tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post8583855875348584230..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: AVOKADO ZA LJUBITELJE I ONE KOJI TEK TREBAJU DA GA ZAVOLEJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4502710790295428862011-06-29T14:30:11.003+02:002011-06-29T14:30:11.003+02:00Здраво Јелена! То је задовољство да посетите бло. ...Здраво Јелена! То је задовољство да посетите бло. Уживао сам у своје рецепте. Дакле, више сам следбеник.<br />Посетите мој блог: Кување са пријатељима!<br />хттп://кибе-цозинхандоцомамигос.блогспот.цом/<br />и знам мало бразилске кухиње.<br /><br />Пољубац.<br /><br />ЛуисCozinhando com Amigoshttps://www.blogger.com/profile/05381898831673894199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91482356548143506402011-06-04T21:58:38.394+02:002011-06-04T21:58:38.394+02:00Jelena, sjajan post i fantastican guacamole....ja ...Jelena, sjajan post i fantastican guacamole....ja ga stalno pravim i svi ga obozavamo:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-62259567568233849862011-06-03T22:20:35.316+02:002011-06-03T22:20:35.316+02:00Bravo, ovo je pravi post za mene...., kao da si zn...Bravo, ovo je pravi post za mene...., kao da si znala da obilazim oko avokada i nikako da ga i pripremim. Jedna sam od onih koja bi ga trebala i zavoljeti. odličan uvod si nam dala, a i priprema avokada mi je odlična. Super Jelena i hvala !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-44816425520731822482011-06-02T11:50:48.864+02:002011-06-02T11:50:48.864+02:00JASNA
Pa zar su i kod vas skupi. Ja sam mislila da...JASNA<br />Pa zar su i kod vas skupi. Ja sam mislila da oni uspevaju kod vas. Videla sam da može da se sadi i nadam se da ćeti drvce uspeti, pa da nam spremiš još recepata. Drvo baš šašavo izgleda sa silnim grozdovima avokada koje nosi. <br /><br />SELMA<br />U pravu si da mu je ukus blag, pa se zato i uvek mora lepo začiniti. Za početak je najbolji klasičan vinegret dresing. <br /><br />On mora biti nezreo u prodavnici, jer bi onda brzo propao.<br /><br />Nije ni čudo što ga stavljaju u maske i šampone za kosu, a odličan je i za kožu lica.<br /><br />Za knjigu nisam čula, ali čisto sumnjam da dotične dame uopšte ulaze u kuhinju. Od Vesne mi se kosa na glavi diže. Žao mi je što eto one imaju priliku da izdaju knjige sa takvim sadržajem, a toliko talentovanih ljudi je zanemareno u našoj zemlji. Kod nas postoji jedna nova emisija o kuvanju čije recepte možeš pogledati i tom čoveku, Brki, se da verovati<br /><br />http://www.gastronomad.rs/recepti.html<br /><br />SANJA<br />Ja sam mislila da si ti na Novom Zelandu i da je kod vas avokado raste u svakom dvorištu. Nisam ni ja znala za sazrevanje, ali internet je čudo.<br /><br />ANDREA<br />Avokado jeste prilično kaloričan, ali ima dobre masne kiseline koje koriste telu. Ne mora svakom da se svidi, naravno, samo mi super kada ga ljudi probaju, a do tada nisu znali šta će s njim i onda ga uvedu u svoju kuhinju. Kod nas je to i idealna salata za vreme posnih slava. Nešto novo, mislim na gvakamole.<br /><br />MIHAELA<br />Tako mi je drago da si se opet vratila, pa makar i na kratko. Tačno tako, kupi jedan, probaj, a deci možeš dati košticu da se zabavljaju, pa da je zasade i čekaju da drvo nikne. Postoje brojna uputstva za to na netu.