tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post7219469192984599439..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: NATAŠIN BUREK SA MESOMJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-12061883368391519072019-05-23T07:49:46.717+02:002019-05-23T07:49:46.717+02:00Hvala ti na preporuci. Sve pohvale za post. :)Hvala ti na preporuci. Sve pohvale za post. :)Zorahttp://privatnizajmodavci.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-28724795633509453192018-02-20T07:50:35.588+01:002018-02-20T07:50:35.588+01:00super burek,sa siromje isto odlican!!!super burek,sa siromje isto odlican!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-16968814768399024232016-02-10T09:00:41.243+01:002016-02-10T09:00:41.243+01:00Veoma ukusno :)Veoma ukusno :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12037116229238954885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91638038584194176912016-01-15T15:49:31.970+01:002016-01-15T15:49:31.970+01:00Fenomenalan recept,sve pohvaleFenomenalan recept,sve pohvaleAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00041414306336638394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-68452642367584214082016-01-15T15:47:40.706+01:002016-01-15T15:47:40.706+01:00Fenomenalan recept,sve pohvaleFenomenalan recept,sve pohvaleAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00041414306336638394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-55401053357159803722015-01-11T03:21:48.241+01:002015-01-11T03:21:48.241+01:00Ja stavim bar 500 gr mesa,sve ostalo isto i super ...Ja stavim bar 500 gr mesa,sve ostalo isto i super je.Idanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-55300400306710734352015-01-05T07:32:25.864+01:002015-01-05T07:32:25.864+01:00Sladjo, ja ga nisam dugo pravila ali se hoću da pr...Sladjo, ja ga nisam dugo pravila ali se hoću da probam jednom i sa malo više ulja kao što je Tanja (U džaku brašna pravila, 150ml ulja i 150ml vode). <br />http://udzakubrasna.blogspot.com/2014/12/brzi-burek-sa-sirom-burek-od-kupovnih.html<br />Možeš feticu da staviš. Cela stvar zavisi od tih kora, da li su prave ili onako one bele anemične industrijske.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-16557230644834428362015-01-04T09:11:06.355+01:002015-01-04T09:11:06.355+01:00Eto proslo je dve godine pre nego sto sam se ja na...Eto proslo je dve godine pre nego sto sam se ja nakanila da ponovo pravim burek. Ovaj put sam potrosila svu tecnost i dobila fantastican burek. Moj muz kaze da je bolji nego u pekari u njegovom komsiluku u Beogradu. Takav kompliment se pamti! Sigurno cemo ga praviti cesce nego do sada....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32180655997154150052013-02-08T10:41:49.769+01:002013-02-08T10:41:49.769+01:00Majo, onaj sa mesom iz pekare jko volim, ali se ne...Majo, onaj sa mesom iz pekare jko volim, ali se ne usuđujem da ga poručim, pa je kućna varijanta bezbednija. Svakako, i dalje mi je Tripković neprikosnoven po pitanju bureka (jednom sam probala i u širokom luku moram da zaobilazim tu pekaru kad sam na Slaviji). Ovo je super receptić za one koji su u inostranstvu kojima je burek isaona imenica iako su tamo kore sasvim drugačije.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-72644632335672868862013-02-07T20:42:58.477+01:002013-02-07T20:42:58.477+01:00Danas sam pravila ovaj burek.Recept je fantastican...Danas sam pravila ovaj burek.Recept je fantastican.Hvala Jelena!Ja inace nisam neki fan mesa uopste,ali je ono neizostavni deo moje kuhinje jer imam moja,divna,dva muskarca-muza i sina.Cak sam i ja bila odusevljena ovim receptom i ukusom bureka.Bukvalno je kao iz pekare.Svi kojima je meso favorit u odnosu na sir-nikako da ne zaobidju ovaj recept.Lako se pravi i stvarno je brzo gotov :)Za nas pocetnike u kuvanju-dusu dalo :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63384103268859568962012-12-27T11:43:40.817+01:002012-12-27T11:43:40.817+01:00Ah, marele! Kamo srece da ih imam! Ovu pitu pravim...Ah, marele! Kamo srece da ih imam! Ovu pitu pravim sigurno!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42769716780572158512012-12-24T15:37:57.485+01:002012-12-24T15:37:57.485+01:00E pa ako imaš kore onda moraš da napraviš i ovu pi...E pa ako imaš kore onda moraš da napraviš i ovu pitu<br />http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2011/07/pita-s-ade-brza-i-jednostavna-savijaca.html<br />meni najdražu od svih sličnih. Nije uopšte slatka a šećer u prahu koji se posipa preko je dovoljan da narihtaš ukus. Verovatno nemaš marele ali i višnje će poslužiti.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-79836883680711473332012-12-24T14:07:28.051+01:002012-12-24T14:07:28.051+01:00Jelena, u bugarskoj prodavnici mogu da nadjem supe...Jelena, u bugarskoj prodavnici mogu da nadjem super kore, sveze i iste debljine kao kod nas. Prezadovoljna sam! Pravila sam i ranije gibanicu, ispalo je sjajno. Jos imaju i kiselo mleko kao kod nas, pun pogodak. Razvlacenje kora definitivno nije za mene... Cak i ako bih imala onakvu musemu sto je Mezze poklanjao!