tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post2873890382845865559..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: DŽEM OD LIMUNA & PETI MIKSER DESIGN FOODJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-53206873983922908722014-08-02T11:36:57.683+02:002014-08-02T11:36:57.683+02:00Na količinu limuna iz Vašeg recepta dodala sam 4 l...Na količinu limuna iz Vašeg recepta dodala sam 4 lista mirišljave starinske muškatle (rosetle)!!! Predivan miris i ukus!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-19970723359545131092014-04-14T21:38:24.217+02:002014-04-14T21:38:24.217+02:00Mirna, a pa mi ga odmah mažemo i dok je vruć. Nema...Mirna, a pa mi ga odmah mažemo i dok je vruć. Nema veze što je limun organski kuvanje mora da se obavi sa korama da bi omekšale kore. Posle je proces ukuvavanja jako kratak pa bi kora ostala tvrda. Ovo nije baš klasičan recept za džem, jer posle tog kuvanja kao što vidiš ide jako brzo. <br />Pozdrav iz Zemuna!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-36805268805153416452014-04-14T20:24:00.412+02:002014-04-14T20:24:00.412+02:00jelena, nisam ljubitelj dzemova jer su mi preslatk...jelena, nisam ljubitelj dzemova jer su mi preslatki ali ovaj na hljebu sa puterom je odlican!!! danas sam ga napravila vec drugi put i jedva cekam da ga jedem. imam jedno pitanje - ako imam domaci limun, koji nije prskan da li opet moram prekuhavati kore tri puta po 20'? predpostavljam da da ali jos uvijek ne znam zasto se to mora....<br />hvala na super uputama i receptu!<br />lp, mirna Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-23369821903022494142013-09-30T18:01:15.768+02:002013-09-30T18:01:15.768+02:00Hvala na komplimentima. Moje fotografije u krupnom...Hvala na komplimentima. Moje fotografije u krupnom planu kako kažeš nastaju manje-više silom prilike jer nemam baš uslobe i adekvatno osvetljenje da postavim kako bi želela. Volela bi ja da slikam krupni plan iz drugih perspektiva ali snakazim se i ovako. Ima i sjajnih blogova sa vrhunskim fotografijama koji su provereni i sa kojih spremam i znam da ne mogu da omanu.<br />http://prstohvatsoli.com/<br />http://palachinkablog.com/sr/<br />J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-73208877904941615232013-09-28T15:17:52.537+02:002013-09-28T15:17:52.537+02:00Hvala na brzon odgovoru. Ne pratim nijedan blog re...Hvala na brzon odgovoru. Ne pratim nijedan blog redovito, ali tvoje slike mi se sviđaju jer je na fotografiji ono što je meni bitno: hrana (u krupnom planu). Kod ostalih blogera, koliko ja vidim, slike su natrpane svim i svačim: milijunima tanjurića, šalica, te ovakvih te onakvih žlica, pa stolnjaka, pa krpa, pa salveta, pa se u kadar utrpane nekakve ukrasne figurice:( pa je za pozadinu stavljen nekakav karton/papir (u boji) ili je jelo slikano na ogledalu(!) - zbog tih blogova pretpostavljam da je to valjda moderno, ali meni se to ne sviđa. Tvoje slike meni jednostavno bude apetit (meni one silne žlice, salvete, krpe, figurice... na drugim blogovima ne bude apetit). Ja na gastro blogove na dolazim zbog (umjetničkih?) fotografija, nego zbog hrane.<br />Samo tako nastavi, pozdrav.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6384889493448019702013-09-27T18:51:55.482+02:002013-09-27T18:51:55.482+02:00Martina, moj aparat je jednostavan point and shoot...Martina, moj aparat je jednostavan point and shoot, Canon A560 pa s esa njim snalazim pomoću konca i konopca. Slikam bez fleša, na makro opciji i u photoshop-u malo izoštrim i podesim malo kontrast. Za vrhunsku fotografiju treba pitati druge blogerice koje us vrsni fotografi.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9858016286245545322013-09-27T15:04:44.701+02:002013-09-27T15:04:44.701+02:00Pozdrav!
