tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post4599304671328490565..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: FBI RUKAVICE - LAKA KUHARICAJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-74426251821292345952012-11-09T07:48:58.198+01:002012-11-09T07:48:58.198+01:00Majo verujem da je to jedno jaje u višku doprinelo...Majo verujem da je to jedno jaje u višku doprinelo da su još mekši. Registrovala si se na Bloggeru. Odlično!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-76827891799785508662012-11-08T21:53:08.624+01:002012-11-08T21:53:08.624+01:00...A veceras sam pravila slane mafine sa sirom i k......A veceras sam pravila slane mafine sa sirom i kimom.Odlicni su!Bila sam umorna pa sam cak previdela i umesto jednog jajeta,stavila sam dva...Sve u svemu,ispalo je super-super.Jos jedan od recepata koji nikako ne treba zaobici :) A i zacas je gotovo... :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-11842918513982048422012-10-31T11:29:36.465+01:002012-10-31T11:29:36.465+01:00Hvala! Kupicu obavezno tu krupnu morsku so jer stv...Hvala! Kupicu obavezno tu krupnu morsku so jer stvarno daje poseban smek :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-45309163496931689402012-10-31T09:46:46.492+01:002012-10-31T09:46:46.492+01:00Majo, da znaš da ga pravim ove nedelje i to kao gl...Majo, da znaš da ga pravim ove nedelje i to kao glavno jelo (sebi, za muški deo ide i meso). Ni ja nisam ljubitelj karfiola ali kad se ispeče ili u čarbici karfiol poprimi neki orašasti ukus. A sad je još i sezona karfiola, fina mu je cena. Krupna morska so je kod mene uvek u kući. Imaš jeu velikom ovalnom pakovanju i košta oko 70 dinara svuda. Ne koristim je baš často (nemam naviku) ali za bavarske kifle i obične kifle, kao i fokaču je zakon.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-25813825658285947272012-10-31T09:32:05.822+01:002012-10-31T09:32:05.822+01:00Ja sam probala i recept za peceni karfiol jos prol...Ja sam probala i recept za peceni karfiol jos proletos.Odlican je!Moj muz i ja uopste nismo fanovi karfiola ali ovaj recept je za svaku pohvalu.Ja cesto i nemam krupnu morsku so i maslinovo ulje u kuci ali je recept i sa obicnim uljem i solju caroban.I za cas je sve gotovo,sto je meni jako vazno.Savetujem svakome da neizostavno proba ovaj recept za peceni karfiol :) Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-11266660718973826362012-08-20T08:41:41.170+02:002012-08-20T08:41:41.170+02:00O mene takođe samo što su nekada sastojci bili pri...O mene takođe samo što su nekada sastojci bili prirodni, a testo se ručno pravilo, kupus je bio onaj pravi ne plastični pa je i ukus bio savršen.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-55787391819218173472012-08-17T19:00:45.118+02:002012-08-17T19:00:45.118+02:00Flekice su jako ukusne! Jesu siromasne i jednostav...Flekice su jako ukusne! Jesu siromasne i jednostavne ali u tome je i car. Sve me vise privlace ovakvi zaboravljeni recepti. Hvala Jelena!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-61362124955013974062012-05-08T13:08:34.686+02:002012-05-08T13:08:34.686+02:00Olja, znači ima još ljudi koji nisu zaboravili tra...Olja, znači ima još ljudi koji nisu zaboravili tradicionalan način pripreme. Mora da ide masnoća, bez nje ne valja nikako. Posni podvarak nije podvarak. ja ga posle rasporedim u što većem plehu i zapečem da ima divnu koricu. Ceo dan ode na to, ali se isplati, a inače uopšte nisam ljubitelj kiselog kupusa ali ovakav podvarak obožavam.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-83184240663900977702012-05-08T11:04:28.494+02:002012-05-08T11:04:28.494+02:00Želim još nešto da dodam. :)
Sada tek pročitah vaš...Želim još nešto da dodam. :)<br />Sada tek pročitah vašu prepisku za kupus, odnosno podvarak. Lično nigde, ali nigde nisam jela podvarak kakav sprema moja mama i baka, ali nigde. Njihov je taman, što kaže Jelena "dok ruka ne otpadne", a Bogami i vreme se tu i te kako izdangubi, a i zna se - taj kupus traži masnoću. A kako danas domaćice valjda nemaju toliko vremena, a i sve više se okrećemo nekom zdravijem načinu ishrane (to ja sada nalazim opravdanja :)), takvog podvarka nema, eto kod nekih izuzetaka. Mi smo ga ove zime lepo jeli.Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-82761291619975880482012-05-07T13:00:07.591+02:002012-05-07T13:00:07.591+02:00Majo, znam, znam. Dobro sam ja prostudirala sve va...Majo, znam, znam. Dobro sam ja prostudirala sve vaše recepte na netu i prepiske sam čitala sa Dadetom. I tadeja mi je davala savete jer ona žena koristi mast i šećer koji karamelizuje. Sve sam vas isčitala, ali sam ovaj put išla po receptu Lake kuharice, ali sa zamenom ulja za mast. Bilo mi je žao ovaj mladi kupus do kraja da upržim, jer mu je sezona tako kratka, a onaj posle to mogu da radim. Podvarak, e npr. ja ga pržim 1-2 sata dok skroz ne uvene, kako moja mama kaže dok ti ruka ne otpadne nema dobrok podvarka, pa ga tek zapečem, a vidiš nigde nisam našla da ga ljudi tako prave. Prže ga malo i to je to. Žene su ranije tako radile, a sad više niko ne radi. Zato ga ni ne spremam često jer mora da se nadgleda. E taj podvarak je nešto sasvim drugo od svih podvaraka koje sam jela. ove godine nisam stigla da objavim recept, ali biće, tako da te razumem za to prženje.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-26447051048856376942012-05-07T01:19:21.750+02:002012-05-07T01:19:21.750+02:00Ali MEZZE!!! Suvo savršensto! Bravo devojke, svaka...Ali MEZZE!!! Suvo savršensto! Bravo devojke, svaka čast!Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-70463899425309854802012-05-06T23:57:37.902+02:002012-05-06T23:57:37.902+02:00Super, prekrasnih li jela, za prste polizati.
