tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post6655001488734204851..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: GLAZIRANI KARFIOL SA SUSAMOMJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-78622028918517125742014-02-03T09:03:22.284+01:002014-02-03T09:03:22.284+01:00Hvala Tajana. Da znaš da se pojavvio i neki jeftin...Hvala Tajana. Da znaš da se pojavvio i neki jeftiniji soja sos (tamni i svetli) u Maxiju, marke one njihove 365 i ništa ne valja. Ja sam flašicu odmah bacila po otvaranju, jer taj slatki veštački ukus ne mogu nigde da ukomponujem. Videćeš za 2-3 godine koliko će se ukusi promeniti, tvoji i Mišini baš uz pomoć blogovanja. Ja bi sada pola stvari sa bloga pobrisala, ne što mi se nešto ne dopada već što to može i bolje. Tako i neke recepte brišem i ponovo ih objavim.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-43282623305035595612014-02-02T19:57:40.591+01:002014-02-02T19:57:40.591+01:00Heinz kao inače izbegavam, kao zbog GMO, u stvari ...Heinz kao inače izbegavam, kao zbog GMO, u stvari to nema nikakve veze :-P. A neću sad na ovome da se zaustavim, slažem se da je super što se njima dopada, meni će pečurke sigurno. Tvoj blog je izuzetan između ostalog i zbog te raznovrsnosti, podavno sam to rekla, da žmureći biram recept ne bih omanula, pa sad nešto me oduševi, nešto manje, to je stvar ukusa, ali uvek je ok i uvek je nešto vredno truda.Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-36442599456903369662014-02-02T15:32:43.683+01:002014-02-02T15:32:43.683+01:00Tajana dobro je dok je neko uopšte jeo jer jelo i ...Tajana dobro je dok je neko uopšte jeo jer jelo i jeste neobično po ukusu, pa nekome može i da ne paše. Zavisi jako i od soja sosa koji koristiš. Onaj Heinz soja sos je očajn i sladak, tako da sa njim npr. ne može nikako da bude lepo. ja ti preporučujem mandžurijske šampinjone, oni su fantastični. Ima sada i crvenih paprika nij toliko strašni kad kupiš 1-2, ali preko leta je jelo baš ekonomično, a još su i posni.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-55618613743824735642014-02-02T14:46:26.217+01:002014-02-02T14:46:26.217+01:00Evo, upravo ručali. Pekla sam kako si rekla, ali s...Evo, upravo ručali. Pekla sam kako si rekla, ali samo desetak minuta na kraju. Na kraju svega, posle nekih drugih tvojih jela, ovo je onako, možda malo lošije nego što sam ja očekivala, rolnice i one nudle sa kikirikijem i tahinijem su mi lepše, ako bih morala da poredim ili da biram. Ali Miša jede karfiol prvi put da ja vidim, znači, za 4 godine, i sviđa mu se. Njegov tata kaže da je to praaaavi specijalitet iako čovek nije baš navikao na neku egzotiku. Tako da sam zadovoljna, a sad ne znam šta meni nije pasovalo, možda mi je takav dan :-)Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-15870149252428310082014-02-02T10:10:18.714+01:002014-02-02T10:10:18.714+01:00E, hvala ti baš na brzom odgovoru jer ću uskoro da...E, hvala ti baš na brzom odgovoru jer ću uskoro da počnem da spremam :-) pa ću javiti kako sam se snašla :-).Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-9272376876907032392014-02-02T09:26:04.700+01:002014-02-02T09:26:04.700+01:00Slobodno napravi samo kad treba gril opcija ja bi ...Slobodno napravi samo kad treba gril opcija ja bi pleh stavila što bliže vrhu na prvu policu rerne i uključila na najjaču opciju i to je to. Nadgledaj i biće sve ok!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32022210887059565702014-02-02T09:22:41.840+01:002014-02-02T09:22:41.840+01:00Jelena, ja sam se nameračila i na ovo jelo ali sad...Jelena, ja sam se nameračila i na ovo jelo ali sada skontah da ovde na šporetu nemam gril opciju, nemam uopšte opcije :-/ Imaš li predlog, šta da radim, jel da odustanem :-/.Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20052417656056203232013-12-11T18:06:53.450+01:002013-12-11T18:06:53.450+01:00Puno hvala na odgovoru. Pozdrav iz VukovaraPuno hvala na odgovoru. Pozdrav iz VukovaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6912988495018131242013-12-11T17:29:18.450+01:002013-12-11T17:29:18.450+01:00Naravno!