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29358401638807567642011-06-01T23:57:07.164+02:002011-06-01T23:57:07.164+02:00E nakon ovoga tacno cu morati da ga probam :) Par ...E nakon ovoga tacno cu morati da ga probam :) Par puta sam posegnula za njim u prodavnici, ali, iz ne znam kog razloga, ubedjena sam da se moji momci njime ne bi odusevili pa je uvek ostajao na polici cekajuci neku drugu priliku. Sad si me namamila da probam, a ako nam se ne dopadne uvek mogu pripremiti ovu masku koju Selma pominje ;)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-39825571388473436712011-06-01T11:32:40.513+02:002011-06-01T11:32:40.513+02:00Ja nisam pretjerani ljubitelj avokada. Mislim nije...Ja nisam pretjerani ljubitelj avokada. Mislim nije mi ni strašno loš, ali nisam ni oduševljena njima. Zapravo mi kod njega ponajviše smeta što je dosta mastan, a ja tu masnoću baš osjećam. Inače imam već podosta iskustva s njim i znam odabrati dobar komad tako da nije problem u tome. Naprosto mi ne paše. <br />Bez obzira na to svi tvoji prijedlozi izgledaju jako ukusno, a savjeti o korištenju avokada su vrlo korisni. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-14102238691731352322011-05-31T17:04:01.775+02:002011-05-31T17:04:01.775+02:00Jako volim avokado. Rijetko ga jedem, onako, svjez...Jako volim avokado. Rijetko ga jedem, onako, svjezeg i bez icega ali zato ga jako cesto koristim u kombinaciji sa drugim "stvarcicama".<br />Svidja mi se ovo sa ubrzavanjem procesa sazrijevanja, to nisam znala :-)Sanjahttps://www.blogger.com/profile/15683800601084781927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-27282763088142756082011-05-31T15:58:02.036+02:002011-05-31T15:58:02.036+02:00Moj problem sa avokadom je što ima taj blagi i pri...Moj problem sa avokadom je što ima taj blagi i prilično neutralan (meni neprivlačan) okus. Avokado mi je super za kosu! Maska od avokada, žumanceta i maslinova ulja čini čuda ljeti za kosu koja je isušena i iskrzana.<br />Inače dopada mi se kao namaz, ali tu se već i svašta dodaje, pa je okus dorađen i obogaćen. Sa pavlakom i paradajzom bi mi se vjerovatno dopao. <br />Dobar ti je savjet kako da se ubrza proces sazrijevanja, jer je najčešće naći ga nezrelog.<br />Nabavila sam jednu knjižicu, za koju si vjerovatno čula, možda je imaš, možda si je prelistala - Kada kume kuvaju od Isidore Bjelice i Vesne Radusinović i tamo sam primjetila recept za Avokado na Proustov način (za koji vjerujem da se nalazi u dijelu knjige u kojem su Isidorini recepti) i baš mi je upao u oko da bi ga mogla napraviti.Selmahttp://cosmo2503.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-69267545816813350002011-05-31T09:11:06.592+02:002011-05-31T09:11:06.592+02:00Deliziosa ricetta e foto, ciao ❀Deliziosa ricetta e foto, ciao ❀Cool Chic Style Fashionhttps://www.blogger.com/profile/14102489700935476755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-18438824372664916842011-05-31T05:43:28.552+02:002011-05-31T05:43:28.552+02:00Ja ga obozavam...Dobar je za snizavanje holesterol...Ja ga obozavam...Dobar je za snizavanje holesterola, mozdane vijuge, suhu kozu, reproduktivne organe...<br />Dvije sjemenke sam posijala prije par mjeseci - nadam se da cu ih uspjeti odgojiti, posto su i ovdje dosta skupi.jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-61321535946393407752011-05-30T20:38:33.090+02:002011-05-30T20:38:33.090+02:00Sada cu definitivno morati ga kupim i probam i to ...Sada cu definitivno morati ga kupim i probam i to mislim da cu da pocnem sa kasicicom.....volim takve varijante, jednostavne a ukusne...Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74839152205595479022011-05-30T18:33:25.301+02:002011-05-30T18:33:25.301+02:00Mnogo mi se svidja - sve:) Divno si iskoristila i ...Mnogo mi se svidja - sve:) Divno si iskoristila i ukombinovala sastojkeNale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26900332358883370182011-05-30T18:23:43.969+02:002011-05-30T18:23:43.969+02:00Meračim se i ja već duže vreme da ga kupim, imam i...Meračim se i ja već duže vreme da ga kupim, imam i neke recepte. Tvoji recepti su izuzetni posebno onaj na kašičicu.Aleksandra https://www.blogger.com/profile/11876435393799717165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-50683356408680130032011-05-30T10:35:39.143+02:002011-05-30T10:35:39.143+02:00WHAT'S FOR DESSERT
Ma nije ovo nikakvo eksperi...WHAT'S FOR DESSERT<br />Ma nije ovo nikakvo eksperimentisanje. Zaista je jedna čarobna fina biljka koju ćeš sigurno zavoleti. Jako blaga i kremasta.<br /><br />TAMARA<br />Tako i ja smislim nešto, a onda me neko pretekne. Ovaj post sam nameravala izdati za par nedelja, ali sam juče greškom kliknula dugme i voila. Onda sam brže bolje prepravljala šta sam sve pogrešno nakucala. Sad mi se poremetio ceo koncept postova, ali šta da se radi. Bolje ga ostaviti nego brisati jer se onda svi pitaju gde je nestao post. Uvek sebi kažem pazi, a evo desilo mi se treći put. Dobro da blog nisam zbrisala.<br /><br />Nisam probala sladoled, a nešto se ne bi ni usudila mislim u kućnoj izvedbi. Čekam da vidim kako drugima ispadne prvo.:)J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-49106172656745489172011-05-30T10:24:46.221+02:002011-05-30T10:24:46.221+02:00Odličan post i varijante jela s avokadom. Samo sam...Odličan post i varijante jela s avokadom. Samo sam čekala kad će netko na blogu izbaciti nešto s avokadom i eto ga. Ja sam planirala pa su mi neki recepti uletjeli prije i ionako mi nikad ništa ne ide po planu što se toga tiče :)<br />Inače, avokado je i kod nas dostupan bez problema u tim većim trgovačkim centrima i ja ga zbilja volim. Kao namirnica je stvarno raznovrstan za kombiniranje, a super funkcionira i u nekim slatkim varijantama. Ne znam jesi li ikad probala sladoled s avokadom-meni je super :) Ima recepata za domaću izradu, ali meni se nekako ne da praviti sladoled kod kuće bez onog aparata za sladoled koji ga napravi predivno kremastog.Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74140923070166354592011-05-30T09:11:34.433+02:002011-05-30T09:11:34.433+02:00Spadam u skupinu "kukavica" koje se ne u...Spadam u skupinu "kukavica" koje se ne usuđuju u toj mjeri eksperimentirati. Na tvojim slikama fino izgleda. Tko zna, možda ako naletim na njega u dućanu ...What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-56254210299171258732011-05-30T09:04:27.113+02:002011-05-30T09:04:27.113+02:00NADO
Probaj da ga malo jače začiniš, kao kad dodaj...NADO<br />Probaj da ga malo jače začiniš, kao kad dodaješ ulje i sirće u kupus salatu (mislim na prvu verziju)<br /><br />DŽOLI<br />Blago tebi. Sad moram da Gugluje da vidim to drvo avokada. <br /><br />MAJO<br />Probaj obavezno. Kupi ga, stavi ga na sto i pričaj mu par dana kako ćeš ga slatko pojesti dok ne sazri.<br /><br />DUNJA<br />Avokado na tvojim fotkama bi bio ravan vrhunskoj umetničkoj slici. Da ubedimo sve ove dame da daju avokadu još jednu šansu!