tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post1119897529092937669..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: VINSKI SVINJSKI GULAŠ SA KARAMELIZOVANIM LUKOMJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-35898211890967951772013-10-16T21:03:16.470+02:002013-10-16T21:03:16.470+02:00Milane nadam se da ćeš uživati koliko i mi. Lepši ...Milane nadam se da ćeš uživati koliko i mi. Lepši je sutradan kad se podgreje.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13796699643046231362013-10-16T19:58:44.887+02:002013-10-16T19:58:44.887+02:00Odlično!!!! Godinama ga nisam pravio, ali je ovo p...Odlično!!!! Godinama ga nisam pravio, ali je ovo pravi recept!!!<br />Krčka se već par sati.<br />HvalaMilanVhttps://www.blogger.com/profile/00500613007511737092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-883571227669571832012-12-02T15:40:35.256+01:002012-12-02T15:40:35.256+01:00Ne dodaje se voda jer ide 500ml vina i 500ml parad...Ne dodaje se voda jer ide 500ml vina i 500ml paradajz soka pa je to sasvim dovoljno.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13480337457126951142012-12-02T14:44:00.296+01:002012-12-02T14:44:00.296+01:00Jedno pitanje,da li se tijekom kuhanja dodaje voda...Jedno pitanje,da li se tijekom kuhanja dodaje voda?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42556653925770605582012-11-21T15:18:17.973+01:002012-11-21T15:18:17.973+01:00Karamelizirani luk, moj favorit. Još kad je u pita...Karamelizirani luk, moj favorit. Još kad je u pitanju i dobar gulaš, uvijek sam za!Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74654448235543494612012-11-21T13:10:58.845+01:002012-11-21T13:10:58.845+01:00Što meni dobro zvuči ovak karamelizirani luk!Što meni dobro zvuči ovak karamelizirani luk!Nastasjahttps://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-56580945256664706392012-11-21T08:58:54.965+01:002012-11-21T08:58:54.965+01:00Zvuci odlicno!
http://ratatouille-natasa.blogspo...Zvuci odlicno! <br /><br />http://ratatouille-natasa.blogspot.fr/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08932822484113386729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-16622334986441072762012-11-20T18:00:58.744+01:002012-11-20T18:00:58.744+01:00Super. Uzeću u Metrou neku divljač i probati da sp...Super. Uzeću u Metrou neku divljač i probati da spremim ovakav gulaš...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07422831547618881193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-86592429582336157262012-11-20T17:05:09.821+01:002012-11-20T17:05:09.821+01:00Najverovatnije zbog nus pojava....ali mi smo zene ...Najverovatnije zbog nus pojava....ali mi smo zene iz dobrih kuca...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-43416039804402742342012-11-20T16:33:55.209+01:002012-11-20T16:33:55.209+01:00Tamara, ma neka tata sprema po svome, svako svoj r...Tamara, ma neka tata sprema po svome, svako svoj recept ima, a još ako je muški recept onda je to specijalno!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-19025990018013049912012-11-20T16:33:03.389+01:002012-11-20T16:33:03.389+01:00Branka, luk se i ne oseti on se tako dugo krčka da...Branka, luk se i ne oseti on se tako dugo krčka da od njega dobiješ onu divnu slatkoću. Ovaj gulaš je za gurmane, sa jednim predivnim ukusom vina, boga i raskošan, intenzivnog ukusa...J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-56909660575642629052012-11-20T16:31:54.686+01:002012-11-20T16:31:54.686+01:00Prvi put čujem za kim u gulašu a verovatno je neki...Prvi put čujem za kim u gulašu a verovatno je nekima paolo na pamet da bi kim sprečio nadimanje od ove količine luka. Za tim nema potrebe pošto krčkanje od 3 sata i prethodna karamelizacija otklanjaju mogućnost bilo kakve nadutosti i nus pojava. ;)J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-55717474244425071462012-11-20T15:31:30.886+01:002012-11-20T15:31:30.886+01:00Njam, njam, njam...glasam za knedle od hleba..ubed...Njam, njam, njam...glasam za knedle od hleba..ubedljivo idu najbolje uz gulas ! Ako vec nema knedli onda neka bude kuvani krompir...Na svu srecu u receptu nema kima...ne znam zasto ali kim bas ne volim a cesto ga stavljaju u gulas...na stranu sto hoce da zapadne za zub ali je mnogo nezgodno kada ga covek zagrize ! Dosla zima...poceloje da se krcka po kuhinjma...