tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post3979354599809409496..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: SEMMELKNODEL - AUSTRIJSKE KNEDLE OD HLEBA KUVANE NA PARIJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-83356700336622737772016-02-09T10:10:49.039+01:002016-02-09T10:10:49.039+01:00Ovo su najbolje knedle kojima se uvijek vracamOvo su najbolje knedle kojima se uvijek vracamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-30724527883901797842015-04-01T11:52:38.784+02:002015-04-01T11:52:38.784+02:00Ovo ti je odličnom bas mo uzivaliOvo ti je odličnom bas mo uzivaliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-79502461050359593232014-03-13T15:13:24.724+01:002014-03-13T15:13:24.724+01:00Nekada davno, živela sam u Beču. Bilo je tada goto...Nekada davno, živela sam u Beču. Bilo je tada gotovih knedli upakovanih u kesice koje idu direktno u vodu (kao onaj pirinač koji se kuva u kesici). Po potrebi ubaciš par knedli sa sve kesicom u vodu, skuvaš, otvoriš kesicu i uživaš. Velika pomoć zaposlenoj ženi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63151646892337334932012-11-23T09:06:23.000+01:002012-11-23T09:06:23.000+01:00Predivno izgledaju te knedle, moram ih uskoro napr...Predivno izgledaju te knedle, moram ih uskoro napraviti po ovom receptu;)Foozdarijehttps://www.blogger.com/profile/04819303949278365483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-90822204669318422632012-11-11T20:24:24.666+01:002012-11-11T20:24:24.666+01:00kad god odem u inostranstvo , prvo šta probam to s...kad god odem u inostranstvo , prvo šta probam to su knedle uz njih tafelšpic i sos po želji i uživanju nema kraja . Genijalno si napravila !Sanja 9https://www.blogger.com/profile/09688156888997694452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-64459104662789348922012-11-09T22:37:24.744+01:002012-11-09T22:37:24.744+01:00Znam tvoj receptić. Mislim da su to češke knedle, ...Znam tvoj receptić. Mislim da su to češke knedle, kuvaju se kao kobasica u krpi ili papiru. I one su sjajne.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-89018918290925661852012-11-09T22:31:10.867+01:002012-11-09T22:31:10.867+01:00Kako sam propustila ovaj post?
Jako volim ovakve p...Kako sam propustila ovaj post?<br />Jako volim ovakve priloge. Ja sam pravila po receptu iz Sale&Pepe, nesto slicno, ali kuva se kao rolna, u vodi, umotano u papir za pecenje. Odlicno bude... Probacu i ovako.Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-85349430095921075392012-11-08T16:39:09.981+01:002012-11-08T16:39:09.981+01:00Sanja, e baš mi je drago. Sad kad znaš koliko hleb...Sanja, e baš mi je drago. Sad kad znaš koliko hleb treba da bude natopljen možeš da radiš i sa hlebom sušenim u rerni. Meni je stric pokazao da je sipao jednu veću šolju pa je trebalo eksperimentisati kod kuće koliko je to tačno da bi recept bio precizan. Lepo se drže i u frižideru danima. Ja ih čak podgrevam u mikrotalasnoj. Malo topivog sira u centru i savršeno.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-20352681133935472582012-11-08T16:16:44.368+01:002012-11-08T16:16:44.368+01:00Jelena, ovo je sjajno ispalo!!! Od sada samo ovako...Jelena, ovo je sjajno ispalo!!! Od sada samo ovako pravim, mada cu sledeci put napraviti od ostataka hleba koji sami pecemo, pa cemo videti koja nam se varijanta vise dopada. Bas sam se iznenadila kada sam podigla foliju, koliko su narasle. Imala sam domaca jaja iz Banata i mleko 3,8%, tako da pretpostavljam da je i to doprinelo ovom kremastom ukusu. Zlatnozutoj boji je definitivno doprinelo.<br />Hvala!!!<br />S.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-12254948900950313502012-11-08T15:40:31.173+01:002012-11-08T15:40:31.173+01:00Jako volim semlknedle i ovako kuhane na pari a još...Jako volim semlknedle i ovako kuhane na pari a još su mi bolje pečene pokraj piceka. Dobro onda to nisu knedle ali ipak je fino.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-7053487873458735152012-11-07T21:04:17.005+01:002012-11-07T21:04:17.005+01:00Pa najvise me i privlaci da isprobam ovo sa kuvanj...Pa najvise me i privlaci da isprobam ovo sa kuvanjem na pari, jer se pri dosadasnjem klasicnom kuvanju u vodi ustvari natope vodom i onda ta voda stalno izlazi iz njih, bez obzira sto se maksimalno trudim da ih dobro ocedim. Onda malo gube i na ukusu, pa su mi spolja kao stalno nesto mekane, a iznutra tvrdje i tako u krug... A bas volim da ih spremam kao prilog, sutra ce im drustvo praviti braon sampinjoni. <br />S.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-67678679099634161952012-11-07T17:55:19.779+01:002012-11-07T17:55:19.779+01:00Sanja, ako si ih pravila onda znaš šta da očekuješ...Sanja, ako si ih pravila onda znaš šta da očekuješ. Ne znam kakve su od integralnog hleba i heljdinog. Verovatno bi bile gnjecavije, a sa belim možda malo slađe. Javii utiske. Mogu se čak podgrevati i u mikrotalasnoj i stajati u frižideru danima.