tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post4448383702159225351..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: KLASIČNA ITALIJANSKA LAZANJA by Giada De LaurentiisJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-16789809730347953792014-09-05T13:01:15.784+02:002014-09-05T13:01:15.784+02:00jako volim lazanja , ali mi je lijeno praviti tije...jako volim <a href="http://pizzeria-saloon.hr/" rel="nofollow">lazanja</a> , ali mi je lijeno praviti tijesto, uvijek kupim gotovo :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03278687376047097812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9765784680144706892010-10-23T11:54:30.321+02:002010-10-23T11:54:30.321+02:00Meni ove lazanje zvuče i izgledaju izvrsno. Jelena...Meni ove lazanje zvuče i izgledaju izvrsno. Jelena majstorski si ih složila, a i fotkala. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63990585859942215932010-10-11T18:25:23.177+02:002010-10-11T18:25:23.177+02:00Interesantna rasprava! Originalna ili ne, odlicno ...Interesantna rasprava! Originalna ili ne, odlicno izgleda. Ne jedem meso, pa lazanje radim sa povrcem ili samo sa gljivama i naravno besamelom. Ali, ovo izgleda prekrasno!Mala kuharica Sandrahttps://www.blogger.com/profile/03054650755244920003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-71964232600755224952010-10-11T18:18:06.362+02:002010-10-11T18:18:06.362+02:00Cooked to perfection. Fantastic color on the chee...Cooked to perfection. Fantastic color on the cheese. Two thumbs up!Lazaro Cookshttps://www.blogger.com/profile/01116678238092688684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22379950633565710892010-10-11T17:43:40.460+02:002010-10-11T17:43:40.460+02:00Wow! It looks rich and delicious.Wow! It looks rich and delicious.Pamhttps://www.blogger.com/profile/05776870904791768530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63270438934640067262010-10-11T14:01:15.392+02:002010-10-11T14:01:15.392+02:00lazanja ti odlično izgledaju, ja ih obožavam u svi...lazanja ti odlično izgledaju, ja ih obožavam u svim varijantama, no ipak ovakva su mi najboljaNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74371953020357884562010-10-11T11:33:47.727+02:002010-10-11T11:33:47.727+02:00I make a good lasagna, too, but yours is a bit dif...I make a good lasagna, too, but yours is a bit different, so I will try! (If you'd like to meet sometime, write me through the email link in my blog profile!)Pathttps://www.blogger.com/profile/00241553607254199559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-62251850656876126942010-10-11T09:30:52.812+02:002010-10-11T09:30:52.812+02:00Obožavam italijansku kuhinju i znam da su varijaci...Obožavam italijansku kuhinju i znam da su varijacije unutar same Italije ogromne. Juzna oblast originalno priprema hranu na vrlo skroman nacin, dok severna oblast ima zastupljenu obilatu i bogatu kuhinju. Tako da ono sto je klasicna lazanja svi dobro znamo i slazem se da je ovo odlican recept, s tim sto bi mogli da ovo "klasicna" pripisemo severnjacima. Jer oni imaju sasvim drugaciji dozivljaj "osnovnih namirnica". Sve pohvale i jako mi se dopada koloričnost lazanje. A, mislim da si ti odlično prenela originalan recept autorke koja na svoj način prezentuje nacionalnu kuhinju o kojoj govorimo. Ako je naziv recepta "klacična", naravno da ćeš, pozivajući se na autora, jelo nazvati istim imenom:) Veliki pozdrav i radujem se lazanjama uvek i u svakom obliku:)))Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-25737427891619342552010-10-11T09:19:43.365+02:002010-10-11T09:19:43.365+02:00Na svome blogu imam identičnu lazanju, preuzetu od...Na svome blogu imam identičnu lazanju, preuzetu od Giade i znam da je fantastična. Isto sam je nazvala klasičnom, a da li jest ili nije, u konačnici nije ni važno. Kao što kod nas nema "jedinih originalnih" mlinaca, nema ni originalne/klasične lazanje. Svaki dio Italije istu stvar radi na neki malo drukčiji način. I svatko ima pravo to nazvati klasičnim/originalnim/jedinstvenim. Uostalom, ni mlinci nisu originalno zagorski, kao ni toliko drugih "hrvatskih" jela.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-30498062563160844082010-10-11T00:00:45.530+02:002010-10-11T00:00:45.530+02:00Meni se ove lazanje jako sviđaju, recept mi je odl...Meni se ove lazanje jako sviđaju, recept mi je odličan i super mi izgledaju ! Super si ih napravila i jako lijepo sve objasnila,nadam se da ću imati priliku uskoro ih isprobati !