tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post2131969755582084804..comments2024-01-06T19:34:27.528+01:00Comments on f o o d f o r t h o u g h t: SARMICE U VINOVOM LISTUJ e l e n ahttp://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-46550609339696574722011-06-09T15:27:04.968+02:002011-06-09T15:27:04.968+02:00Ovo se spremam raditi, jela sam ih samo jednom, bi...Ovo se spremam raditi, jela sam ih samo jednom, bilo je prefino, bile su ovako zapečene u rolu, super! Mary1Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-8501489790731431572010-08-30T20:26:41.607+02:002010-08-30T20:26:41.607+02:00Sarme na sve načine volim. Ne pamtim kad sam pravi...Sarme na sve načine volim. Ne pamtim kad sam pravio ove sa vinovim lišćem, ali sviđa mi se ideja da se to zapeče sa pavlakom u rerni. Ne može da ne valja. No pošto ih ja jedem upravo tako što iz u tanjiru zalivam pavlakom, verujem da ću u ovakvom KOMPLETU uživati još više.<br /><br />Nemoj da misliš da ja mogu da odem a da ti ne dam i neki savet. Imam ih 2. <br /><br />Kad uvijaš bilo koje sarme, nema potrebe da za tim ušuškavanjem jedne strane. Prebaciš levu stranu, prebaciš desnu stranu, i uviješ. :)))<br /><br />Ni jaje ne treba ubacivati u mleveno meso za bilo koje sarme. Pola mesa izdinstaš, ubaciš sve začine i pirinač, a onda ubaciš i drugu polovinu mlevenog (ali presnog) msa. Sarme će na taj način ostati i kompaktne i rastresite. A jaje neće moći da te nervira, jer kad kuvaš sarme, ume da iscuri iz njih i da mi pravi one končiće po saftu koji me baš nerviraju. Lepi su jestivi su ali ih ne želim u sarmama.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-79696765630126237652010-08-25T06:50:48.586+02:002010-08-25T06:50:48.586+02:00I saw quite a number of blogger making these too! ...I saw quite a number of blogger making these too! I thought it's one of the Lebanese cuisine. never know you guys love it too. <br />KristyMy Little Spacehttps://www.blogger.com/profile/11355264641236573775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-4273566656297011992010-08-18T20:02:05.540+02:002010-08-18T20:02:05.540+02:00Ça fait envie!! J'adore ce genre de mets bien ...Ça fait envie!! J'adore ce genre de mets bien réconfortant:))xxx~Lexibule~https://www.blogger.com/profile/11464313926002121644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-88386465367915454002010-08-18T13:40:55.495+02:002010-08-18T13:40:55.495+02:00Obožavam sarme u vinovoj lozi, ali nažalost nitko ...Obožavam sarme u vinovoj lozi, ali nažalost nitko nema neprskanu lozu :(Shangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-78225142039882126832010-08-18T11:16:12.541+02:002010-08-18T11:16:12.541+02:00Joj ovo je tako divno jelo. Nažalost baš kako kaže...Joj ovo je tako divno jelo. Nažalost baš kako kažeš, jako je teško naći ne prskanu lozu tako da ovo nisam jela godinama. Nadam se da ću negdje nabaviti listove loze jer si me podsjetila na divne okuse. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-81917207317467453442010-08-18T08:37:07.634+02:002010-08-18T08:37:07.634+02:00Sarma je uvijek fina, iako je mi jedemo u kiselom ...Sarma je uvijek fina, iako je mi jedemo u kiselom kupusu i najčešće zimi. No, volim i ovakve u vinovom listu, samo s rižom. Kako je ovdje problem doći do neprskanog vinovog lišća (mi smo kraj pun vinograda i baš zato sve je prskano), nikada ih ne radim.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-18937427085174363742010-08-18T08:23:38.966+02:002010-08-18T08:23:38.966+02:00Super su...Super su...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-60819605870854218592010-08-18T05:00:45.324+02:002010-08-18T05:00:45.324+02:00Stize u pravo vrijeme; neki dan sam kupila listove...Stize u pravo vrijeme; neki dan sam kupila listove - cekaju u frizideru! Svidja mi se tvoj uvod!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-60590607906308545102010-08-18T04:52:38.272+02:002010-08-18T04:52:38.272+02:00Love the stuffed grape leaves. Such a flavorful d...Love the stuffed grape leaves. Such a flavorful dish. 10 out of 10.<br /><br />By the way, dough freezes very well, you are right about that.Lazaro Cookshttps://www.blogger.com/profile/01116678238092688684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-22329750817417800322010-08-17T19:46:28.404+02:002010-08-17T19:46:28.404+02:00I ja ih obožavam i pravim s tim što ja volim i bez...I ja ih obožavam i pravim s tim što ja volim i bez mesa:)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-23526778708876126202010-08-17T19:22:33.386+02:002010-08-17T19:22:33.386+02:00Jelena, divno :)
U Sinju se zovu arambašići ( mlje...Jelena, divno :)<br />U Sinju se zovu arambašići ( mljeveno meso umotano u listove vinove loze ), mada se spremaju na isti način kao sarme, malo drugačije od tvojeg receptića :) <br />Recept zabilježen, zaista nisam nikada probala!Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-73570989363494366222010-08-17T15:12:43.658+02:002010-08-17T15:12:43.658+02:00Te sarmica su mi uvijek misterij, konačno nakon ov...Te sarmica su mi uvijek misterij, konačno nakon ovog tvog posta ja ću ih napravit. Odlično ti izgledaju.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-89521557496663645542010-08-17T14:45:43.914+02:002010-08-17T14:45:43.914+02:00Ni ja nisam nikad pravila sarmice sa vinovom lozom...Ni ja nisam nikad pravila sarmice sa vinovom lozom iako obožavam sve vrste sarmi:)<br />Sviđa mi se što ih zapečeš sa pavlakom ,mora da je još ukusnije!stocicu postavi sehttps://www.blogger.com/profile/01096184228227448213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8849775241958541346.post-44953473130359360582010-08-17T14:16:51.056+02:002010-08-17T14:16:51.056+02:00iskreno da velim ja nikad nisam jela sarmice s lis...iskreno da velim ja nikad nisam jela sarmice s listovima vinove loze, imam iza kuće dva grma loze koji nisu prskani i već duže si razmišljam da napravim konačno te sarmice, ali onda me mučilo jer nisam znala kad su ti listovi najbilji (jel proljeće ili jesen), no kad vidim da ti sad spremaš valjda su sad u redu pa bi mogla da probamNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.com