tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post4759120978943365517..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: MOJ KIŠ LORENJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-27239769988311047042013-07-10T09:54:11.075+02:002013-07-10T09:54:11.075+02:00E super znači sezona počinje sredinom jula. Ako ku...E super znači sezona počinje sredinom jula. Ako kupiš početkom onda je mator, mator, a sledi posle onaj mlad. Hvala Olja!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42704744936509583512013-07-09T11:39:20.138+02:002013-07-09T11:39:20.138+02:00Pojavio se mlad praziluk na pijacama. :)Pojavio se mlad praziluk na pijacama. :)Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87499712467074111542013-06-19T18:53:31.419+02:002013-06-19T18:53:31.419+02:00Na Adi nisam, ali probala sam kod kuće parče koje ...Na Adi nisam, ali probala sam kod kuće parče koje sam ponela, i jako, jako je dobar i ukusan. Dopada mi se što je tako punačak i debeljušan, kao neka slana torta je.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-62303236466173277382013-06-19T12:09:05.183+02:002013-06-19T12:09:05.183+02:00Ovo ide na listu da se proba! :)Ovo ide na listu da se proba! :)Makihttps://www.blogger.com/profile/09193465995164115105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-53679822980028106802013-06-19T11:44:16.096+02:002013-06-19T11:44:16.096+02:00Da, na jesen, zimu... hm... mada sada u eri plaste...Da, na jesen, zimu... hm... mada sada u eri plastenika sve je moguće. U svakom slučaju vredi čekati mlad praziluk, uzbuđenje i neizvesnost raste, a pogotovu vezano za nove prilike. :) Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4480378968280485322013-06-18T23:04:47.158+02:002013-06-18T23:04:47.158+02:00Jao kako moćno izgleda, super.Jao kako moćno izgleda, super.JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-1174900328799579802013-06-18T19:36:36.967+02:002013-06-18T19:36:36.967+02:00E tako ti je to. Sad imamo ove tv emisije i ljudi ...E tako ti je to. Sad imamo ove tv emisije i ljudi putuju, idej se razmenjuju, internet pa se sve može saznati, a pre sećam se Burda na nemačkom je bila izvor recepata onima koji su znali jezik, ili kod nas Bazar koji je umeo da prenese neki fini recept. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87792772364752626732013-06-18T18:34:40.527+02:002013-06-18T18:34:40.527+02:00Svi recepti koje sam ja 90ih pronalazila imali su ...Svi recepti koje sam ja 90ih pronalazila imali su koru od lisnatoh tijesta, pa tako kad sam prvi put vidjela da ide prhko tijesto nisam se mogla načuditi. Moram da kažem da mi se više sviđa sa lisnatim, tako sam ga prvi put pravila, dopao mi se i nastavila sam. Sad ga ne pravim a prije 15ak godina su sve iščuđavali, šta ja to pravim i zvali Kiš "Francuska pica", džaba moja razuvjeravanja da to nema veze sa picom.velahttps://www.blogger.com/profile/10567861480228620940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87778319284128470052013-06-18T08:41:56.880+02:002013-06-18T08:41:56.880+02:00Tamara, ja radim češće slan, jer je to super večer...Tamara, ja radim češće slan, jer je to super večera koja može danima da traje, a i glavno jelo uz salaticu. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-71959491945237454622013-06-18T08:41:19.925+02:002013-06-18T08:41:19.925+02:00Ko je mogao sve da proba ( i meni je par stvari pr...Ko je mogao sve da proba ( i meni je par stvari promaklo). evo sad imaš recept, a može i u zamrzivač da ide, pečen.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74748191348029075902013-06-18T08:40:45.507+02:002013-06-18T08:40:45.507+02:00Ako neko zna da mi kaže kad taj praziluk stiže, na...Ako neko zna da mi kaže kad taj praziluk stiže, na jesen? Biće prilika da probaš, pa možemo i da repriziramo.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-3260181987737297982013-06-18T08:39:46.596+02:002013-06-18T08:39:46.596+02:00Ja praziluk ne jedem presan, a presan crni luk sam...Ja praziluk ne jedem presan, a presan crni luk samo u salati sa paradajzom, tako da možeš sigurno da ga smažeš jer kad kupiš mladi (sad je sezona starog i drvenastog) on se otopi i ne oseti se luk već slatkoća.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-39827961506351743512013-06-18T08:38:45.834+02:002013-06-18T08:38:45.834+02:00Sladjo, evo danas baš pravim reprizu tog maminog k...Sladjo, evo danas baš pravim reprizu tog maminog kiša pa ako fotke budu ok objaviću ponovo sa slikama pripreme. Taj kiš mi je poseban i ne liči na ovaj. Grijer, možeš samo da juriš po Bgd, a za mast ne znam šta da ti kažem. Ja bi stavila bar jednu kašiku jer se zaista primeti razlika.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4715035934187984452013-06-18T08:37:24.587+02:002013-06-18T08:37:24.587+02:00Lana, ako si štucala u nedelju onda je to zbog nas...Lana, ako si štucala u nedelju onda je to zbog nas. Nema osobe koja nije pomenula da bi volela da te upozna, tako da sledeći put, put pod noge i dolazi. Bićeš nam zvezda okupljanja.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13313101287236383922013-06-18T07:13:21.627+02:002013-06-18T07:13:21.627+02:00Jelena, diiiivan je i bas nekako raskosan, ranije ...Jelena, diiiivan je i bas nekako raskosan, ranije sam ga cesce pravila ali nikada nije izgledao tako divno visok, svidja mi se sto tvoj ima puno fila, zabelezicu za probu.:)) p.s. verujem da ste uzivali u nedelju na Adi, a da na spominjem sve te slane i slatke djakonije...;Dmignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-71310289725431075682013-06-17T22:44:04.160+02:002013-06-17T22:44:04.160+02:00Pravila sam onaj tvoj drugi kis, koji je sjajan, s...Pravila sam onaj tvoj drugi kis, koji je sjajan, sigurna sam da ce i Lorraine da ispuni iscekivanja. Praziluk cesce koristim nego luk, obozavam ga. Mast cu da zamenim puterom, jer necu da eksperimentisem sa ovdasnjom mascu, mada sam je vidjala po supermarketima. I upotrebicu Gruyere umesto holandskih Goude i Edamera :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4742251228456196062013-06-17T17:59:16.330+02:002013-06-17T17:59:16.330+02:00stvarno prekrasan. češće radim slatke pite, rijeđe...stvarno prekrasan. češće radim slatke pite, rijeđe slane iako mogu reći da mi se slane čak više sviđaju. uvijek sam za ovakve obrokeBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-37589710437038301602013-06-17T17:44:00.944+02:002013-06-17T17:44:00.944+02:00Uh koji dobar kiš! krasno izgleda, baš slasno.