1.soja sos - na prvom mestu Kikkoman, jer...Naravno!<br />1.soja sos - na prvom mestu Kikkoman, jer mi je najlepši i 100% je prirodan. Do skoro ga nije bilo, ali sam ga pre mesec dana kupila u Metrou1 litar-1080 dinara. Prodavao se ranije u Merkatoru ali ga tamo sada nema. Očekujem da će ga i oni dobiti. Kad ga nije bilo koristila sam Lien Ying iz Merkatora. On dosta farba meso i nije baš 100% prirodan ali je ok.<br />2.Aceto - Olitalia<br />3.susamovo-Suncokret ima tamno i svetlo, tamno je intenzivnijeg ukusa, ali može bilo koja marka. Mislim da je samo ova marka na našem tržištu<br />4. Sos od ostriga- oyster sauce- Austern sauce Lien Ying koristim u drugim receptima. On nije skup oko 300 dinara i ima ga u Merkatoru i jako se malo stavlja u jelo.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91351996560864344842013-12-11T14:05:10.329+01:002013-12-11T14:05:10.329+01:00Jelena,mozete li reci koji soja sos,aceto balsamic...Jelena,mozete li reci koji soja sos,aceto balsamico i susamovo ulje koristite? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-71228214458029616062013-11-29T18:22:32.930+01:002013-11-29T18:22:32.930+01:00Garantujem da će ti se mandžurijske pečurke isto t...Garantujem da će ti se mandžurijske pečurke isto tako dopasti i da ćeš i stalno spremati (i u mnog većoj količini od navedene).J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-37564343631954278532013-11-29T16:33:05.711+01:002013-11-29T16:33:05.711+01:00Jelena, upravo sam spremila i odlicno je! Vidim da...Jelena, upravo sam spremila i odlicno je! Vidim da nam se za koji dan smese i ove mandzurijske pecurke!Sanjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-82948265528569364812013-11-24T18:46:53.465+01:002013-11-24T18:46:53.465+01:00E da znaš da sam imala tremu da nešto nisam ispust...E da znaš da sam imala tremu da nešto nisam ispustila iz recepta. Jel ti stalo sve u pleh ili si iz dva puta. Mnoooogo mi je drago da vam se dopalo. Super jeftin ručak na ovu skupoću kad je sezona karfiola (i da imaš ostale sastojke u špajzu). J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-60839281285159766812013-11-24T18:26:06.134+01:002013-11-24T18:26:06.134+01:00I zaboravih da kažem, stavila sam pirinčano umesto...I zaboravih da kažem, stavila sam pirinčano umesto običnog brašna. Ništa mu nije falilo i imala sam i sirće :)Marijahttp://palachinkablog.com/sr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-88640407809686141122013-11-24T16:44:44.547+01:002013-11-24T16:44:44.547+01:00Savršeno! Pravila sam duplu meru, brat oduševljen,...Savršeno! Pravila sam duplu meru, brat oduševljen, pojeli smo gotovo sve :DMarijahttp://palachinkablog.com/sr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-87257953966315229422013-11-23T07:49:16.909+01:002013-11-23T07:49:16.909+01:00Sjajno, sjajno.... Ko ce jos da jede meso pored ov...Sjajno, sjajno.... Ko ce jos da jede meso pored ovakvog povrca! Pravim!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29272157220091465452013-11-22T11:05:13.508+01:002013-11-22T11:05:13.508+01:00Ovo mi se jako dopada... pamtim... pravim...Ovo mi se jako dopada... pamtim... pravim...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26227476885545371922013-11-21T22:20:43.252+01:002013-11-21T22:20:43.252+01:00Odlično izgleda.Odlično izgleda.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-66302547239018488082013-11-21T17:48:48.927+01:002013-11-21T17:48:48.927+01:00Da, Jelena, upravi si. Recept koji si prilozila j...Da, Jelena, upravi si. Recept koji si prilozila je mnogo prilagodniji za protein. Takodjer znam za ovaj mali trik da se u masu za pohovanje doda skrobno brasno...sto god pohujes sa ovim. bude jako hrskavo. Takodjer, ako mariniras protein u skrobnom brasno omekani ga ;-) Hvala jos jednom! PS bas volim sve ove kuhinjske trikove. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-58321984619949072262013-11-21T16:54:01.977+01:002013-11-21T16:54:01.977+01:00Garlutti, yes it is interesting and very simple to...Garlutti, yes it is interesting and very simple to make. Thank you for dropping by.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32581651837385356622013-11-21T16:43:32.004+01:002013-11-21T16:43:32.004+01:00Me parece una receta muy interesante , me encanta ...Me parece una receta muy interesante , me encanta la coliflor ..saludos MARIMI garluttihttps://www.blogger.com/profile/15484915521989302611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32039646681906735272013-11-21T12:44:57.716+01:002013-11-21T12:44:57.716+01:00karfiol u totalno novoj dimenziji, divota!karfiol u totalno novoj dimenziji, divota!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-68462841263418625382013-11-21T11:28:04.982+01:002013-11-21T11:28:04.982+01:00Samo pazi da ne prepečeš karfiol. Kad sve smuljaš ...Samo pazi da ne prepečeš karfiol. Kad sve smuljaš u sos sve izgleda nekako gnjecavo i bljak ali posle bude super i taj preliv ostane na karfiolu. Obaveznoo uz mladi luk! J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-72287602235091945282013-11-21T11:02:44.107+01:002013-11-21T11:02:44.107+01:00Jelena, prvi put u životu vidim ovako spremano pov...Jelena, prvi put u životu vidim ovako spremano povrće... pečeno u toj smjesi kao za palačinke, pa kasnije preliveno sosom i pečeno... Toliko neobično da skoro ne mogu da zamislim ukus... Mi se skoro hranimo vegetarijanski tako da i ne sumnjam da je uz pirinač, bulgur ili nešto tog tipa, savršen ručak... Čuvam recept i javljam kad isprobam... Sigurno će nam se dopasti! Milica - Na tanjiruhttps://www.blogger.com/profile/11082393529428457616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-36289324849247080522013-11-21T09:46:25.576+01:002013-11-21T09:46:25.576+01:00Ooooooooo, pa drgao mi je. Da znaš da ne može mnog...Ooooooooo, pa drgao mi je. Da znaš da ne može mnogo da se pojede, Nekako je zaista zasitno. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com