Kakav fotoaparat upotrebljavate?
MartinaPozdrav!<br />Kakav fotoaparat upotrebljavate?<br />MartinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-73644274368656357092013-09-27T00:26:45.381+02:002013-09-27T00:26:45.381+02:00odlicna ideja:) I kod mene je bas bila sezona limu...odlicna ideja:) I kod mene je bas bila sezona limuna u basti pa sam i ja pravila neke djakonije,kao npr Limuncelo.Nego majstorice kulinarstva zasto mi ne radi tvoj Email?Aj se javni imam nesto vazno d ate pitam.Poljupcitj DubarvkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-36335663868845629922013-09-20T16:12:28.431+02:002013-09-20T16:12:28.431+02:00Marijaceslava, hvala! Ja nisam mogla doći ali su ...Marijaceslava, hvala! Ja nisam mogla doći ali su sjajne cure iz tima bile tamo kao i moj džemić. Ne znam da li je sat vremena baš dovoljo da sve štetne materije ispare, ali i ja ga toliko volim da zažmurim i uživam. Sad imaš recept pa možeš i sama da praviš. Pozdrav! J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-11879464617694460692013-09-19T23:37:59.091+02:002013-09-19T23:37:59.091+02:00Samo da javim da smo jutro otvorili teglicu ( kupl...Samo da javim da smo jutro otvorili teglicu ( kupljenu u nedelju) i da je vec pola otislo! Iako sam ja komentarisala o stetnosti jedenja kore, zazmurili smo i zaboravili u cast ovog dzem! Divne ste i bas se radujem sto sam vas videla uzivo sve 4 ! ( Mada sam samo za Anu i MAriju sigurna da su one bile)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-83252870669117152702013-09-19T21:16:58.667+02:002013-09-19T21:16:58.667+02:00nikad nisam radila od limuna ali ću svakako. izgle...nikad nisam radila od limuna ali ću svakako. izgleda savršeno. i mirišiiiRecepti Gulanhttps://www.blogger.com/profile/10865056959247179342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74615009796819573792013-09-15T19:37:37.261+02:002013-09-15T19:37:37.261+02:00Moja djeca odrastaju na mojim džemovima. Od limuna...Moja djeca odrastaju na mojim džemovima. Od limuna sam radila, ali nisam cijedila na ovaj način nego cijelu pulpu stavljala. Dosta je bio kisel i djeca mi nisu htjela jesti. Meni je bio ok. Limuni su bili domaćiprekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-88218970720303960042013-09-15T18:18:11.264+02:002013-09-15T18:18:11.264+02:00Totalno drugacije od onog na sta sam navikla. Divn...Totalno drugacije od onog na sta sam navikla. Divna ideja. Svidja mi se:) Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42572994980363745562013-09-14T22:00:07.016+02:002013-09-14T22:00:07.016+02:00Obožavam ovo. Radim slično svaku zimu jer imam odl...Obožavam ovo. Radim slično svaku zimu jer imam odlične izvore domaćih nešpricanih limuna i naranči.Tada ih konzerviram u soli, spremam koricu, što sušenjem što kandiranjem, stavljam u kolače, pekmeze, salate, sladolede...ne mogu zamisliti moju kuhinju bez limuna :)Sanja Tabakhttps://www.blogger.com/profile/09653939607828854747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57217790357656861332013-09-13T20:03:47.240+02:002013-09-13T20:03:47.240+02:00Baš zanimljivo, verujem da je posebno aromatičan i...Baš zanimljivo, verujem da je posebno aromatičan i ukusan!pekarica-suzyca.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/05654460880521209300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-84508894692902914932013-09-13T18:24:48.927+02:002013-09-13T18:24:48.927+02:00Snježana, evo sad si me podsetila da je jedini dže...Snježana, evo sad si me podsetila da je jedini džem koji volim sa krofnama onaj od šipka, pa makar bio i onaj industrijski. Ti imaš domaći limun, to je sjajno. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-31861355181250935902013-09-13T18:23:29.717+02:002013-09-13T18:23:29.717+02:00Katarina, ni ja nisam ekspert za teglice, ali mi j...Katarina, ni ja nisam ekspert za teglice, ali mi je nekako lakše da ih stavim u rernu nego da se kuvaju. Vidi kod Branke, ona je kraljica džemova.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13115569694245608362013-09-13T18:22:39.772+02:002013-09-13T18:22:39.772+02:00Već smazali! Bravo! Već smazali! Bravo! J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-40984633809999935002013-09-12T20:54:15.327+02:002013-09-12T20:54:15.327+02:00ovi moji dečki jedu samo džem od šipka/šipurka a j...ovi moji dečki jedu samo džem od šipka/šipurka a ja volim sve džemove, marmelade...sada sam prestala jesti sve sa šećerom iz straha...a baš mi je drago bilo pročitati i ovaj recept...kada počnu domaći limunovi, neprskani onda ću napraviti...nekoga će sigurno obradovati..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22510418310281421382013-09-12T15:21:12.084+02:002013-09-12T15:21:12.084+02:00Dzem je u teglicama, par kasika je preostalo. Divo...Dzem je u teglicama, par kasika je preostalo. Divota,bas kao sto sam ocekivala, hvala :) Uskoro cu staviti slike :)Bylelushhttps://www.blogger.com/profile/01038075361453880480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20868777090948996732013-09-12T10:25:53.330+02:002013-09-12T10:25:53.330+02:00Jelena, nisam ga stavljala u kolače, a sigurno bi ...Jelena, nisam ga stavljala u kolače, a sigurno bi se jako lepo moglo nešto iskombinovati. Ovaj džem može i kao preliv preko sladoleda od vanile.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-35671455870351626092013-09-12T10:25:00.580+02:002013-09-12T10:25:00.580+02:00Pravila sam po nekoliko receptura i ovaj postupak ...Pravila sam po nekoliko receptura i ovaj postupak se razlikuje od onog u časopisu, jer sam došla do najlakšeg načina iako zahteva 10 umesto 5 minuta kuvanja. Očas posla!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-33819861737883357192013-09-12T10:23:57.769+02:002013-09-12T10:23:57.769+02:00Slađo, kod moje mame se nešto džem nije jeo za dor...Slađo, kod moje mame se nešto džem nije jeo za doručak, a i ja sada kad ga pojedem nekako budem još više gladna. Valjda navala šećera, glikemija naglo skoči, pa onda padne i ja opet gladna za pola sata. E sad, za Veliki petak jedemo džem, a ovaj od limuna, e njega mogu onako za užinu na malo belog hleba i putera, to mi je gušt. Nije gust, tj. više se klati u tegli kad je pomeraš levo-desno, dovoljno kiselkast, a ipak sladak, pa mi valjda nije ni presladak. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-57037393211475506012013-09-12T10:21:20.599+02:002013-09-12T10:21:20.599+02:00La Leche, tu si u pravu oko tretiranja proizvoda h...La Leche, tu si u pravu oko tretiranja proizvoda hemikalijama. Ovde to rešavam, bar delimično dugim kuvanjem kora i čestim menjanjem vode. Nisu samo citrusni proizvodi. Mislim da se jabuke potapaju 20 puta u razne rastvore dok ne stignu do pijace. Jednom sam ostavila jabuku da vidim koliko može bez frižidera i stajala je 6 meseci, dok se jedna tufnica crna niej pojavila i onda sam je bacila. Celih 6 meseci, a mi to jedemo kao najzdraviju voćku.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-73958562893994496292013-09-12T09:28:10.456+02:002013-09-12T09:28:10.456+02:00Jako volim citrusne džemove, ali nikada nisam jela...Jako volim citrusne džemove, ali nikada nisam jela domaći. Prekrasno izgleda, mogu misliti kako je dobrog okusa. I konačno uputstvo kako pripremiti teglice (meni je to najteži dio oko zimnice). Hvala!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.com