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-19718097439511269712010-10-10T21:22:40.405+02:002010-10-10T21:22:40.405+02:00@mignonne, koristim gotove kore Del Castello koje ...@mignonne, koristim gotove kore Del Castello koje se ne kuvaju. Sada su skoro sve lazanje na tržištu spremne da se koriste presne, samo piše sitnim slovima na kutiji.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-46310115453396093772010-10-10T18:32:28.439+02:002010-10-10T18:32:28.439+02:00Recept mi se svidja i ovi slojevi testa i nadeva b...Recept mi se svidja i ovi slojevi testa i nadeva bas izgledaju bogato i fino...ne znam samo da li se u ovom slucaju listovi za lazanje prethodno skuvaju, ili se redjaju tako presni (s obzirom da ima dosta preliva, pretpostavljam da ih ne treba kuvati?;))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-27205491958173124152010-10-10T15:14:26.738+02:002010-10-10T15:14:26.738+02:00Skroz drugačije od mog načina pripreme, a vrijedi ...Skroz drugačije od mog načina pripreme, a vrijedi probati. Zašto uvijek raditi ono tradicionalno/klasično, ponekad treba i eksperimentirati.<br />S ovim kreacijama me podsjećaš na Jamiea Olivera, a njegovu kuhinju i njegovu ljubav orema kuhanju jednostavno obožavam :)<br />Odlično Jelena!<br /><br />Samo da se nadovežem na gornju raspravu - isto tako i pizza koja je izašla iz Napulja i osvojila cijeli svijet bila je jako siromašnija verzija (Margherita) od one koju danas mi ili Amerikanci spremamo s raznim kulenima, kobasicama, Goudom i Gorgonzolom, artičokama, škampima i ananasom, pa je svejedno nazivamo Pizzom :) <br />Ukusi su različiti,a o tome da li se radi o klasičnoj verziji ili našem eksperimentu bi se stvarno dalo raspravljati :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-59710947388203323502010-10-10T12:40:50.560+02:002010-10-10T12:40:50.560+02:00@ Roman tales
Nije da mi je stalo da se slozis sam...@ Roman tales<br />Nije da mi je stalo da se slozis samnom (uz svo postovanje) ali evo i odgovora. Meni licno nije bitno kako ce se sta nazvati, tim vise sto se nikada nezna tacno porijeklo i autenticnost recepta. Uzmimo za primjer mlince. U Bosni su se zvali 'Jufcice' (bar u mom kraju), i ni najsiromasniji ih nisu furili kipucom vodom, nego zaljevali kokosijom supom. Znaci slicna jela, slicni nazivi, varijacije od kraja do kraja ili pristupacnih namirnica. <br />I niko me nece natjerati da "Sushi" pravim onako kako ga Japanci prave; ipak pravim ga i zovem ga tim imenom. U zdravlje<br />Jelena jos jednom ...... ;-)jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9162426840280390602010-10-10T11:32:26.335+02:002010-10-10T11:32:26.335+02:00"What's in a name? That which we call a r..."What's in a name? That which we call a rose by any other word would smell as sweet."<br /><br />Slažem se da naziv klasična ne pristaje ovoj lazanji, ali sam ga prenela u originalnoj verziji. Krajnji rezultat je bila fenomenalna lazanja. Đada ni meni nije mnogo simpatična, ali volim njenu ljubav prema hrani koja je možda malo izveštačena i preterana ali i pomalo zarazna.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-21102600861569868172010-10-10T10:19:12.675+02:002010-10-10T10:19:12.675+02:00Lazanja mi se dopada,ali ne i slavna kuharica iz p...Lazanja mi se dopada,ali ne i slavna kuharica iz prostog razloga sto u vecini svojih recepat koristi 50%gotovih proizvoda...zelim da vidim obrok koji je pripremljen bez ,npr. kupljenog sosa(ne vezano za lazanju)i jaaako me nervira njeno smijanje dode mi kao reklama za zube ..kao sto rekoh,lazanja mi se svida i povremeno dodajem spinat jer djeca ga ne vole u toj kombinaciji !!!mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-55534104141735098932010-10-10T10:16:38.178+02:002010-10-10T10:16:38.178+02:00Jasna, ne slažem se s tobom utoliko što kada netko...Jasna, ne slažem se s tobom utoliko što kada netko od chefova želi svoju publiku "naučiti", a ono malo video klipova što sam vidjela Giada upravo to radi, educira Amere o talijanskoj kuhinji (iako je zanat pekla kao slastičarka u Francuskoj, ako se ne varam), onda pod klasičnim, pravim i originalnim treba ponuditi upravo to - recept najsličniji mogući originalu. Ako Giada inzistira da je ovo klasična talijanska lasagna, onda se ja moram pitati u kojoj je regiji tu klasičnu pronašla, ja je do sada još ne vidjeh. Lasagna sa raguom i špinatom je ime koje ništa ne sugerira i ne stvara nepotrebne polemike, a kao što sam rekla, lasagne možeš puniti čime ti srce poželi, ne postoji copyright na to čime ćeš ju napuniti.