Ni...Uh koji dobar kiš! krasno izgleda, baš slasno. <br />Nisam veliki ljubitelj poriluka ali mislim da mi u ovom kišu ne bi nimalo smetao. cookandplayhttps://www.blogger.com/profile/17165791429070729563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57271530701136496582013-06-17T16:34:59.384+02:002013-06-17T16:34:59.384+02:00Nisam ga juče probala :-( Ali mislim da ću umeti d...Nisam ga juče probala :-( Ali mislim da ću umeti da ga napravim :-D jer stvarno je lepo izgledao, i ne može da ne bude mnogo lep :-)Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-19160480476449500202013-06-17T12:02:41.085+02:002013-06-17T12:02:41.085+02:00E baš ti je dobar ovaj Kiš. Neki koji sam ja ranij...E baš ti je dobar ovaj Kiš. Neki koji sam ja ranije pravila je malo drugačiji, ali tvoj mi se više sviđa, tako da ću ga prvom prilikom probati, mada sada nema mladog praziluka, ali snaćiću se. I slažem se potpuno za Imlekovu pavlaku, isključivo nju koristim. Nema ni one silne konzervanse, to se vidi po kratkm roku trajanja, a i veštačke zaslađivače, koji su po pravilu teški i neprijatno za varenje. Krivo mi je samo što nisam probala tvojih ruku delo, ali biće prilika. Nadam se da ste se lepo provele(i).Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-34729365066050108322013-06-17T11:10:20.008+02:002013-06-17T11:10:20.008+02:00E da znaš da ima i neka vegge slaninica, kao čvarc...E da znaš da ima i neka vegge slaninica, kao čvarci, ali ne znam da li to ima kod nas. Možđe i bez nje ali onda dodaj so u fil obavezno. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42134754601834638182013-06-17T10:57:40.292+02:002013-06-17T10:57:40.292+02:00Kakva sočnost koja ju neću moći da doživim:):):)
A...Kakva sočnost koja ju neću moći da doživim:):):)<br />Al prihvatila sam takve stvari, rado ih se sećam...<br />I bez slaninice i masti, mislim da će biti jako fino jer ta kombinacija spanać, praziluk, sir, jaja obećava. Volim jako kiševe za ručak, uz neku salatu. Isprobaću i u ovoj kombinaciji.<br /><br />U potpunosti se slažem sa tobom u vezi slatke pavlake. Ta Imlekova je stvarno najukusnija. Ja često koristim i onu Brzo&Fino za kuvanje jer ima 20%mlečne masti to kad hoću malo da ublažim sa kalorijama:)<br />Ja i za šlag korstim ili te mlečne ili šlagove iz kesice. One od biljne masti Halta &co iako se jako lepo umuti, užasno je nezdrava pa izbegavam u širokom luku.Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-76457190719328732852013-06-17T10:46:43.470+02:002013-06-17T10:46:43.470+02:00I ja sam oduševljena a I ukućani koji su ga probal...I ja sam oduševljena a I ukućani koji su ga probali kod kuće. Sad ću da ga kopiram da imam za poneti :-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-60770711966759332412013-06-17T10:34:28.838+02:002013-06-17T10:34:28.838+02:00Milkice, to je taj. Ma praziluk baš treba da se st...Milkice, to je taj. Ma praziluk baš treba da se stopi onako da ga skoro ne primetiš, a daje čarobnu slatkoću. Ja nisam ljubitelj luka, ali ovde mi je odličan. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13483534014286406632013-06-17T10:20:56.382+02:002013-06-17T10:20:56.382+02:00Ovaj si nosila na Adu? Ponela sam kući jedno parče...Ovaj si nosila na Adu? Ponela sam kući jedno parče i sinoć pojela. Mnogo mi se sviđa. Baš ima neki poseban šmek... I nije bio tvrt praziluk. Odličan kiš! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.com