Brav...Super, prekrasnih li jela, za prste polizati.<br />Bravo za Katarinu i tebe, naravno!!!Ika Verunica https://www.blogger.com/profile/12830310091973391189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-49081446844378735652012-05-06T22:55:18.137+02:002012-05-06T22:55:18.137+02:00Jelena, odlično kao i uvek. :)
Danas smo isprobali...Jelena, odlično kao i uvek. :)<br />Danas smo isprobali Rusku piletinu sa fetom i odlična novina u mom repertoaru. Brzo i ukusno. Zainteresovali su me i ostali recepti, a kada isprobamo (moji ukućani i ja), eto novih impresija. Srdačan pozdrav. :)Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67925499693618645912012-05-06T22:30:39.258+02:002012-05-06T22:30:39.258+02:00Аутор је уклонио коментар.Oljahttps://www.blogger.com/profile/13337400851710658606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-17354667035394438882012-05-06T22:08:05.767+02:002012-05-06T22:08:05.767+02:00Skupljam FBI ulaznice, pa tek sad stižem na ovaj p...Skupljam FBI ulaznice, pa tek sad stižem na ovaj post...<br />Odičan izbor, i uvek cenim tvoje realne utiske!<br />Ipak, moram da dodam svoje mišnjelje, bazirano na iskustvu sa flekicama sa kupusom - a to je da kupus treba upržiti do braon boje, i dobro začiniti solju i biberom. To je potpuno drugi utisak celokuponog jela od verzije u kojoj se kupus još uvek zeleni. Ne pričam napamet, probala sam. Jeste malo zametno vremenski, jer kad krene da tamni, kupus treba češće mešati i nadgledati, ali razlika u ukusu, izmedju dinstanog i <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2010/05/taljatele-sa-kupusom.html" rel="nofollow">dobro uprženog</a> kupusa je osetna...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-91034818691610121102012-05-06T09:06:34.708+02:002012-05-06T09:06:34.708+02:00holaaaaaaaaaaa, hellooo, do your know english?? i ...holaaaaaaaaaaa, hellooo, do your know english?? i dont know 'serbio' sorry!! i like your blog very mucho! i´m from Spain. regardssssmarhttps://www.blogger.com/profile/09421221942891086558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-29879285416291708672012-05-04T15:03:20.875+02:002012-05-04T15:03:20.875+02:00Mafini mi bas dobro iygledaju, probacu ih prvom pr...Mafini mi bas dobro iygledaju, probacu ih prvom prilikom!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02694280667025216410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-56352655038112450512012-05-04T14:07:29.204+02:002012-05-04T14:07:29.204+02:00Krasn odabir jela, baš si bila vrijedna.Krasn odabir jela, baš si bila vrijedna.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-79149980894416226202012-05-03T14:40:31.578+02:002012-05-03T14:40:31.578+02:00Odličan odabir jela, draga Jelena, mislim da ću ru...Odličan odabir jela, draga Jelena, mislim da ću rusku piletinu praviti za vikend, neodoljivo izgleda, a sastojci odlični!tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-59887629426607837642012-05-01T12:49:56.158+02:002012-05-01T12:49:56.158+02:00Vidim da ste se svi lijpo hranili i gostili na Kat...Vidim da ste se svi lijpo hranili i gostili na Katarininom blogu koji i ja obilazim..dosta sam isprobala,nesto cak nisam ni prikazala jer malo zaboravim ,malo moji nemaju strpljenja agrana je zaista ukusna,jednostavna za pripremu i ekonomicna...mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-25463546719434795702012-04-30T21:07:12.178+02:002012-04-30T21:07:12.178+02:00Jeco ,ovo je fantastično. Baš si lep odabir naprav...Jeco ,ovo je fantastično. Baš si lep odabir napravila. Moj post će morati da sačeka povratak laptopa sa servisa. :(Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6801777957886551872012-04-30T18:42:45.370+02:002012-04-30T18:42:45.370+02:00Sve si tako divno prezentovala, da su mi podjednak...Sve si tako divno prezentovala, da su mi podjednako lepi svi recepti. Sve pohvale.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06341657015641972965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-85910766182292380642012-04-30T16:24:56.704+02:002012-04-30T16:24:56.704+02:00Sve tako dobro izgleda, kad bih trebala nesto izdv...Sve tako dobro izgleda, kad bih trebala nesto izdvojiti onda su to Libum kruscici. Rado bih ih probala napraviti jednom. Slike su ti divne.Gordanahttp://kuhinjskeprice.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-83762285495564484952012-04-30T15:16:33.292+02:002012-04-30T15:16:33.292+02:00Uzivala sam podjednako i u tvojim utiscima i u sli...Uzivala sam podjednako i u tvojim utiscima i u slicicama, tu Rusku piletinu moram isprobati prvom prilikom, videla sam da je jos neko pravio u okviru igrice, pa ste me sada bas zaintrigirale.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-32593309293537689892012-04-30T12:11:44.882+02:002012-04-30T12:11:44.882+02:00Upravo tako, to su onda nasi pilici, super, onda c...Upravo tako, to su onda nasi pilici, super, onda ce i meni ispasti dobro ovaj recept, sjajno i hvala na divnom odgovoru.Anonymousnoreply@blogger.com