tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post554084832606124135..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: MUSAKA OD TIKVICA SA PEČENICOMJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57422772369328940102013-09-22T13:18:27.417+02:002013-09-22T13:18:27.417+02:00Samo sam ih slagala,uvaljane u brasno a onda sve p...Samo sam ih slagala,uvaljane u brasno a onda sve prelila jajima umucenim sa mlekom i sitno seckanim persunom.Nisam nista pekla,odmah sam redjala dalje slojeve kako si u receptu napisala a drugi sloj tikvica sam samo uvaljala u brasno i nisam ni prelivala jajima i mlekom.Tek kad sam sve zavrsila sam stavla u rernu i pekla na 200 stepeni.Znaci samo jedno jedino pecenje.Bas kao sto je Dade napisao u komentaru.I ispalo je fantasticno :) Tek to skracuje posao,i sve bude za tili cas gotovo a o ukusu da ne pricam...stvarno nesto posebno.Bravo Jelena po milioniti put! :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-86517854569308616432013-09-22T08:25:39.372+02:002013-09-22T08:25:39.372+02:00Majo, veliki je kompliment kad nekii recept uvrsti...Majo, veliki je kompliment kad nekii recept uvrstiš u stalni repertoar. Hvala! Mnoge sam recepte od drugih isprobala ali retki su oni koje stalno pravim i koje ću praviti. Jesi li ih pekla u rerni, tikvice, ili slagala samo namočene?J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29258778609503349682013-09-21T15:01:04.322+02:002013-09-21T15:01:04.322+02:00Morala sam jos jednom da napravim ovu musaku pred ...Morala sam jos jednom da napravim ovu musaku pred kraj sezone tikvica.I ispala je fantasticno,naravno :) Javljam se samo da kazem za sve one koji su lenji da pohuju tikvice,ja sam poslusala ovog puta cuvenog Dadeta:tikvice sam uvaljala u brasno pa prelila jajima umucenim sa mlekom i sitno seckanim persunom i definitivno to je to 99,99%.A i to je stvarno light verzija jer nisam koristila ni kap ulja.Divno,divno.Ovo mi je recept No. ONE od svih recepata koje sam probala sa neta!!! :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4123630973291897942013-06-19T18:16:42.853+02:002013-06-19T18:16:42.853+02:00Majo, a pa ti baš imaš bebicu koj još klopa i tikv...Majo, a pa ti baš imaš bebicu koj još klopa i tikvice. Ma da, tajlimun nenkako preseče masnoću, osveži. Ne može on da umanji masnoću pohovanja alii lepše je mnogo. Ako nisi probala dodaj u prezle pri pohovanju suve zaličine, bosiljk, origano, majčinu dušicu, suvi peršun da vidiš kako je to super.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67182932597658391082013-06-19T12:47:19.648+02:002013-06-19T12:47:19.648+02:00...htela sam samo da dodam,da kada sam pravila ova......htela sam samo da dodam,da kada sam pravila ovaj recept,pohovala sam tikvice sa peršunom ali nisam stavljala limun preko.Juce sam kao prilog uz neko meso,samo pohovala tikvice po ovom Jeleninom receptu sa peršunom i dodala sam limunov sok preko onako kako je napisala...E to je bila poezija...Savetujem svima da probaju;limun daje jednu posebnu notu a poh sa peršunom je sam po sebi divan...Nismo mogli da se zaustavimo...cak ni moj,mali sin sa 13,5 meseci :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-85157924934607432722013-05-23T09:51:55.244+02:002013-05-23T09:51:55.244+02:00Majo, da znaš da je ja zovem bezmesna, ali nije be...Majo, da znaš da je ja zovem bezmesna, ali nije bezmesna kao što vidiš. Pečenica se baš lepo slaže i ja uvek završim sa tanjim slojem jer usput pojedem bar trećinu i nekako misteriozno nestane iz frižidera. Možeš praviti i kockastu i manju, kako god voliš, a tek kad stigne onaj pravi paradajz i tikvice padnu na 20 dinara onda je super samo što tada bude vruće za pohovanje ali ko mari. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-1056193591926959822013-05-22T21:21:39.835+02:002013-05-22T21:21:39.835+02:00FANTASTICNO!!! Jedva sam docekala sezonu tikvica i...FANTASTICNO!!! Jedva sam docekala sezonu tikvica i paradajza da probam ovaj recept. Izvrsno! Ne znam sta drugo reci?! Davno nesto ovako fino nismo jeli... Ne znam da li je bolje toplo ili sutradan hladno...Cini mi se da je ovo jedan od najboljih recepata sa ovog bloga. A pecenica tako dobro ide uz tikvice i paradajz...Savrseno :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-25965870197664618302010-10-07T12:03:19.561+02:002010-10-07T12:03:19.561+02:00Odlicno Jelaena,jako mi se dopada i to je jedno od...Odlicno Jelaena,jako mi se dopada i to je jedno od cestih jela na nasem stolu!!!Divni su ti recepti za svakoga ima ,samo treba odabrati !!:)mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4302417897966125992010-08-30T20:13:21.937+02:002010-08-30T20:13:21.937+02:00Bravo Jelena. Prvo zbog ove musake. Znam tačno šta...Bravo Jelena. Prvo zbog ove musake. Znam tačno šta mi se sprema u sledeću Nedelju, kad ću je sigurno praviti. Prežderaću se kao svinja. Sve varijante musake od tikvica, koje sam do sad isprobao, su dobre, ali imaju dve mane. Nekako su mi jadne (anemične su, skoro bez ukusa), nešto mi stalno tu nedostaje i mislim da si ti to vrlo fino rešila ubacujući pečenicu. Baš savršen kontrast, a opet ne tako strašan kao kad bi tu stavili pančetu ili njeguški pršut. Posebno će taj paradajz sve to lepo obogatiti svežinom, jer kako god da sam ih spremao, nije to ona lagana hrana koju želim da dobijem. Čini mi se da će ova tvoja varijanta biti IDEALNA. <br /><br />Ne bih da te više hvalim da mi se ne "uobraziš" ali moram da ti čestitam i na originalnosti. Teško je danas skuvati bilo šta a da to već nije već viđeno na bar 3 mesta na interntetu. Ti se stvarno trudiš da odabereš nešto što se ne sreće svaki dan, i mislim da je to stvarno lepo.<br /><br />Baš mi je drago što sam svratio na tvoj blog.<br />Srdačno i iskreno te pozdravljam. Samo nastavi tako.<br /><br />ps<br /><br />Ju, umalo da zaboravim ono zbog čega sam i krenuo da pišem. Znaš i sama kolka je gnjavaža kad moraš da pohuješ te tikvice, pa one pokupe previše ulja...znaš o čemu pričam. Lepo mi dođe da nikad ne pravim musaku od tikvica. Međutim može i jednostavnije. Probao sam i razlike gotovo da nema. Uvaljaš tikvice u brašno, i poređaš u pleh. Zaliješ sa malo jaja i možeš a i ne moraš da zapečeš u rerni. Složiš sve što slažeš kao i do sada, pa ponovo one tikvice u brašnu, s tim što ovaj sloj ne moraš zalivati jajima, a ako baš voliš možeš svaku sem u brašno staviti tikvicu i u jaje pre nego što je staviš u pleh. Sve se to na kraju sasvim lepo ispeče, jer i jajima i tikvicama ne treba više od 3 minuta termičke obrade. Nadam se da sam ti ovim savetom bar malo pomogao, jer to bi mi baš bilo drago, jer ti meni jesi pomogla sa ovom izvrsnom idejom za musaku.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-21749850681886606372010-08-05T10:54:02.519+02:002010-08-05T10:54:02.519+02:00Genijalano izgleda,verujem da je preukusna!Genijalano izgleda,verujem da je preukusna!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-12687070311928999592010-08-05T08:42:34.564+02:002010-08-05T08:42:34.564+02:00Odlična ideja draga Jelena ! Nisam još ovakvu musa...Odlična ideja draga Jelena ! Nisam još ovakvu musaku probala! :-DJovanahttps://www.blogger.com/profile/17957353354508102351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-92131568398599859392010-08-04T21:25:47.032+02:002010-08-04T21:25:47.032+02:00Iskreno da ti kažem, samo gledajući ovo dobih želj...Iskreno da ti kažem, samo gledajući ovo dobih želju da je odmah probam. Odlično objašnjena priprema i naravno krajnji rezultat je predivan. Ovo ću probati, zapisano:)Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9862744186174688302010-08-04T16:28:36.920+02:002010-08-04T16:28:36.920+02:00Your lightened mousaka looks and sounds wonderful....Your lightened mousaka looks and sounds wonderful. It would be a real treat for my grandsons. I hope you are having a great day. Blessings...MaryMary Bergfeldhttps://www.blogger.com/profile/09234678984137982414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26984107290422835962010-08-04T13:20:20.748+02:002010-08-04T13:20:20.748+02:00it