tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post6838855261815695410..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: KINESKE PROLEĆNE ROLNICEJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-23704657957811978792013-12-16T15:06:56.804+01:002013-12-16T15:06:56.804+01:00Jako ih volim, ali nikada nisam naišla na recept k...Jako ih volim, ali nikada nisam naišla na recept koji je ipak prilagođen našim mogućnostima nabave kora, tj. omota. I ovo bilježim, pa kad' se moji udave kineskim jelima:))Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9434998386615486792013-12-10T11:59:49.075+01:002013-12-10T11:59:49.075+01:00Obozavam kineski kuhinju. Moram probati ovo da nap...Obozavam kineski kuhinju. Moram probati ovo da napravim, momak ce se sigurno oduseviti ;)<br />Pratim te! PozzBalkan style by M.https://www.blogger.com/profile/00674345775784774277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-15531969309632427182013-12-09T08:37:19.550+01:002013-12-09T08:37:19.550+01:00Bice valjda... :) Stvar je u tome sto je ta kinesk...Bice valjda... :) Stvar je u tome sto je ta kineska hrana najlepsa onako vruca, a ja gladna kad dodjem sa posla pa nemam vremena fotkati... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20181259372882390442013-12-09T04:57:24.043+01:002013-12-09T04:57:24.043+01:00Obozavam spring rolls, pogotovo uz dobar sos. Vidi...Obozavam spring rolls, pogotovo uz dobar sos. Vidis, nikad mi nije palo na pamet da ih radim sa nasim korama. Hvala na detaljnim instrukcijama. Moracu moju komsinicu, koja je sa Tajvana, da nateram da mi ih pravi. Bas mi se jedu.<br /><br />Ja inace nisam vec dugo u nekoj posebnoj ljubavi sa kineskom kuhinjom.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26114803211407638532013-12-08T18:30:26.287+01:002013-12-08T18:30:26.287+01:00Savršeno izgledaju!Savršeno izgledaju!Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-39221471890258909682013-12-07T20:59:18.325+01:002013-12-07T20:59:18.325+01:00Baš sam neki dan razgledavala recepte za rolnice, ...Baš sam neki dan razgledavala recepte za rolnice, nisam ih nikad doma radila. Sviđa mi se ovaj recept.prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-8997683333355878382013-12-06T18:55:00.247+01:002013-12-06T18:55:00.247+01:00Može i tako Lana. Ja čekam da Marija objavi post n...Može i tako Lana. Ja čekam da Marija objavi post na blogu o pravim rolnicama a ovo je više amerikanizovana verzija iz mamine kuhinje.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26116879293564684702013-12-06T18:53:26.287+01:002013-12-06T18:53:26.287+01:00Ovaj umak koristim za razne stvari i stvarno je fi...Ovaj umak koristim za razne stvari i stvarno je fin. Nekada sam dodavala sirće i šećer ali kad dodam Aceto onda se šećer gubi iz kombinacije. Milice, a ne, ne, ti si daleko preciznija i pedantnije pišeš od mene. ;))))J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-30749311171805831902013-12-06T18:51:48.522+01:002013-12-06T18:51:48.522+01:00Thank you Kelly!Thank you Kelly!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-19332171413690119502013-12-06T18:51:33.615+01:002013-12-06T18:51:33.615+01:00Milkice pa hajde neki post da padne kod tebe da pr...Milkice pa hajde neki post da padne kod tebe da proširim repertoar.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9963743125851505742013-12-06T13:51:47.928+01:002013-12-06T13:51:47.928+01:00Jao Jeco, tvoji poslednji postovi su za mene pisan...Jao Jeco, tvoji poslednji postovi su za mene pisani... :) Mi OBOZAVAMO kinesku kuhinju. Cesto pravimo rolnice, ali bez mesa. Jos cesce pravimo miks povrca na kineski nacin. Aca je pravi majstor za to. Stavi svasta sto nadje u basti, pa jos doda kineskih nudli i bukovaca. Cini mi se da to mogu jesti svaki dan... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-28960576374585602112013-12-03T19:36:47.250+01:002013-12-03T19:36:47.250+01:00Sounds delicious, Jelena ~ thanks for the recipe, ...Sounds delicious, Jelena ~ thanks for the recipe, and also for putting it in English. :) I love your blog!<br />Kelly (from Texas)Kellyhttps://www.blogger.com/profile/15629999581103540358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-59402126354173102502013-12-03T10:23:38.983+01:002013-12-03T10:23:38.983+01:00Jelena, baš si u istočnjačkom fazonu! :) Moram ti ...Jelena, baš si u istočnjačkom fazonu! :) Moram ti priznati da me to raduje! :) Još uvijek mislim na tvoj karfiol i nikako da se sastavim sa njim od kad si objavila post! :) <br />Rolnice obožavam i nikad ih ne zaobiđem kad imam priliku da uživam u njima. Ove tvoje su fantastične i možda jednom pređem preko svog principa "prženje samo u posebnim okolnostima" i napravim ih... Čisto da nas želja mine! :) Odličan i umak, a o detaljnom opisu i preciznosti da i ne govorim... Ipak, to si ti! ;)Milica - Na tanjiruhttps://www.blogger.com/profile/11082393529428457616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-2958405845340232882013-12-03T08:08:31.438+01:002013-12-03T08:08:31.438+01:00Tanja, samo da dodam da nisam ja nikakav eksper za...Tanja, samo da dodam da nisam ja nikakav eksper za kinesku kuhinju. Ono što ja poznajem je amerikanizovana verzija te kuhinje koja ima svoju priču, a prelistala sam unazad i gore ispod pisanija sam stavila link za junski MEZZE u kome Marija ima divnu priču o Kini i sastojcima koji se mogu naći kod nas za tu kuhinju.<br /><br />http://mezze.rs/jun-2012/ strane 8-23 i 68-71.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6721857286503861792013-12-02T23:52:07.873+01:002013-12-02T23:52:07.873+01:00Sad mi se grickaju rolnice, gde bas u sitne sate d...Sad mi se grickaju rolnice, gde bas u sitne sate da citam receptic.:))) Bas su lepe i sve jednake, volim da gotove rolnice zamotam u list zelene salate i tako ih grickam.... odlican recept!:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74179827553708827392013-12-02T23:22:32.849+01:002013-12-02T23:22:32.849+01:00Šampinjone nisam stavljala, ali sojine klice su su...Šampinjone nisam stavljala, ali sojine klice su super kratko propržene. Mnogo volim varijantu sa račićima ali ja to ne mogu baš da izvedem. Mogla bi ih jesti svaki dan i sve su mi lepe. Lep članak o kineskoj kuhinji i sastojcima postoji u jednom od prvih brojeva MEZZE magazina. Kad nađem staviću link.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-61372725823158867372013-12-02T23:14:47.190+01:002013-12-02T23:14:47.190+01:00Tanja nekako sam rešila d apsojim sve recept ekoji...Tanja nekako sam rešila d apsojim sve recept ekoji dugo čekaju u draftu u jedan mesec azijske kuhinje. Možeš ti njih da pečeš u rerni ali nije isto.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-64341252809856904212013-12-02T22:18:56.893+01:002013-12-02T22:18:56.893+01:00Bas sam se pitala hoce li neko da objavi recept za...Bas sam se pitala hoce li neko da objavi recept za ove rolnice. U Holandiji su izuzetno popularne vijetnamske rolnice koje se zovu lumija (loempia). Obicno ih serviraju uz superljuti sos sambal. Super! Ove tvoje rolnice sjajno! Odlicni sastojci. Da li si probala vegeterijanske, sa malo paprike I sapinjona?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-78717056019880169202013-12-02T22:16:50.938+01:002013-12-02T22:16:50.938+01:00Vidim da ti je dalekoistočna kuhinja prirasla za s...Vidim da ti je dalekoistočna kuhinja prirasla za srce u poslednje vreme - neka, odlično, da se i mi koji je ne upražnjavamo previše bolje upoznamo. Da li bi ove rolnice mogle da se peku u rerni? Negde sam bila videla recept za takve, ali ne mogu da se setim gde, pa pomislih da ti znaš?Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.com