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-39985079121744078952012-11-18T22:08:54.658+01:002012-11-18T22:08:54.658+01:00Jako dobar gulaš i odlično izgleda ! Ja obično pog...Jako dobar gulaš i odlično izgleda ! Ja obično pogriješim što za gulaš stavim nešto manje luka iako je prava mjera ovako kako si rekla, koliko mesa, toliko luka. Ovaj recept svakako bilježim i u ovoj kombinaciji sa knedlama vjerujem da je pred nama jedan super ručak !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-64260314740586049532012-11-18T19:13:15.348+01:002012-11-18T19:13:15.348+01:00Ovo predobro izgleda, Gladna sam sada!Ovo predobro izgleda, Gladna sam sada!Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-69992478797280152862012-11-18T08:19:51.637+01:002012-11-18T08:19:51.637+01:00Joj kako dobro izgleda, rijetko me osvoje mesna je...Joj kako dobro izgleda, rijetko me osvoje mesna jela, a knedlice od kruha su famozne.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-84491784256200958862012-11-16T16:59:56.289+01:002012-11-16T16:59:56.289+01:00obožavam vinski gulaš, i jako mi se dopada ova tvo...obožavam vinski gulaš, i jako mi se dopada ova tvoja varijanta s karameliziranim lukom. moj tata ga voli spremati, prosljeđujem mu ovaj recept :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20521803318280575832012-11-16T12:56:34.907+01:002012-11-16T12:56:34.907+01:00Knedle, testenina, krompir pire, hleb beli...........Knedle, testenina, krompir pire, hleb beli........milina.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-84783816463205827532012-11-16T12:56:09.748+01:002012-11-16T12:56:09.748+01:00Ne samo za podgrejavanje već i uamrzavanje! ;)Ne samo za podgrejavanje već i uamrzavanje! ;)J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-80778797474727869582012-11-16T12:55:46.576+01:002012-11-16T12:55:46.576+01:00Hvala Anja. Idealno vreme da se zagreje kuća i ras...Hvala Anja. Idealno vreme da se zagreje kuća i raspali šporet.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-33176409261732013852012-11-16T12:55:04.409+01:002012-11-16T12:55:04.409+01:00Zoko, da, hrana koju spremamo, jedemo, i delimo sa...Zoko, da, hrana koju spremamo, jedemo, i delimo sa drugima neizostavno utiče na na nas i urezuje se u pamćenje prožeta sa asocijacijama svih tih divnih ljudi sa kojima smo je delili. Razumem te. Recept treba da ostane za pokoljenja, jednog dana.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63914605881307640072012-11-16T12:51:48.734+01:002012-11-16T12:51:48.734+01:00Hvala Suada. Trudim se, pomoću štapa i kanapa da n...Hvala Suada. Trudim se, pomoću štapa i kanapa da nešto uslikam i dočaram koliko je dobro ovo jelo.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74448991393661143142012-11-16T12:50:57.051+01:002012-11-16T12:50:57.051+01:00Vesna, tako pravim kiseli kupus, a nisam znala da ...Vesna, tako pravim kiseli kupus, a nisam znala da u stvari pravim Sekelj gulaš. Na divnoj se kulinarskoj raskrsnici nalazimo. Moram d apriznam da preferiram podvarak, ali na starinski način koji se krčka i meša 2 sata pa zapeče, ali otom potom, biće i tog recepta.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-83364300738884963962012-11-16T07:16:46.025+01:002012-11-16T07:16:46.025+01:00Samo sam čekala moment sa mesom:-) I ja pržim meso...Samo sam čekala moment sa mesom:-) I ja pržim meso odvojeno da bi zadržalo sokove u sebi a alevu papriku dodajem pred sam kraj jer nisam ljubitelj ukusa pržene paprike. <br /><br />Super gulaš, nema gulaša bez pola pola. Ako želiš nešto da menjaš dodaj ribanac kad je dve trećine gulaš skuvan ali bez paradajza. Jela sam to u Mađarskoj pod nazivom 'Sekelji gulaš' i baš smo se navadili:-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-35626378172903665272012-11-16T02:38:07.849+01:002012-11-16T02:38:07.849+01:00Dobri stari recept, i moram da kazem slike su ti p...Dobri stari recept, i moram da kazem slike su ti profesionalne :) Od tebe mi stariji mozemo puno da naucimo :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13061159089418064755noreply@blogger.com