goca ali sam citajuci njen komentar i tvoj odgovor shvatila da si je pogresno razumjela, da je rekla da se isjeku na pola a ne ispeku na pola hahaha...Inace pravim slicne princes krofne, samo sto odvojim malo tijesta i sa spricem u plehu ga ispecem u obliku slova S. Zatim isijecem svaku lopticu na pola i gornji dio jos jednom na polovinu da bih dobila krilca, stavim "vratice" u obliku slova S, pospem secerom u prahu i to su moji labudovi :) Najjednostavnije i tako ukusne krofnice :) Probacu i tvoje profiterole :) Pozdrav :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-427373042779581552013-01-06T15:24:12.999+01:002013-01-06T15:24:12.999+01:00Hvala Snežana. A jeste mu dobar recept Remziju. Ča...Hvala Snežana. A jeste mu dobar recept Remziju. Čak i u frižideru ostaje tečan. Može se sa njim i sladoled prelivati. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-45699930339825351532013-01-06T14:31:07.300+01:002013-01-06T14:31:07.300+01:00Jelena sve pohvale za profiterole.Danas isprobala ...Jelena sve pohvale za profiterole.Danas isprobala recept ,a sos cokolade s medom cista petica. PozdravAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02516656504299369771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-70575388771393830182012-09-30T08:56:55.236+02:002012-09-30T08:56:55.236+02:00Hvala anonimna. Nadam se da ćeš pronaći neki lep r...Hvala anonimna. Nadam se da ćeš pronaći neki lep recept za sebe. Samo napraviti rupicu i ušpricati slatku pavlaku. Sa desne strane imaš skoro sve blogove sa prostora bivše SFRJ koji odlično saradjuju i druže se, pa slobodno prelistaj jer su i oni sjajni.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-46170578542254474002012-09-29T22:14:52.321+02:002012-09-29T22:14:52.321+02:00Pre neki dan sam otkrila ovaj blog i od tada ga pr...Pre neki dan sam otkrila ovaj blog i od tada ga prelistavam i divim se :) Sve je predivno...recepti, fotografije, tvoja temeljnost...Imam samo jedno pitanje vezano za punjenje: jel treba preseci pprofiterole ili samo napraviti rupicu? Mozda zvuci glupo ali nisam razumela, a htela bih da probam da ih napravimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-21209164663628321942011-07-25T19:14:19.084+02:002011-07-25T19:14:19.084+02:00GOCO
Nije mi baš najjasnije kako se testo ispeče n...GOCO<br />Nije mi baš najjasnije kako se testo ispeče na pola, jer mora biti lepo ispečeno, naduvano i suvo iznutra da bi se punilo. Naravno može da se puni slatkom pavlakom, kremom za princeze od jaja i sladoledom, mada ne znam kako se puni sladoledom osim da kako kažeš sladoled kugla ide pored. Čokoladni sos i to ovakav sa medom je ono što ih čini posebnim.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-53694187960591534162011-07-25T16:41:49.563+02:002011-07-25T16:41:49.563+02:00Najvise volim kombinaciju koja je izmedju princeza...Najvise volim kombinaciju koja je izmedju princeza i profiterola. Testo se isece na pola, ali umesto krema ide kugla vanila sladoleda i odozgo vruc sos od cokolade. <br />GocaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20624876037368700022011-07-23T23:14:23.648+02:002011-07-23T23:14:23.648+02:00Jelena , super si ih napravila i jako dobro objasn...Jelena , super si ih napravila i jako dobro objasnila recept i cijeli postupak. Hvala ! <br />Meni su na listi želja za isprobavanje profiterole i macarons, nikako da se upustim u izradu. Zapravo želim uzeti dovoljno vremena i lijepo polako tome se posvetiti. <br />Tvoje profiterole bilježim i raditi ću ih po ovom receptu. Baš mi se sviđaju ovako malene, a preljev od čokolade tek izgleda odlično i vjerujem da je ovdje baš ona savršena "točka na i".Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-34317153979802758392011-07-21T15:58:22.548+02:002011-07-21T15:58:22.548+02:00Sad kad si ovladala vještinom pravljenja princessk...Sad kad si ovladala vještinom pravljenja princesski, ko ti je ravan! Ovo izgleda savršeno, a vjerujem da je i takvog okusa jer sam već počela slinit nad fotkama!!Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-88216722426378253352011-07-20T19:04:07.557+02:002011-07-20T19:04:07.557+02:00Podsetila si me na moje letovanje u Grčkoj gde sam...Podsetila si me na moje letovanje u Grčkoj gde sam se bukvalno davila u profiterolama kao i ostalim poslasticama....mmmmm....super si ih napravila.GOCINA RADIONICAhttps://www.blogger.com/profile/04312036785813340834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-73169114212050879392011-07-20T14:40:08.572+02:002011-07-20T14:40:08.572+02:00Divne, divne, divne su!!! Ja ih nikada nisam proba...Divne, divne, divne su!!! Ja ih nikada nisam probala, ali princes krofne obozavam i cesto ih pravim... Moracu ove moje da obradujem i profiterolama! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-61526078897976050152011-07-20T10:58:33.267+02:002011-07-20T10:58:33.267+02:00genijalno .. i ja sam fan Remzija ... super slike ...genijalno .. i ja sam fan Remzija ... super slike !Sanja 9https://www.blogger.com/profile/09688156888997694452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-43257105904316833312011-07-19T13:26:05.562+02:002011-07-19T13:26:05.562+02:00Stvarno si si dala truda. Ovo je čitav elaborat i ...Stvarno si si dala truda. Ovo je čitav elaborat i odlične opaske. Fotke su odlične i mame na grijeh! ;)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-52885351897077213042011-07-19T08:53:24.567+02:002011-07-19T08:53:24.567+02:00ELISA
:))
JASNA
meni se ovaj dodatak meda jako do...ELISA<br />:))<br /><br />JASNA<br />meni se ovaj dodatak meda jako dopao jer se čokolada i nakon nekoliko sati stajanja na pultu nije stegla, već je dobila prelepu strukturu.<br /><br />LANA<br />Nisam fan FB i nešto se tu ne pronalazim, ali hajde da se malo i ja obučim u tom smislu. Kad sam blogom ovladala red je nešto novo da naučim. <br /><br />JACO<br />Ovo je mala varka sa postom, jer sam profiterole radila pre dva meseca pa su tek sada došle na red za objavljivanje. Čekam i ja pad temperature pa u nove pobede.<br /><br />MELROSE<br />Živi bili pa videli!<br /><br />TAMARA<br />Ugledam se na sve vas, pa malo i ja da se modernizujem. Red bi bio i da zamenim ovaj mobilni iz 2004g, pa da ovladam i novim tehnologijama.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-48362435325925145342011-07-19T05:55:49.706+02:002011-07-19T05:55:49.706+02:00oh my Jelena! this is just mouth watering...yumyum...oh my Jelena! this is just mouth watering...yumyumElisahttps://www.blogger.com/profile/09985918720281634986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-90069018934431906422011-07-19T04:24:06.803+02:002011-07-19T04:24:06.803+02:00Savrseno izgledaju. Posebno mi se dopada ova topla...Savrseno izgledaju. Posebno mi se dopada ova topla cokolada...Jedino tako volim da uzivam u cokoladi - kada je rastopljena ;-)jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63911974907434186772011-07-18T23:47:04.523+02:002011-07-18T23:47:04.523+02:00Biću stvarno dosadna, ali šta ću... moram opet da ...Biću stvarno dosadna, ali šta ću... moram opet da kažem da si prava vrednica, sve to napraviti po ovoj tropskoj vrućini, lepo uslikati i detaljno objasniti...<br />Jaaako mi se dopadaju, probam obavezno kad se spusti temperatura :)))Jacina carobna kuhinjahttps://www.blogger.com/profile/11156889577671226398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-27262830672901624052011-07-18T20:28:21.873+02:002011-07-18T20:28:21.873+02:00Predivno izgledaju! Sigurno su jako fini :)Predivno izgledaju! Sigurno su jako fini :)Sanjahttps://www.blogger.com/profile/09727170427673421517noreply@blogger.com