smells so delicious!!! The photo is very beauti...it smells so delicious!!! The photo is very beautiul: Very good, Jelena! Bye, Mpipshttps://www.blogger.com/profile/03510451958368999122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-66284881160592573712010-08-04T12:53:21.329+02:002010-08-04T12:53:21.329+02:00this is a diffinite try for me! I love eveyrthing ...this is a diffinite try for me! I love eveyrthing in this its wonderful!! thanks for visiting my blog...ciaoWhats Cookin Italian Style Cuisinehttps://www.blogger.com/profile/15203502864311900991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57718805871269368222010-08-04T09:49:08.626+02:002010-08-04T09:49:08.626+02:00odlična musaka, još što je ovako lijepo prezentira...odlična musaka, još što je ovako lijepo prezentirano sve u slikama, odličnoNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-24497113156402600792010-08-04T08:05:01.137+02:002010-08-04T08:05:01.137+02:00It looks great! But I never did like that... Nice ...It looks great! But I never did like that... Nice blog. <br />Kisses,<br />TataTata Nanihttps://www.blogger.com/profile/10969702742119329766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-17868503811337237182010-08-04T07:26:45.844+02:002010-08-04T07:26:45.844+02:00I have tried the grounded meat version which is de...I have tried the grounded meat version which is delicious! This version is so much healthier as you said, would love to try it one day:D Thanks for sharing.Jeanniehttps://www.blogger.com/profile/06517771659910444299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-25548599202202951262010-08-04T04:33:00.134+02:002010-08-04T04:33:00.134+02:00Ovo ti je za 10...Sve pohvale!Ovo ti je za 10...Sve pohvale!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32052703940405353752010-08-03T21:06:39.269+02:002010-08-03T21:06:39.269+02:00Super je fora ovo sa pečenicom !I sa paradajzom! I...Super je fora ovo sa pečenicom !I sa paradajzom! I sa sirom ! <br /> Volim musaku sa pohovanim tikvicama!!!Ovako napravljenu obavezno probam!!!!stocicu postavi sehttps://www.blogger.com/profile/01096184228227448213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-2174364038379252532010-08-03T20:48:00.827+02:002010-08-03T20:48:00.827+02:00wow can I have a slice?wow can I have a slice?chow and chatterhttps://www.blogger.com/profile/04225995063075911644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-88086964706669237712010-08-03T17:34:24.139+02:002010-08-03T17:34:24.139+02:00My kind of dish. That cheese looks cooked to perf...My kind of dish. That cheese looks cooked to perfection.Lazaro Cookshttps://www.blogger.com/profile/01116678238092688684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87658486439993435942010-08-03T16:29:16.478+02:002010-08-03T16:29:16.478+02:00Jelena, this simply marvellous! I love the whole c...Jelena, this simply marvellous! I love the whole combination. The tomatoes must be juicy delicious and the cheese...hmm..mm... speechless! Thanks for sharing this wonderful dish. Hope you're having a great day.<br />Cheers, kristyMy Little Spacehttps://www.blogger.com/profile/11355264641236573775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-41993541775874420612010-08-03T13:25:47.181+02:002010-08-03T13:25:47.181+02:00no need to fry them if you want to skip the calori...no need to fry them if you want to skip the calories, but I suggest you grill them with a little dash of olive oil and lemon juice, cooked would be too bland but would still work...J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-48535941222858057572010-08-03T13:19:13.627+02:002010-08-03T13:19:13.627+02:00Ps. Would it work still if I didn't fry the zu...Ps. Would it work still if I didn't fry the zucchini? If I just pre-cooked it in the microwave for an even healthier version? Or does it need the crispness?cocoa and coconut https://www.blogger.com/profile/03227052299306872437noreply@blogger.com