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74515451186342761592012-12-24T08:19:36.886+01:002012-12-24T08:19:36.886+01:00Ivana, e to je baš debelo ako se radi o 3 debele k...Ivana, e to je baš debelo ako se radi o 3 debele kore u 500g. Čemu li one služe.Mislim da ti je srećnija varijanta sa onim njihovnim kupovnim smrznutim korama kutiji (bilo ih je u naše vreme u Safeway i Giant prodavnicama) koje su tanke kao za baklavu i lome se nakon odmrzavanja.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-50839201900496452592012-12-24T04:35:07.222+01:002012-12-24T04:35:07.222+01:00Opet sam ga pravila danas ali ovaj put sa debelim ...Opet sam ga pravila danas ali ovaj put sa debelim turskim korama - 3 velike kore u obliku kruga. Definitivno deblje kore traze vise ulja. Mozda bi i filovanje drugcije izvela. Tu je jos jedan paket kora pa cemo da vidimo. Inace ukus je odlican, stvar je do teksture. Pozdrav.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67732754439833577952012-12-23T20:40:48.773+01:002012-12-23T20:40:48.773+01:00Ne znam kako stojite sa korama tamo, ali ima recep...Ne znam kako stojite sa korama tamo, ali ima recepata i sa razvlačenjem kora. Pravila sam ali nisam objavila. Malo komplikovanije i treba mušema jer se testo ulji.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-68793575516030278222012-12-23T18:27:01.401+01:002012-12-23T18:27:01.401+01:00Godine zivota u Sarajevu, a nikad mi nije palo na ...Godine zivota u Sarajevu, a nikad mi nije palo na pamet da napravim burek. Sa mesom (u Sarajevu je samo to burek), nesto i ne volim narocito. Meni je ostalo tecnosti za 'fajtanje'. Rezultat - nesto suvlji burek nego sto bi trebalo. Iduci put cu malo vise da fajtam, pa ce biti kao i tvoj :-) U svakom slucaju, imas komplimente od mog muza!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-43780995598217480462012-09-25T16:00:03.292+02:002012-09-25T16:00:03.292+02:00Ja bih ti se tako rado pridružila, burek izgleda f...Ja bih ti se tako rado pridružila, burek izgleda fantastičnoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42335702865613074182012-01-03T10:49:32.451+01:002012-01-03T10:49:32.451+01:00Tanja, baš mi je drago da vam se dopao i nama je o...Tanja, baš mi je drago da vam se dopao i nama je omiljen. Ne znam koji drugi izraz da upotrebim, ali to što radim jeste kao da fajtam veš.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91565317815628144132011-12-29T18:00:15.588+01:002011-12-29T18:00:15.588+01:00odličan je, odličan!
danas sam ga pravila, pobrala...odličan je, odličan!<br />danas sam ga pravila, pobrala ovacije ukućana :)<br /><br />da, smijala sam se i ja na fajtanje, sjetilo me na djetinjstvo kad sam mami fajtala veš prije omraženog peglanja :lolTanjahttps://www.blogger.com/profile/02581540667573209459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-82671321464897656462011-11-07T19:33:31.987+01:002011-11-07T19:33:31.987+01:00Burek je jedina stvar koju ne mogu da nadjem ovde,...Burek je jedina stvar koju ne mogu da nadjem ovde, ima doduse neka turska radnja, ali to je vise kao neka pita. Nikako da se nakanim da napravim te kore, ali valjda cu jednog dana. Pozdrav iz suncanog BaltimoraDolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29884539307026220022011-11-07T10:54:49.494+01:002011-11-07T10:54:49.494+01:00Dolce Fooda,
pa i nije loše burek jesti u dalekom ...Dolce Fooda,<br />pa i nije loše burek jesti u dalekom svetu, onako čisto da se podsetiš. Ima i recept na Cooli za burek sa korama koje se razvlače koji je jako fin. Pravila sam.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-38340838957485726452011-11-07T01:15:10.561+01:002011-11-07T01:15:10.561+01:00Napravila danas, i dosta je dobro ispao. Malo su k...Napravila danas, i dosta je dobro ispao. Malo su kore bile deblje nego ove tvoje na slikama. Hvala za odlican recept.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-40367174369407689132011-08-15T13:52:46.080+02:002011-08-15T13:52:46.080+02:00Zdravo Jelena,
Meni je takodje drago sto si me nas...Zdravo Jelena,<br />Meni je takodje drago sto si me nasla i jako mi se svidja tvoj blog, specijalno dobos torta.<br />Pozdrav sa http://thenomadpantry.blogspot.com/Nomadhttps://www.blogger.com/profile/02545260274654472442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-77305883473850916942011-01-24T19:40:46.749+01:002011-01-24T19:40:46.749+01:00I ja skocio na 'band wagon',
Bravo, ovo je...I ja skocio na 'band wagon',<br />Bravo, ovo je mnogo dobro,<br />http://goodfood-maybe.blogspot.com/2011/01/brz-burek-sa-sirom.html<br /><br />Pozdrav<br /><br />Zoranp3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.com