<br /><br />No, da se udaljimo od talijanske kuhinje, ista stvar je sa "klasičnim" zagorskim mlincima. U kući moje bake su se uvijek pekli jedino i isključivo od crnog ili polubijelog pšeničnog brašna i "furili" kipućom vodom. Uopće nemam volje pisati što sam sve našla pod receptom pravih zagorskih mlinaca na raznim stranicama. Ili primjer hercegovačke raštike gdje su me nastojali uvjeriti kako originalni recept traži mrkvu i junetinu.<br />Kuhanje je nadasve kreativni čin, kombinacija namirnica na novi način je ono što svi tražimo, svi volimo isprobati nešto novo. Ovdje je problem što Giada ove lasagne naziva klasičnima, umjesto da govori o vlastitoj interpretaciji. S druge strane, njena emisija je namijenjena američkom tržištu, tako da je posve nebitno što ja mislim o njenim receptima.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4321240696132794372010-10-10T05:34:16.437+02:002010-10-10T05:34:16.437+02:00Dobro je imati originalne/etnicke recepte; jos je ...Dobro je imati originalne/etnicke recepte; jos je bolje znati ih iskoristiti u svoje/lokalne svrhe, bez potrebe da se slijepo sljeduju. Po meni , to je dobra strana 'Globalizacije'..losa strana je kada sve manje mozes vidjeti ljude u etnickim nosnjama - sve vise Afrikanaca i drugih starih/izolovanih(?) plemena nose 'Coca-Cola' majice, a sve manje njihove divne, rucno napravljene odore.<br />Izvini Jelena,...nesto se raspricah bez potrebe ("doslo mi")...Mozda sto je 10/10/10. ???jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32086388195005588782010-10-10T03:47:32.159+02:002010-10-10T03:47:32.159+02:00I love Lasagna, and I love Giada....so this to me ...I love Lasagna, and I love Giada....so this to me is a perfect post! Your images are great, of course they are making me so hungry!!! What a delicious lasagna it must have been....I wish I had been there to taste it!Chef Dennis Littleyhttps://www.blogger.com/profile/05388059515828451861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20133493087413580862010-10-09T23:35:30.712+02:002010-10-09T23:35:30.712+02:00So you are crossing over hu? LOl.
When I lived in...So you are crossing over hu? LOl. <br />When I lived in Denver, watching the food network was one of my favorite things to do. I hoved how easy Giada's recipes were. I might try this minus the meat. <br /><br />about your comment: yes I love strong turkish coffee! the best. <br /><br />have a wonderful weekend mi amiga!Elisahttps://www.blogger.com/profile/09985918720281634986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-37244372918934317712010-10-09T21:58:29.374+02:002010-10-09T21:58:29.374+02:00Looks heavenly! Definitely my type of Lasagna.Looks heavenly! Definitely my type of Lasagna.Angie's Recipeshttps://www.blogger.com/profile/14978978261098754954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6470319881104835092010-10-09T21:37:45.462+02:002010-10-09T21:37:45.462+02:00Ne znam kakav je Vokijev recpet, ali ovaj Giadin n...Ne znam kakav je Vokijev recpet, ali ovaj Giadin nikako ne može ići u kategoriju "klasičnog" recepta. Klasično bi trebalo značiti uobičajeno, tradicionalno, a ova kombinacija to nije. Recept je kombinacija lasagne na Bolognese način (koja u osnovi ima ragu i bešamel umak uz dodatak ribanog parmigiana) i lasagne koja se pravi za svečane prilike u Napulju (dodatak ricotte i mozzarelle), s time da je ona u sve to još ubacila i špinat. Lazanje se naravno mogu puniti svim i svačim, ali ove bi jako teško prošle kao klasične. Inače, Giada možda Amerikancima predstavlja pojam talijanske kuhinje, ali dovoljno je pogledati komentare ispod njenog recepta za jednostavni umak od rajčice i reakcije Talijana. <br />Tvoje lasagne na slici jako lijepo izgledaju, pretpostavljam da si ih poslužila kao samostalno jelo obzirom da su vrlo zasitne.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-33524453683616601442010-10-09T21:12:15.234+02:002010-10-09T21:12:15.234+02:00E Jelena ovo ti je fantasticno, prava stvar, extr...E Jelena ovo ti je fantasticno, prava stvar, extra...Miodrag Surachttps://www.blogger.com/profile/13189226811143124287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-17409146966448295702010-10-09T21:00:53.964+02:002010-10-09T21:00:53.964+02:00Odličan recept, to su prave lazanje.Odličan recept, to su prave lazanje.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.com