субота, 12. март 2011.

KOKO KOTLETI - KRMANADLE U KREM SOSU OD JABUKA I NARANDŽI

Nešto što će se dopasti i onima koji vole i ne vole egzotiku. Provereno!




KOKO KOTLETI

300g svinjske krmenadle bez kosti, sečene na komade
80g putera
1 kašika ulja
1 kiselija jabuka, Granny Smith
1 pomorandža
180ml kisele pavlake 20%mm
limunov sok
so, suvi začin (Vegeta, Začin C)


Na 30g putera i ulju ispržiti komadiće krmenadli, pa na kraju posoliti i dodati suvi začin. Izvaditi meso, a u saftu od prženja koji je ostao rastopiti 40g putera, pa dodati jabuku koju ste oljuštili i usitnili na manje komade, pa pirjati dok jabuka ne omekša. Dodati kockice kriški pomorandže (opnu ne skidati) i propirjati par sekundi, pa vratiti meso i promešati. Ako malo duže pirjate pomorandža ćese raspasti, ali i to nije loša varijanta jer se to meni desilo i ništa nije smetalo. Skloniti sa ringle i umešati kiselu pavlaku, dodati 10g putera u kockicama, dodati još suvog začina po potrebi i malo limunovog soka po ukusu. Servirati uz pirinač ili pastu.




COCO CUTLETS IN CREAMY ORANGE AND APPLE SAUCE

300g of pork chops deboned and cut into small pieces
80g of butter
1 tablespoon of oil
1 Granny Smith green apple
1 orange
180ml of sour cream 
lemon juice
salt

On 30g of melted butter and oil fry the pork chops cut into bite size pieces and salt near the end. Take the meat out, preserving the butter and the drippings and add 40g of butter and a chopped apple. Fry the apple until it softens. Add the orange that you have cut into bite size pieces without removing the thin skin and fry for 30 seconds. Add the meat to the sauce, and stir. Take of the stove and add in the sour cream, salt and lemon to taste. Add 10g of butter. Serve with rice or pasta.

22 коментара:

  1. ovo mi se jako sviđa, volim ovakve kombinacije
    divan recept!

    ОдговориИзбриши
  2. What an incredible recipe! I've never seen anything like it before. Your image is making me hungry! I bet the creamy/orange combo is to die for.

    ОдговориИзбриши
  3. Prije nekih 15-ak godina, ne bi mi palo na pamet da probam/kuham nesto slicno ovome. Na srecu doslo je drugo vrijeme (i uticaji)...Voce u kombinaciji sa mesom je odlicno, pa ne sumnjam ni za tvoj recept. Izgleda odlicno!

    ОдговориИзбриши
  4. Em kremenadle, em jabuke pa jos pomorandza....ufff, mora da je jako dobro!

    ОдговориИзбриши
  5. Inace nikako ne volim voce u kombinaciji s mesom, ali ovo izgleda odlicno!

    Jelena, imam cak 2 recepta za Punschkrapfen, koje vec dugo cuvam u svojim biljeznicama. Doduse, jos ih nisam isprobala (i ja se otkidam na one u Sparu :)))). Na koji mail da ti posaljem recepte? Pozdravčić :)

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam kombinaciju voća s mesom, mada nisam ovo do sada probala, ali nikad ne reci nikad! Baš mi slasno izgeda! Koja egzotika kod tebe, Jelena :)

    ОдговориИзбриши
  7. Izgleda mljac! Ali, što je "suvi začin" - nešto a'la Vegeta?

    ОдговориИзбриши
  8. Kod mene se često rade takvi mixevi. Kćer boravila par godina u Londonu i tamo je naučila takve čarolije. Prvo smo se isčuđavali, a kasnije poludili za tim. Tvoja kombinacija odlična.

    ОдговориИзбриши
  9. neeemrem vjerovati.. jabuke i narance.. ajme, poludit cu ako ovo ne probam.. nocas necu moc spavati.. :D

    ОдговориИзбриши
  10. @NARAŠA-da suvi začin je Vegeta u Hrvatskoj, Zacin C z Srbiji, ili nešto slično.

    ОдговориИзбриши
  11. hvala ti za ovaj recept... volim probati ovakve stvari:)

    ОдговориИзбриши
  12. Volim ovakve kombinacije i uvijek sam spremna na neko novo isprobavanje ! Jelo je super , odlično si ovo pripremila !
    A ja moram primjetiti i da mi se jako sviđa podloga na kojoj si slikala :), krasne boje.

    ОдговориИзбриши
  13. Juče sam pravila za ručak. Ooodlično je! Slika mi je ispala bezveze pa neću objaviti, al čisto da ti javim da je bilo super :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj ručak mi baš liči na tebe i Anu. Ova fotka stvarno ne može da dočara kako je ovo jelo fino, čak i za one koji ne vole kombinaciju slatkog i slanog. Ovaj recept imam oko 17 godina i nekako sam zaboravila na njega. Baš mi je drago da ga je neko isprobao.

      Избриши
    2. Praviću ja ovo sigurno opet, nego ne znam 'oću li stići za FBI. Već sam odvojila brdo recepata za isprobavanje, a i u međuvremenu si objavila još onih koje bi pravila :)

      Избриши
  14. Ja volim egzotiku a volim i klasiku, kako god.... ovo jelo ce biti isprobano na moje zadovoljstvo a moji ukucani kako hoce :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dopašće se i njima pošto sam ga servirala i onima koji ne vole kombinaciju voća i mesa, slatkog i slanog a ovo je taman tu na granici. Videćeš!

      Избриши
  15. Konacno sam stigla do Jeleninih favorita.Danas sam pravila koko kotlete za rucak.Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa toliko je bilo ukusno da jos uvek ne mogu da dodjem k sebi:)A vec sam mislila da cu morati da narucim pice...Jelo je izvrsno...kao ustalom sve cega sam se uhvatila da skuvam sa ovog bloga.Ostajem bez reci jer davno nisam nista ukusnije jela a i lakse i brze skuvala...Sve preporuke.Ovo ce postati uobicajen recept na nasoj trpezi.Divno !!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Majo. Jedina nezgoda sa ovim jelom je što ne možeš lepo da ga slikaš da se vidi kako je ukusno već sve izgleda onako brljavo. Egzotično i neobično a i čisti mesojedi ga uvek pojedu u slast.

      Избриши
  16. Danas sam pravila ovo za rucak. Jako nam se svidelo, i deca su lepo jela. Izmene koje sam ja napravila su te da sam przila cele krmenadle i na kraju sam sos umutila stapnim mikserom da bi bilo lepse na oko. Prelila sos preko snicli i odozgo stavila naseckan persun. Cista desetka. Hvala na receptu

    ОдговориИзбриши