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74284261130714921922011-05-30T08:56:31.462+02:002011-05-30T08:56:31.462+02:00Avokado mi je tiha patnja. Ja ga najviše volim nar...Avokado mi je tiha patnja. Ja ga najviše volim narezati na tanke šnitice, soli, papra i dosta limuna. A sviđa mi se i tvoj drugi prijedlog, lijeoo se slaže s paradajzom, a dobro bi mi došao i koji račić!Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-68328729458227200342011-05-30T08:22:23.878+02:002011-05-30T08:22:23.878+02:00Jelena, svakako ću probat ponovno :DJelena, svakako ću probat ponovno :DMajahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-17209525519510364332011-05-30T01:33:16.777+02:002011-05-30T01:33:16.777+02:00Imam drvo avokada u basti.Najvise volim da ga jede...Imam drvo avokada u basti.Najvise volim da ga jedem svezeg<br />Drugo mesto zauzima sendvic sa piletinom i avokadom<br />Trece mesto guacamole naravno<br />Avokado niej samo zdrav nego bas ima fin ukus:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4868734010617128772011-05-29T21:58:44.162+02:002011-05-29T21:58:44.162+02:00U pravilu ja ne volim avokado,samog ga posebno neb...U pravilu ja ne volim avokado,samog ga posebno nebi mogla jesti, pomalo mi je bljutavog okusa, po meni ga treba obavezno doraditi,začiniti i dodati još neki sastojak poput gore navedene rajčice ili tunjevine recimo. Radila sam od njega Guacamole umak, o.k. je bio, makar i tu nisam bila pretjerano oduševljena, nažalost..Ove tcvoje varijacije sve do jedne izgledaju jako slasno posebno ove s tortiljama..Nadahttps://www.blogger.com/profile/00810751807543530793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-45992521998579385972011-05-29T21:43:53.716+02:002011-05-29T21:43:53.716+02:00MAJO
kupi ga ponovo i onda kada bude mek kao bresk...MAJO<br />kupi ga ponovo i onda kada bude mek kao breskva koja nije prezrela, ali je dovoljno zrela da bude sočna, osetićeš pod prstima, onda ga upotrebi. Ako je meso na nekim mestima mekše unutra upotrebi ga za gvakamole, ako je lepo kao na prvoj slici možeš prvi recept. Tako ćeš naučiti da oceniš kada je zreo. Kada bi ga prodavali zrelog onda bi ga bacili za nekoliko dana.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-8542892357569477302011-05-29T21:22:33.341+02:002011-05-29T21:22:33.341+02:00I ja sam ga kupila jednom nezrelog,i od tada ga za...I ja sam ga kupila jednom nezrelog,i od tada ga zaobilazim:))Ali gledajuci ovaj tvoj divni post,mozda ga ipak kupim i probamo ove tvoje predloge.:))Majahttps://www.blogger.com/profile/07789246903923358782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22938869705392565252011-05-29T21:02:25.641+02:002011-05-29T21:02:25.641+02:00Meni se sviđa ali ovim mojim nevjernim Tomama ne s...Meni se sviđa ali ovim mojim nevjernim Tomama ne sviđa! A draga moja Jelena ti si ovo fantastično odradila s čarobnim sličicama!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-19339837179403016312011-05-29T16:43:04.792+02:002011-05-29T16:43:04.792+02:00MAJO
Sigurna sam da će tvoj mediteranski duh zavol...MAJO<br />Sigurna sam da će tvoj mediteranski duh zavoleti avokado kad ga sledeći put pripremiš. Pa to što si jela je kao da jedeš zelene šljive. To je retki plod koji treba da se ubere nezreo, pa kasnije sazreva. Molim te probaj, jer bi bila šteta da nije u vašoj kuhinji. Nisam ga mešala sa voćem nikada, samo u slanim varijantama.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com