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-6254540458430789752012-11-07T13:46:46.866+01:002012-11-07T13:46:46.866+01:00Danas je kupljen beli hleb, specijalno za ove kned...Danas je kupljen beli hleb, specijalno za ove knedle, susi se, pa ih za dan, dva spremam! Do sada sam ih kuvala, od ostataka integralnog ili heljdinog hleba, tako da me bas interesuje kako ce ove izgledati.<br />Javljam utiske za koji dan, <br />pozdrav, SanjaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-90711717129725991382012-11-06T22:44:27.591+01:002012-11-06T22:44:27.591+01:00Neki dan sam radila knedle od kruha po receptu na ...Neki dan sam radila knedle od kruha po receptu na Dunjinom blogu, ove su nešto drugačije i svakako mi je interesantno ovo kuhanje na pari. Kruh rijetko kupujem,a kada ga ispečem odvojim dio koji kasnije iskoristim za knedle. Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13866545976169131222012-11-05T18:51:06.074+01:002012-11-05T18:51:06.074+01:00i ja ih obožavam :)
to je jedno od jela iz mog dje...i ja ih obožavam :)<br />to je jedno od jela iz mog djetinjstva, radila ih je baka, radi ih mama a i ja ih pravim, ne toliko često koliko ih volim ;)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/02581540667573209459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-66638159920726037302012-11-05T12:41:36.246+01:002012-11-05T12:41:36.246+01:00Može li onda neki originalni bečki recept na blogu...Može li onda neki originalni bečki recept na blogu kod tebe da dođe u obzir. Nešto iz porodične kujne?J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22314146367352558152012-11-05T12:41:03.286+01:002012-11-05T12:41:03.286+01:00Jasna, volela bi da vidim i tvoje recepte za knedl...Jasna, volela bi da vidim i tvoje recepte za knedle jer si tamo živela. Oni ih imaju milion a ja znam samo nekoliko varijanti.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-42234362962271226542012-11-05T11:27:51.917+01:002012-11-05T11:27:51.917+01:00Obožavam ove knedle! Pravim nešto slično uz veggie...Obožavam ove knedle! Pravim nešto slično uz veggie gulaše.<br />Moram probati i ovu varijantu.Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-70018720535805720562012-11-04T22:47:25.040+01:002012-11-04T22:47:25.040+01:00Odlicno za iskoristiti 'ostatke', ai ne iz...Odlicno za iskoristiti 'ostatke', ai ne izgleda lose!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-13473414952351585292012-11-04T11:19:07.161+01:002012-11-04T11:19:07.161+01:00moj je otata rodjen u becu, a omama je radila najb...moj je otata rodjen u becu, a omama je radila najbolje knedle na svijetu uz divljac na lovacki...ne znam jesu li bile kuhane na pari il ne...ali...nekad se stvarno dobro jelo!lusitaniahttps://www.blogger.com/profile/04465864041906759216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-51252756680430319602012-11-04T10:09:42.984+01:002012-11-04T10:09:42.984+01:00Vela ovaj hleb na slici je stari osušeni, komadi, ...Vela ovaj hleb na slici je stari osušeni, komadi, koje sam naknadno sekla i lomila. naravno da može. Ako je sušen rerni a da nije zagoreo njemu će samo trebati mrva više mleka. Kad sipaš tečnost i izmuljaš rukama hleb treba da upije sve ali korica na nekim mestima treba da ostane samo blago namočena. nema viška mleka koji pluta preko hleba, a kad formiraš kugle i stisneš ih malo nema mleka koje se cedi. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-8396588493802997792012-11-04T08:51:12.125+01:002012-11-04T08:51:12.125+01:00Savršen dodatak jelu, čak mislim da bi ih i svojoj...Savršen dodatak jelu, čak mislim da bi ih i svojoj djeci mogla 'podvaliti', jaako mi se sviđajuRecepti Gulanhttps://www.blogger.com/profile/10865056959247179342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-47869361029634616452012-11-03T23:01:55.772+01:002012-11-03T23:01:55.772+01:00Ja stalno imam starog osušenog hljeba koji meljem ...Ja stalno imam starog osušenog hljeba koji meljem u prezle kad nakupim dovoljno, može li taj, nije sječen u kockice ali mogao bi se izlomiti? Može jedini problem biti što ja to nekad sušim na vazduhu a nekad u rerni pa ne mogu da razlikujem koji je koji. I da, nekad se desi da je suvlji i od dvopeka.velahttps://www.blogger.com/profile/10567861480228620940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-63631808866138492592012-11-03T22:14:30.469+01:002012-11-03T22:14:30.469+01:00Da, hleb na slici nije onaj koji sam unapred sekla...Da, hleb na slici nije onaj koji sam unapred sekla, jer sam ih baš danas ponovo pravila za gulaš, a pokazalo mi se kao najzgodnije koristiti taj unapred sečen hleb. Naravno svi ostaci starog hleba su super, ali se kod nas jede crni hleb i ništa se ne baca pa za ove recepte kupujem svež i sušim ga.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-45501923293875225602012-11-03T22:10:47.206+01:002012-11-03T22:10:47.206+01:00Vela, ja obično kupim hleb kao što sam već navela ...Vela, ja obično kupim hleb kao što sam već navela u komentaru kod Katarine već isečen i sušim ga, pa onda imam veću količinu koju čuvam u kesi.<br /><br />500g svežeg hleba daje oko 370g suvih kockica.<br /><br />Količina po osobi je relativna. Recimo 3 knedle po osobi.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com